Ahoj, v půlce listopadu letíme na 7 nocí do Hong Kongu. Koupila jsem letenky v dubnu za 8 202,- z PRG přes ZRH. Můžete mi prosím doporučit nějaké ubytování, popř. nějaké tipy co vidět, kam zajít, kam nechodit,... Projela jsem booking, hotelscombined, agodu a všechny možné stránky, ale nějak nemohu vybrat to pravé, doufám tedy, že třeba z vlastní zkušenosti snad poradíte ) .

Ubytování v Hong Kongu + tipy co vidět

Založil(a) ve fóru Tipy na ubytování

10 reakcí

Ahoj,

v půlce listopadu letíme na 7 nocí do Hong Kongu. Koupila jsem letenky v dubnu za 8 202,- z PRG přes ZRH.
Můžete mi prosím doporučit nějaké ubytování, popř. nějaké tipy co vidět, kam zajít, kam nechodit,...
Projela jsem booking, hotelscombined, agodu a všechny možné stránky, ale nějak nemohu vybrat to pravé, doufám tedy, že třeba z vlastní zkušenosti snad poradíte smiley


Děkuji mockrát a přeji krásné zážitky z cest smiley)

0

Ahoj,

spal jsem v Chungking Mansion v hostelu Tai Wan - silne nedoporucuji, pouze pro otrle povahy. Obcas tam najdes dobry hostel, ale spis bych zarezervoval neco na prvni dve noci a pak nasel ubytko prave tam random - at ti ukazi pokoj, domluv cenu atd...Ja byl tusim na stejny pocet noci a zprvu jsem si myslel ze to bude dost, tak jsem si chtel udelat vylet na den do Sanghaje, ale poplatek za vizum me odradil.

Klasika - Peak, lepsi a levnejsi je jet busem, jezdi od Ferry na Hong Kong Island, cislo si uz nepamatuju. V noci i vecer povinnost, a samozrejme tam udelat tu prochazku, ta stoji za to. Byl jsem i na Lamma Island ale ten me moc nezaujal, strasne moc turisticke. Doporucuji Budhu a vesnicku Tai O. Jel jsem opet busem a ne predrazenou lanovkou, na kterou je take extremni fronta. Po ceste busem se kochej, jsou tam fakt moc hezke plaze a ja pak po ceste zpet vystoupil a prochazel se, bylo to tam nadherne. Dal jsem i Dragons trail ale ten me moc nezaujal, asi bych to bez nej i prezil. Pak jsem samozrejme prosel vsechny trhy na Kowloonu a taky ten nocni trh. To bylo docela hezke.

0 Citovat

Ahoj, my jsme byli ve dvou Airbnb bytech. Jen jeden z nich je jeste mozne zabookovat, napsala jsem o tom kratce v clanku na blogu: http://www.travelgeekery.com/airbnb-apartments-reviews/ (hledej Hong Kong smiley)

Souhlasim jinak s Olpranem, Buddha a Tai o jsou uzasny. Jinak i jen jezdit si tak na trajektech je super, je to docela unikatni forma dopravy smiley Jeste si zajdi omrknout vecerni Light Show. Neni to buhvico, ale je to skoro povinny smiley Muzes jit kterykoliv den v tydnu, je v pohode jit i na show komentovanou v cinstine, rikaji jen nazvy mrakodrapu. Tady je vic info: http://www.discoverhongkong.com/us/see- ... lights.jsp

Obejit si trhy vecer urcite stoji za to. Je to vsechno nad Mong Kok. Goldfish market, ladies market, atd. smiley

Pokud chcete hodne autenticky jidlo, stavte se v Bowring cooked food centre. Nikdo tam neumi anglicky, ale muzete zkusit oslovit nekoho mladeho, at pomuze smiley Tady je vic info: http://www.travelgeekery.com/getting-real-in-hong-kong/

0 Citovat

Ja muzu doporucit jeste vylet do Macau. Jezdi tam tryskove lode pres cely den. Cesta trva cca hodinu a to hlavni tam se za den stihnout da.

Jedno odpoledne jsme si i vzali taxik (neuveritelne levne BTW, ve vice lidech tam nema cenu resit MHD) a jeli na jih ostrova HK, kde je velmi solidni koupani. Mistni na koupani moc nejsou, tak jsme na pisecne plazi byli skoro sami.

0 Citovat

Pokud budete v Hong Kongu týden, určitě se vydejte na celodenní výlet do Macaa, stojí to za to. Portugalská koloniální architektura smíchaná s čínským chaosem působí skoro bizarně, a pak v samém centru města si budete připadat jako někde na náměstí v Lisabonu smiley Dominantou Macaa jsou samozřejmě kasina, Casino Lisboa je pompézní stavba stavba zvenku i zevnitř.
V Macau nemusíte měnit peníze, hongkongský dolar je provázaný s macauskou patacou, mají stejnou hodnotu, mince stejnou velikost smiley
Jedinou nevýhodou na tom všem je celkem drahá doprava z Hong Kongu, bylo to něco kolem 320 HKD tam i zpět. Operují tam dvě lodní společnosti, ceny jsou téměř stejné, jak z ostrova HK, tak i z Kowloonu.

0 Citovat

Ahoj, před týdnem jsme se z HKG vrátili. Byli jsme tam 6 dnů a vlastně vše podstatné, co jsme viděli, najdeš v galerii včetně označení umístění: https://www.facebook.com/lukash.novak/m ... 0979456985

Bydleli jsme na Hong Kong Island v hotelu Butterfly on Victoria, hned vedle metra Tin Hau. Úplně na pohodu, čisté, malé, ale útulné. Měl jsem ale dost velkou slevu na Booking.com.

Narozdíl od ostatních si myslím, že na Victoria Peak i na Tian Tan Buddhu je lepší jet lanovkama Na Victoria Peak je to za 83 HKD zpáteční, včetně vstupu na vyhlídku na Peaku, což za tu jízdu po kolejích fakt stojí. Lanovka na Buddhu je skvělej zážitek a pokud přijdeš nějak decentně po otvíračce, není tam ani noha. Jak na lanovce, tak u Buddhy. Samozřejmě, pokud si budeš vychrupovat, tak v 11 je tam fronta jako blázen, ale každý sám svého štěstí strojvedoucí... smiley

Macau je fajn vidět, ale moc nadšen jsem z toho nebyl.

Jinak v HKG bych neminul: Wong Tai Sin Temple, Chi Lin Nunnery, Nan Lian Garden, pak ulici Lan Kwai Fong s bary a hospodami. Svezte se dvoupatrovou tramvají, je to za babku, a vyberte si nějaký z mrakodrapů na vyhlídku... smiley Jo a nejlepší dim sumy mají v restauraci Din Tai Fung, doporučeno i v michelinském průvodci... smiley

Šťastnou cestu!

0 Citovat

Ahoj,
doporučuji v HK "OCean Park" i pro dospělé úžasná podívána -pandy, motýlí pavilon, obří akvárium a další atrakce.
http://www.oceanpark.com.hk/html/en/home/

Mějte se fajn.

B.

0 Citovat

Obecně bych všem doporučil projít Tripadvisor, jsou tam všechny atrakce pěkně seřazené od nejlepších podle recenzí. To je základ skoro všude. Honkong je nejhezčí 1) z Peaku, 2) z plošiny na Tsim Sha Tsui 3) Promenády Avanue of stars 4) pobřežní cesty Kowloonu s pohledem na najvyšší mrakodrap. Vše najdeš na googlu.

Základ je ten Peak, ale musí být počasí jinak to nemá cenu. Nesmí být smog, nejlépe po dešti. Už zdola uvidíte jaká je viditelnost. Jestli můžu doporučit, jděte tam pozdě, kolem půlnoci, posledníma busama, až tam nikdo nebude. Jinak jsou tam davy, nehtete se, neuvidíte, budete otrávený, neuděláte si ani fotku. My tam byli asi v půl 1, po dešti, Peak sami pro sebe, dělali jsem si desítky fotek na dlouhý čas. TOP!

Tady se dá plánovat doprava po HongKongu. Když se s tím naučíte, je to dobrý pomocník..

http://hketransport.gov.hk

0 Citovat

Btw na Kowloonu u ferry na HKG Island (dojdes tam po Avenue of Star) je jedine turisticke centrum ktere jsem v HKG potkal. A je fakt dobre. Personal umi velmi dobre anglicky, vsechno znaji a ke vsemu ti daji mapku.

0 Citovat

Ahoj...budu v Hongkongu od 10.11. Do 15.10. Pokud tou dobou tam budete..můžeme se potkat smiley

0 Citovat

Ahoj, já bydlela v HK v hostelu ve dvoulůžáku za 450 Kč na noc. Mrni sem http://fijalka.cz/hong-kong-tipy...-na-cestu/

0
10 reakcí