Mate nekdo zkusenosti s spatne nacenenym hotelem pres Booking.com? Podarilo se mi zarezervovat hotel na Gold Cost na 6 noci za 60AUD... standard je 90AUD/noc... a ted mi pisou, ze se omlouvaji, bla, bla, bla... jsem tak nejak napul jestli akceptovat zruseni nebo se hadat. .

Booking.com - chybná cena

Založil ve fóru Tipy na ubytování

Mate nekdo zkusenosti s spatne nacenenym hotelem pres Booking.com?

Podarilo se mi zarezervovat hotel na Gold Cost na 6 noci za 60AUD... standard je 90AUD/noc... a ted mi pisou, ze se omlouvaji, bla, bla, bla... jsem tak nejak napul jestli akceptovat zruseni nebo se hadat.

0

Hádal bych se..

Mně hotel z bookingu volal ať nejezdím že měli chybu a zapomněli stáhnout nabídku. Booking nám na jejich náklady dal lepší hotel vedle. Nevím proč by vlastní chybu řešili zrušením...

0 Citovat

Tohle mi prislo.-)

Dear Sir,

Thank you for choosing Booking.com.

We tried to contact you by telephone to discuss an error in the rate for your booking with Blue Water Bay Villas, but were unable to reach you.

We apologise on behalf of Booking.com and Blue Water Bay Villas for this error. The actual rate for Blue Water Bay Villas is AUD 90 per night, and not AUD 10 per night, as mentioned on your reservation.

We ask for your understanding in reaching a middle ground. The accommodation has confirmed that they would like to offer you alternative rate per night, of AUD 90 per night.

Please consider this offer, and contact us at your earliest convenience to confirm if you can accept it. We thank you for your understanding and we are available 24 hours a day to help reach an agreeable solution.

Thank you again for choosing Booking.com.

Kind regards,

--
Linda Emperor
Booking.com Customer Service Team


Nikdy jsem s kvuli hotelu nehadal... nejake rady co bych jim mel napsat?

Diiiky.-)

0 Citovat

Stalo se mi to v Siem Reapu v Kamobodži, za 4hvězdu, která normálně stála cca 40 dolarů za noc jsem platil 5. Majitel hotelu mi na konci pobytu s úsměvem řekl, že šlo o error, ale neřešili to, jelikož to byla jejich chyba.
Myslím si, že pokud na tom budeš trvat, tak s tím nic neudělají, nicméně by se to pak mohlo projevit na místě. Jelikož to hned začali řešit, tak zcela zjevně ti to prostě za tu cenu dát nechtějí, na rozdíl od mého případu.

0 Citovat

Tak jsem je slusne "vyfaknul" a pozadal o potvrzeni ceny a hotelu.-) Pro zajimavost dam vedet jak jsem dopadl.

0 Citovat

Jsem zvědav, jaký je aktuální stav. Nejdřív to uznávali a hotel neřešil, pak byla situace zcela obrácená a teď? Uvidíme.. Každopádně nabízejí vždy nějaký kompromis v nižší ceně, u tebe? Výsměch do obličeje s cela totožnou částkou za noc smiley

0 Citovat

Ocekavam totalni "fuck off" z jejich strany... cokoliv jineho beru jako zpestreni dne.-)

0 Citovat

Tak to můj tip je, že rozhodně budeš mít přijemný den, protože fuck off nebude. Dej vědět.

0 Citovat

Tak pokracovani telenovely...

Dear Sir,

Thank you for choosing Booking.com.

We are writing to you regarding your reservation at Blue Water Bay Villas.

Is there any way that you can honor this rate that was advertised on the website (10 AUD per night). We have been in touch with the guest and they informed us that they are not able to pay 90 AUD for the room.

Please feel free to contact us with any additional questions.

Kind regards,

Booking.com Customer Service Team

Btw nasel na Expedia.com.au levnou letenku z Tokya do Gold Coast za caa 2000kc... problem je, ze nazpatek uz to tak levne neni... takze zatim nemam zpatecni letenku do JPN.-)Cestovni obdobi duben 2016

Price Summary
Traveller 1: Adult AU$92.76
Flight AU$58.78
Taxes & Airline Fees AU$33.98
Airline Card Fee $12.50
Expedia Booking Fee AU$0.00
Total: AU$105.26

0 Citovat

Tak to nedopadlo... booking.com to hodil na hotel, hotel mi napsal, ze bud akceptuju jejich cenu 90$/noc a nebo az prijedu, tak tam pro me nebude pokoj... tak jsem jim podekoval za peci o zakaznika a zerezervoval si jiny hotel.

0 Citovat

Stalo se mi totéž s booking.com 2x po sobě v případě ubytování na Sicílii. Cca půl roku dopředu rezervováno za velmi nízkou cenu, pak asi měsíc před nástupem se ozvali (naprosto stejným e-mailem i s tím, že se mi snažili telefonovat, což je blbost), že cena je 10x vyšší a jestli ji akceptuji... Naštěstí jsem ještě sehnal jiné ubytování, takže jsem neakceptoval. Booking.com přitom tvrdil, že veškerá odpovědnost za ceny je na ubytovacím zařízení, a že oni nic, že za chyby neručí... to si myslím, že je nesmysl - pokud ubytovatel inzeruje za chybnou cenu, já si zarezervuji, půl roku se nic neděje...tak to snad není můj problém? Ještě jsem i přidával další hosty a ptal jsem se, jestli se cena nezmění, potvrdili, že ne, cena zůstává stejná... a najednou bum, zaplať víc. To mi přišlo hodně neseriózní.

0 Citovat

Co pohrozit soudním sporem, nepomáhá? smiley

0 Citovat

Ahoj,
pripojim se do diskuse se zkusenosti s Booking.com. Zarezervoval jsem si v akci hostel v Chungking Mansion v Hongkongu 4 luzka/2noci za 382HKD 69% sleva. Po příjezdu na hostel, nam recepcni oznamila, ze cena je neplatna a at zaplatime cca 1200HKD nebo mame smůlu. Ubytovani chytre zrusili cca 6h pred check in (zamitli kreditni kartu), kdyz jsme byli v letadle bez moznosti nasi reakce na situaci. Ihned jsme tuto situsci resili s ceskou podporou, ale bylo nam řečeno, ze mame smulu, at si najdeme jine ubytování. Po napsání reklamace booking priznal refundaci 41€, coz byl rozdil mezi novym ubytováním.

0 Citovat

Zdravím, každý rok jezdím s přáteli na hory na lyže a rezervace provádím zpravidla hodně dlouho dopředu přes booking.
Letos se mi povedlo rezervovat hotel v Bulharsku, apartmán 70 m2 pro 4 osoby se snídaní za 150 USD na týden v lednu 2017.
Zabookoval jsem tedy 2 apartmány. Pak se mi rozležela ta cena a koukám, že letos je 2
x vyšší.

Myslím, že hotel nepředpokládal, že by někdo provedl rezervaci tak dlouho dopředu a měl v systému neaktuální ceny.
Nicméně rezervace je potvrzená, a hotel už ukazuje že je příští rok vyprodaný, přestože před rezervací měli všechno volné.

Ovšem to poslední co bych potřeboval by bylo aby mi to hotel těsně před odjezdem zrušil, nebo nějaké problémy na místě až tam pojedu 1500 km a oni se budou chtít hádat o jinou cenu.

Nemáte někdo zkušenosti? Co vlastně booking garantuje v případě že mě hoteliér odmítne ubytovat? Můžou mi zrušit rezervaci? Je nějaká alternativa, že mi doplatí rozdíl v ceně pokud si budu muset sehnat na místě jiné ubytování?

Dík

0 Citovat

No pokud máš rezervaci od bookingu potvrzenou, nic bych neřešil smiley navíc 4x vyšší cena nemusí být chybou, takže to rušit nebudou a booking se za tebe postaví. Chyba je u 1/10 cca.

0 Citovat

Přispěju jenom krátce svoji zkušenost s Booking.com, byť se netýkala primárně ceny za ubytování:

Když jsme byli 5x nocí v lednu na Kauai, nemohli jsme sehnat ubytko skrze Airbnb nebo homestay (vše už bylo full),
takže jsme vzali 3* hotel přes booking (noc pro dva za 90 USD), nic jinýho prostě nebylo (leda dvě lůžka ve smíšený noclehárně
pro 8 a jelikož jsem "trouble-sleeper", nechtěli jsme riskovat).

Co bylo blbý, bylo, že internet byl na Bookingu avizovanej ve všech prostorách hotelu, nicméně na recepci nám řekli,
že je dostupnej jen ve společných prostorách hotelu a že to Booking deklamuje blbě na svým webu.
Jelikož jsem potřeboval trochu pracovat i na dovolený (dělám v dopravě a "náš zákazník = náš pán", tak to prostě je),
musel jsem párkrát v noci třeba do dvou do rána klečet u bazénu a doslova "chytat signál",
byť i tak se jeden mail odesílal cca 3-4 min, když jsem měl štěstí.

Booking byl absolutně neschopnej situaci jakkoliv vyřešit (rada restartovat notebook byla asi to jediný, s čím přišli.. smiley ).
Resp. přišli s nápadem jinýho hotelu a rozdíl (navýšení ceny) abych doplatil, což se mi úplně moc nechtělo.
Samozřejmě se nevyřešilo nic, byť jsem psal asi 4x maily a 2x jsem telefonoval i na jejich klientskou linku.
Hotel nabízel zapůjčení special routeru za 100 USD, což Booking nechtěl zaplatit místo mě a mně se to platit nechtělo.

Nakonec jsem to nějak přežil a ve finále mi byla nabídnuta kompenzace ve výši 45 EUR, což jsem odmítl.
Bohužel - a teď vysvětlení, proč to sem vůbec píšu - podmínky mají na svých webovkách takový, že bych reklamaci
musel poslat písemně na jejich holandskou matku, dále mají klauzuli, že jediný platný obchodní podmínky jsou v angličtině
a že v jiným jazyce jsou pouze orientační a taky mají psáno, že neručí za to, pakliže hotel změní v přiměřené míře kvalitu
a dostupnost služeb (docela právničina, co?), na což oni nemají vliv. Taky mají psanou podmínku v tom smyslu,
že když vyvstane nějaký problém, rozhodující je, jak by se na něj tvářil holandský zákon, byť třeba ta "věc" nebo ten "bod"
je vnímám zákony země, odkud je ubytování bookováno (v našem případě CZ) jinak.
Plus kdyby se s nima člověk chtěl dohadovat, skončí to u nějaký rozhodčí komory z USA nebo tak něco, to tam mají taky.

A samozřejmě tohle všechno člověk kliknutím na "Souhlasím se všeobecnými podmínkami... atp." v momentu, kdy bookuje ubytko,
akceptuje, resp. málokdo studuje tyhle podmínky (trvalo mi to tak 20 min) v tom okamžiku. Takže vymyšlený to mají šikovně.

Nicméně nakonec jejich finální deal, když jsem napsal mail "zvažte ještě jednou nebo "bu bu bu"... atp." zněl sleva 95 EUR,
což jsem akceptoval a což mi přijde celkem hratelný (dělalo to cca 20% celkové ceny ubytka za 5 nocí).
Čili sakum prásk velkej boj s nima, ale něco se asi dá ustát.

Naproti tomu kdybych měl srovnat s Airbnb, tam je zcela jinej, a dost proklientskej, přístup, ale to by bylo do jinýho vlákna.

Snad se někomu nějaký info z toho, co jsem napsal, hodí.

0 Citovat

a není lepší zajistit si svůj internet, než se stresovat, volat na linku, psát stížnosti a dlouze se dohadovat kvůli kompenzaci? Spoléhat na to, ze v hotelu bude perfektně fungovat zdarma wifi je poněkud naivní záležitost.

0 Citovat

Hlavně ty info o hotelu tam nezadává booking, ale samotnej hotel, takže pokud tam měli uvedený internet v celým hotelu, tak to byl kec ze strany hotelu. Asi nečekáme, že by booking ověřoval každou informaci, co tam hotel uvede. To, že to s Tebou řešili je jen plus a pravděpodobně to pak mělo nějakou dohru mezi hotelem a bookingem.

padrino:
pokud máš potvrzeno, tak je ok, sám hotel určuje, kdy zpřístupní rezervace a za kolik to tam hodí a některé mají opravdu výrazně lepší cenu hodně dopředu. Já osobně mám dobrou zkušenost, nečekal bych nějakej poděl a na místě už skoro jistě ne. Jednou jsem chytil chybu - Siem Reap, 4 hvězda, standard cena se snídaní pro 2 cca 40 USD za 5 USD a nechali mi to, podruhé overbooked hotel v Ao Nang, údajně chybou zaměstnance, po přijezdu jsme měli zajištěno bydlení přes ulici v hotelu stejné kategorie a dostali jako omluvu zdarma transfer na letiště.

0 Citovat

Vždy rezervuji s velkým předstihem a občas sleduji vývoj cen.Jednou jsem při snížení ceny opětně rezervoval a původní rezervaci zrušil. Toto byla vyjímka, většinou však cena vzroste nebo je stejná. Vždy jsem však bez problémů platil cenu z rezervace.
Při jedné průběžné kontrole ceny ( zajímá mne i obsazenost ) jsem zjistil, že uvedený hotel není možné rezervovat. Kontaktoval jsem Booking a dostal ujištění, že situaci prověří a nabídnou alternativní nocleh a případný cenový rozdíl uhradí. Skutečně se ozvali, že uvedený hotel změnil majitele a smluvní vztah s Booking je v řešení. Nabídli mi několik jiných hotelů za podstatně vyšší cenu ( slib úhrady rozdílu už neplatil ) . Nebyla to dobrá zkušenost, očekával bych informaci, že moje rezervace byla zrušena a nabídku dalšího postupu. Kdybych sám nehlídat stránky hotelu, o situaci bych vůbec nevěděl a po příjezdu byl nepříjemně překvapen.
Na Booking jsem ale nezanevřel, ostatních cca 30 zkušeností je pozitivních.

0 Citovat

Ahoj,
byli jsme ted na Bali a pri placeni hotelu se nas recepcni zeptal,kde jsme delali rezervaci - zda pres ofic.stranky hotelu,nebo pres booking.com. Rekli jsme mu,ze to bylo pres booking.com a ze ta cena v tuto chvili na tech strankach byla lepsi nez pres oficialni stranky. Podival se na cenu a rekl,ze mam pravdu,ze takovou cenu ubytovani nedostanu ani na ofic.strankch a to rok pred ubytovanim. Jak vlastne tedy funguje Booking.com a z ceho je ziskova?Pokud hotel neda stejnou cenu nikdy na sve ofici.stranky,jak muze tedy tuto cenu dat vubec Booking.com?Je pravda,ze na Booking.com tuto cenu meli -30%,proto jsme taky tento hotel koupili.

0 Citovat

Tak jako vsechny ostatni servery tohoto typu je to zprostredkovatel tzn. ze zijou z provizi... x(y) % z provedene transakce. Nerekl bych, ze udelali chybu oni ale hotel... proste zadali do systemu spatnou cenu, vy jste to koupili a oni se na to vykaslali a nechali to bejt.

Naopak na booking.com resp. nekde jinde bys mel najit lepsi cenu nez na ofiko strankach... rozumej... booking.com zna 10 mega lidi? 100 mega lidi? A kolik lidi zna webovky hotelu kde jste bydleli? 100 lidi? 1000 lidi? Maji vetsi sanci ze prodaji pres tyhle servery nez na primo. Na ofiko strankach si drzi standartnin ceny a na serverech to maji za stejny penize nebo o fous lepsi + sem tam bouchnou nejakou akci aby byly videt.

0 Citovat

Úplně stejnou situaci řešil zakladatel tohoto vlákna, tak si jen přečti od začátku - stručně hotel ho "vyfáknul" a booking to hodil na hotel.

0 Citovat

To nedopadlo - on to neakceptoval a zrušili mu rezervaci.

Zkusím s nimi dohodnout nějaký kompromis.

Ono platit 950 CZK za 7 nocí se snídaní/osobu v apartmá 70 m2 mi přišlo i na Bulharsko fakt málo....1300 CZK by byla pořád fajn cena.

0 Citovat

Já bych to zkusil na tu cenu 27 euro. Jak sám píšeš, zmiňují komprosim a ten z jejich strany nějak nikde nevidím. Tak buď ty ta strana, která kompromis, neboli 27 euro nabídne smiley

0 Citovat

Pres Booking.com objednavam ubytovani radu let, mam u nich asi 80 rezercaci uz ,tim i statut Genius , ktery ovsem vyuziju sporadicky a nahodne , protoze vesmes prevazne vyberu ubytovani ktereho se toto netyka
Prakticy nejake problemy toho typu co se tu diskutuje jsem nemel nikdy,,naopak jednou jsem hledal ubytovani v Lisabonu,ale nejak jsem uz rezevaci neudelal .ale vytiskl jsem si stranku toho hotelu a kdyz jsme tam pak prijeli a vytahli jsme tu vlastne jen informaci ,tak nam pokoj prodali za cenu toho ,co tam mel booking,com a ne za tu co jim visela na recepci ( vyssi ) i kdyz jsme vlastne rezervaci zadnou nemeli
Popisy, fotky i ostatni info povazuju u booking.com za vysoce profesionalni a pokud to porovnam s tim , jak popisuji ubytovani cestovni kancelare .tak booking,com je jednoznacne lepsi v tomto
Obcas se stane ,ze to neni vzdy tak , jak bylo uvedeno , ale jde o drobnosti ( zalezi jak kdo co posuzuje , ale napriklad info o wifi beru tak nejak jako mene podstatnou vec i kdyz s notasem jezdim a uvitam funkcni signal na pokoji )
Loni na Rhodosu se nam prihodila situace , ze se bylo treba hlasit jinde , nez bylo ubytovani,,, nevedeli jsme o tom protoze zminka o tom na booking.com nebyla , kdyz jsem pak na to upozornil v recepci hotelu , ktery to mel na starost, tak mi rekli, ze posilali email o teto skutecnosti..
Vetsinou se snazim si najit ubytovaci zarizeni i jinde a hledam zda nenajdu jejich interenetovou adresu , kde bych pak mohl komunikovat primo
Musim ale pochvalit boking,com ,ze ten jejich zakaznicky servis resi veci rychle
Napriklad loni byla situace ze jsem potrebol jednu noc ze sveho ubytovani ubrat..kdyz jsem to ale chtel udelat primo na rezervaci, tak mi to neslo, protoze po vyplneni data posunuteho o jede den mi to hlasilo , ze je vyprodano ...Boking,com to poresil s hotelem primo a pracovnice v recepci rucne tu rezervaci upravila
Ted nove mam jednu rezervaci , kde je transfer z letiste , jako doplnujici pozadavek jsem upresnil cas ,kdy potrebujeme z letiste transfer, z Booking.com to preposlali a odpovedeli ,ze z ubytovani jim bylo zdeleno, ze tato sluzba je zpoplatnena 5 eury a chteli po me zda toto akceptuji... odeslal jsem ze ano, ale upozornil je na to , ze v prvni rezervaci bylo uvedeno , ze diky statutu Genius mam jako darek tento transfer zdarma ...stala se nam uz takova situace na Sardinii , ubytovaci zarizeni to akceptovalo a nic jsme neplatili , v recepci jsem ale udelal pak rezervaci i na termin. kdy jsme se vraceli a tam mi pak odvoz na letiste uz zapocetli...
Celkove tedy shrnu Booking.com hodnotim na stupnici cislem 10.. jako naprosto spokojen ,,,a ubytovani rezervuju jen pres ne ,,

0