Mate nekdo zkusenosti s spatne nacenenym hotelem pres Booking.com? Podarilo se mi zarezervovat hotel na Gold Cost na 6 noci za 60AUD... standard je 90AUD/noc... a ted mi pisou, ze se omlouvaji, bla, bla, bla... jsem tak nejak napul jestli akceptovat zruseni nebo se hadat. .

Booking.com - chybná cena

Založil ve fóru Tipy na ubytování

No to popisuješ jak to standardně funguje, já řeším specifický problém.

Nabídl jsem jim tedy 27 Eur za noc jako oboustranný kompromis a pokud to nepřijmou tak budu trvat na původní ceně 19,25 Eur/noc.
S tím, že předem upozorním booking že pokud mě za cenu potvrzenou v rezervaci v hotelu neubytují, tak si zajistím na místě jiné ubytování a refundaci rozdílu očekávám od Booking.com.

0 Citovat

Připojím zkušenost, jak se mi podařilo díky bookingu ušetřit desítky procent při ubytování, částečně i malým omylem:
Při hledání hotelu na 3 noci v Panjimu jsem si přes porovnávač našel, na místní poměry, trochu luxusnější hotel, nejlevněji vycházel přes booking.com, po přihlášení na booking mi naběhla sleva ještě cca 10 %, neboť to byla zrovna tajná nabídka. Nezabookoval jsem jej zavčas a neměl už pak přístup k internetu, takže sem bez rezervace zajel přímo do hotelu, tam jsem se zeptal, kolik by stálo ubytko na noc a nabízená cena byla samozřejmě výrazně vyšší. Rovnou jsem se přihlásil na wi-fi hotelu (ano je to trochu drzé) a ukázal jsem recepční na mobilu nižší cenu přes booking, kterou můžu mít díky tajné nabídce, že si to teda takto legálně raději zabukuju přes web bookingu a pak se ubytuju. Ta mi nabídla, že než to rezervovat přes booking, dá mi stejnou cenu napřímo. Ještě se mě zeptala, jestli jsou v té ceně započítány i dvě daně: 9% daň a 9% městská daň. Po zběžném přečtení jsem jí ujistil, že ano a recepční to nejprve chtěla vidět na bookingu na mém mobilu, tak jsem jí to ukázal, ať se přesvědčí, jak je dole pod celkovou cenou napsané, že obě daně jsou v ceně, jenže jsem si v té rychlosti nevšiml, že je tam napsáno, že tyto daně právě započítané nejsou, booking byl v češtině, takže recepční to neměla absolutně vůbec šanci poznat, tím pádem cenu ještě o dalších 18% snížila a byl jsem téměř na polovině jimi nabízené ceně, a až později jsem si všimnul, že těch 9% a 9% v bookingové ceně zahrnuto ve skutečnosti nebylo. Recepční, ani další dva přítomní zaměstnanci hotelu, při procesu postupného snižování ceny ubytování nedělala žádné drahoty, vypadalo to, jakoby to byl běžný průběh smlouvání, ano jistě v Indii a ještě k tomu pro bílého turistu běžný jev, ale přitom se jednalo o luxusní hotel, kde bylo vše elektronicky a na účtenky.

0 Citovat

drzim ti palce.-)

0 Citovat

V Thajsku jsem na recepci taky řešil cenu a výsledek bylo, že prostě slevu nedají. Pak začali vyhrožovat, že dostaneme horší pokoj a co nejdál od moře. Na srovnávači byla cena poloviční. smiley

0 Citovat

To by jste si mohli rozumět, jestli tam snupaji ne?;-) Jinak bych řekl,že ti to dopadlo nakonec dobře,tak si to tam užij.

0 Citovat

Tam je to o lyžích, snowboardu a večer pak vinárny - je jich v tom městečku asi 300...

Jesus is my high.

0 Citovat

Jsem se domníval, že světák tvého formátu lyžuje v Aspenu nebo Whistleru, v dobách krize se uskrovní ve Sv.Mořici a ty zatím míříš na Balkán smiley Ach ti výstřední boháči smiley

0 Citovat

Chce to nějakou změnu.

Na cestách mě nelákají luxusní hotelové resorty s masážními vanami a sexy dívkami s lascivními pohledy olizující vyzývavě slámky v long drincích na baru, ani jízdy sportovními vozy - to je všude na světě stejné - to jsem mohl zůstat doma....

Hledám autenticitu, kontrasty, génia loci, syrovost místa a chudé, leč pohostinné lidi.

0 Citovat

Zdravím, mám otázku ohledně rezervace hotelu na bookingu. Mám vybraný hotel v Dubaji za 8500 a u toho je napsané:
Nezahrnuto v ceně: Městská daň ve výši 10 %, Turistický poplatek ve výši 15.00 AED za noc, Poplatek za služby ve výši 10 %

Jedu na týden takže ten turistický poplatek bude asi 500 navíc, ale kolik má být přesně ta městská daň a poplatek za služby? Díky za odpověď

0 Citovat

Ahoj. Pred tydnem jsem rezervoval hitel na Tenerife pres booking.com za chybnou cenu...velmi chybnou cenu :-). desetina ceny. Mam uroven Genius 3, jelikoz u nich casto kupuji. Ted mi odepsali tohle a ja nevim, co s tim. Mozna nekdo poradi... Pripadne diky.

We've verified that the accommodation has made an obvious mistake when registering their rates online, impacting your booking 2196.782.846.

On behalf of the property, please accept our sincere apologies for any inconvenience this may have caused. It was certainly not our intention that you experience this kind of situation. We want our customers to always be served in the best possible way.

They would like to offer you a new rate for the rooms are as follows per night for the 6 nights:

Room 1: 170 EUR, 170 EUR, 170 EUR, 170 EUR, 190 EUR, 190 EUR
Room 2: 170 EUR, 170 EUR, 170 EUR, 170 EUR, 190 EUR, 190 EUR

The total price of your booking would be: 2120 EUR.

Please consider this offer and let us know if you'd like to keep your reservation. Alternatively, let us know if you'd rather cancel this booking for free.

Looking forward to hearing back from you within the next 2 hours.

If you have any other questions, we are here for you.

0 Citovat

A máš už letenku?

Můžeš odepsat ve stylu, že chyba nebyla očividná. Loni takové ceny na Kanárech byly běžné, Domníval ses, že je to dobrá nabídka pro Genius Lvl 3.

Rezervaci si nepřeješ rušit, ale ponechat za stejných podmínek jako dosud.

Plus požadavek na odpověď do 2 hodiny považuješ za značně nestandardní a nejsi jim povinný tak rychle odpovídat.

 

Do zrušení tě ale nejspíš tlačit budou dál. 

2 Citovat

Booking jsou šmejdi. Pokud udělají chybu oni, zruší ti rezervaci bez mrknutí oka. Mě se tak stalo loni, když jsem bookoval ubytování ve Švédsku, dali mi 24 hodin abych rezervaci zrušil nebo doplatil cenu, přitom cena za kterou nabízeli  odpovídala místním poměrům čili žádná zjevná chyba viz jejich vlastní obchodní podmínky, které ale oni vůbec nerespektují. Tímto jsem jim také argumentoval, ale je to vůbec nezajímalo a rezervaci stornovali už po dvou hodinách, jako že nemám zájem. Tak jsem se na ně vykašlal a a booknul jsem jiné ubytko přes airbnb a ještě jsem ušetřil.

1 Citovat

Už se mi to taky párkrát stalo a vždycky mě poslali do háje. Šance na úspěch limitně blížící se nule.

1 Citovat

Taky se mi to už stalo a i když jsem zkoušel argumentovat tím, že už na poslední chvíli ubytování za takovou cenu neseženu a že to není moje chyba... poslali mě někam. 

0 Citovat

Taky se mi to nedavno stalo. Po dvou mailech (jeden z kterych asi nekdo psal pres google translate) rezervace byla zrusena ze strany bookingu.

0 Citovat

Zrovna tenhle problém řeším. Rozdíl oproti zmíněným případům je možná v tom, že jsem vzhledem k výhodné ceně rezervovala nezrušitelně a ihned jsem uhradila. Na základě toho jsem koupila letenky pro 8 osob. Ubytování nekomunikovalo přes booking, ale poslalo mi zprávu na WhatsApp, že ubytování není možné a když ho sama zruším, peníze mi vrátí. Odepsala jsem, že budu komunikovat pouze přes booking, a později mi přišlo od bookingu, že mi nabízejí vrácení celé částky, pokud zruším do 24 hodin. Obrátila jsem se na zákaznický servis s tím, že žádám náhradní ubytování, vyžádali si kopii té WhatsAppové komunikace a na základě toho (ubytovatel nepsal, že apartmán byl špatně naceněn, jen prostě, že ubytování není možné) mi sdělili, že se pokusí ubytovatele přesvědčit, aby akceptoval původní cenu nebo nabídl alternativu. A že se ozvou (komunikovali 2x opravdu rychle, jednou asi po 10 hodinách, podruhé po dvou). Máte někdo podobnou zkušenost s předem zaplaceným nezrušitelným ubytováním? 

0 Citovat

Nechci nějak kazit iluze, ale tady taháš za kratší konec provazu. Booking bude argumentovat, že jsou jen platforma a že za ceny je odpovědný ubytovatel. On může 100x tvrdit, že je poskytnul správně. Náhradní ubytování, byť horší by byla velká výhra, ale může to skončit vrácením platby a nazdar. Ale třeba bojovat...

0 Citovat

Já vím, každopádně tady potom zmíním, jak to dopadlo. Je mi jasné, že bookingu je jeden zákazník úplně fuk, ale ubytovatel by měl dbát na svou dobrou pověst...

0 Citovat

bohužel jeden zákazník je asi fuk i tomu ubytovateli... prachy vítězí... ani nemůžeš napsat hanlivou recenzi, když se tam neubytuješ...

3 Citovat

Recenze bez toho, aby v ubytování člověk bydlel, sice na Bookingu nejde napsat, ale pokud je takové neseriózní ubytování na mapách Google, napíšu jim tam recenzi s jednou hvězdičkou a popíšu, jak se mnou vydrbali. Třeba si to někdo přečte a takovému ubytování se raději vyhne. Sám se na ubytování kromě Bookingu často dívám i na mapách Google a kdybych narazil na recenze, podle kterých s někým vydrbali, tak bych takové ubytování nezvolil.

4 Citovat

Much ado about nothing. Zrušení na poslední chvíli jsem zažil několikrát. Stane se, ale abych měl potřebu to ubytovateli nandat? Nikdy nevíte, co za tím důvodem ve skutečnosti je. 

0 Citovat

Nemám potřebu někomu něco nandat. Když mi ubytování zruší (což se občas stává) a nějak přiměřeně to zdůvodní, nemám problém. Ale pokud se ubytování (autopůjčovna, ...) zachová vyloženě neseriózně, tak jim dám špatné hodnocení a napíšu proč jim ho dávám, aby to varovalo ostatní....

EDIT: a týká se to i odbydleného ubytování. Co říct na to, když jsme měli pronajatý apartmán pro 4 na týden, dostanete 2 ruličky toaleťáku a když slušně požádáte o další, majitelka vám suše řekne, ať si ho koupíte v obchodě. To € za toaleťák mě samozřejmě nepoloží, ale když jsem jí zaplatil ~1000 €, tak by trocha slušnosti + pár rulí toaleťáku nepoložily ani majitelku. Jde o přístup ubytovatele a jde o princip...

5 Citovat

Od té doby co jsem psal naposledy mě zase párkrát na bookingu vypekli a už mě to popravdě přestává pomalu bavit. Hlavně že posílají všem různé nesmyslné kupóny na slevy a na loajální zákazníky, kteří u nich utratí desetitisíce ročně z vysoka kašlou.

Takže teď pokuď možno bookuji přes air bnb, kde pokud je nějaký problém tak pošlou voucher s bonusem a je možno okamžitě rezervovat jiné ubytování v daném místě (doufám že to tak pořád funguje). Navíc proces je automatický, takže odpadá dohadováni se s Indy na customer service a to má blahodárný účinek na mojí nervovou soustavu. Pokud chci hotel, můžu bookovat většinou přímo na stránkách hotelu a ještě mě to výjde často i levněji.

Za mě, booking jenom když je to nezbytně nutné a je potřeba počítat s tím, že pokud je nějaký problém, tak se náhrady nebo pomoci spíše nedočkáte.

0 Citovat

Já jsem právě doposud měla jen dobré zkušenosti - tedy aspoň v tom smyslu, že co jsme objednali, tam nás ubytovali. Těch odbydlených míst může být kolem stovky... Teď jsem poprvé v životě rezervovala nezrušitelně, protože cena byla výhodná - to jsem považovala jako daň za to, že jim pošlu celou částku, a koupila letenky, i když jsme původně chtěli jet jinam. Nejdřív mi napsali, že ubytování není možné (bez důvodu), a potom teprve další den (to už přes booking, dříve přímo přes WhatsApp), že cena byla chybná (nebylo to bezprostředně po objednávce, ale po několika týdnech).  A chtějí po mně zrušení nebo doplatit čtyřnásobek. Nechci s nimi vyjebat, každý může udělat chybu, ale nelíbí se mi, že oni mi mohou způsobit škodu v řádu desítek tisíc korun a nenesou za to vůbec žádnou odpovědnost. Takže jsem nabídla zaplatit cenu někde mezi tou původní a jejich návrhem a čekám na vyjádření.

2 Citovat

Já bych to teda nenazýval "škodou v řádu desítek tisíc korun". To je, jako kdyby si člověk koupil letenku za chybový tarif za několikanásobně nižší cenu a aerolinka se za několik týdnů ozvala, že letenku zruší nebo dá možnost doplatit do obvyklé ceny. A těžko se s ní bude vyjednávat, že by cena mohla být "někde mezi tou původní a jejich návrhem".

4