Čaute, ve čtvrtek odlítám z Ostravy v 17:45 do Londýna. V Londýně budeme čtyři dny, ale z toho dva dny využijeme na maximum. Odlétáme totiž z Londýna dopoledne a to toho ten poslední den taky moc nestihnem. Chtěl bych moc poradit, co v Londýně neminout za dva dny - budeme ubytování v tomto hotelu http://www.booking.com/hotel/gb/somerse ... ucfs=1&amp tak, ať přibližně víte, odkud půjdeme na špacír Jestli má někdo ITINERÁŘ, tak budu rád... .

Londýn - návrh na itinerář

Založil(a) ve fóru Co vidět a navštívit

5 reakcí

Čaute,

ve čtvrtek odlítám z Ostravy v 17:45 do Londýna. V Londýně budeme čtyři dny, ale z toho dva dny využijeme na maximum. Odlétáme totiž z Londýna dopoledne a to toho ten poslední den taky moc nestihnem.

Chtěl bych moc poradit, co v Londýně neminout za dva dny - budeme ubytování v tomto hotelu http://www.booking.com/hotel/gb/somerse ... ucfs=1&amp
tak, ať přibližně víte, odkud půjdeme na špacír smiley

Taky by mě zajímalo, jestli existuje nějaký SLEVOMAT na londýnské atrakce...např. Londýnské oko nás láká, ale přijde mi, že vše je na ofiko stránkách moooc drahé.

Děkuji za všechny TIPY. smiley

Jestli má někdo ITINERÁŘ, tak budu rád...

0

Ahoj,
byla jsem s holkou v půlce října (14.-17.), hodně informací jsme nabrali tady: http://www.mintytrips.cz/londyn_zdarma.html

Jinak:
14.10. jsme přiletěli po obědě, ve tři jsme byli v centru Londýna, vyřídily Oyster card a zvládly toto: http://www.londonforfree.net/bus-tour/
Další dva dny jsme prošly památky a zajímavá místa. Co je určitě zajímavé - Westminsterské opatství je v době mše (17:00) zdarma, nultý poledník v Greenwich - cesta tam a zpátky lodí ze stanice Embankment na Oyster card. V Greenwich si můžeš koupit vstup na nultý poledník a do observatoře, ale pokud ti jde jen o "lajnu" tak pod pláckem s originál poledníkem jsou nenápadná vrátka a ta tě pustí na místo, kam poledník pokračuje. Na pořízení fotek je to dostačující a hlavně - zdarma. Navíc z paluby lodi uvidíš spoustu památek v trochu jiném úhlu - např.Tower bridge. London Eye jsme nakonec vypustily, i když jsme měli kupon 2for1. V reálu nám to nepřišlo až tak zajímavé.
Poslední den jsme věnovali muzeím. Natural history a Science. To první bylo úplně zdarma, druhé oficiálně také, ale chtěli po nás dobrovolný příspěvek.

0 Citovat

dobra rada pro nizkonakladoveho cestovatele je se londynu vyhnout velkym obloukem. me osobne se chtelo z financnich nakladu za cokoliv zvracet.

0 Citovat

IMHO záleží, jestli chceš stihnout co nejvíc a jestli ti nevadí platit vstupy. Pokud navštívíš objekty i uvnitř, znatelně se prodlužuje doba "okružní procházky".
My se nijak nehnali a za den jsme zvládnuli: Westminster cathedrall, Westm abbey, parlament, Válečné muzeum, Chinatown, Traf square, mrknuli do Národní galerie, Buck palace, Harrods.

Celkově jsme ale tuhle návštěvu Londýna pojali pohodově a spíš se poprocházet a nasát atmosféru s tím, že "zbytek" si dáme zase příště. Takže jsme špacírovali po chodníku, koukali do výloh, sem tam něco koupili,...

Rozhodně příště plánujeme minimálně den věnovat muzeím. Národní galerii jsme dali asi 30-45 minut a jen jsme se namlsali u holandských malířů.

0 Citovat

Je třeba při cestě do UK mít pas.Pas mám, ale platnost je do 15.3.2016. Nebude problém s platností když chci jet 5.12.2015 přes londýn na Kanáry.Dík.

0 Citovat

Pokud letíte na Stansted, tak doporučuju objednat si lístky na Standsted Express - vlak, který Vás odveze do centra za cca 40 min (z letiště odjíždí každou čtvrthodinu) a na rozdíl od předem objednaného busu je úplně jedno, jakým spojem pojedete. Pokud si koupíte zpáteční jízdenky, můžete se těšit na velkou nabídku vstupenek typu 2for1 po celou dobu Vašeho pobytu - mj. London Eye, Madame Tussauds, Tower, Key Gardens, slevenky do restaurací apod.
Určitě si ale Londýn užijte a neběhejte s jazykem na vestě, kupte si fish and chips a snězte si ho v parku, zajeďte do Greenwiche a dejte si ve stylovém pubu cider nebo pivo London Pride, svezte se nahoře na předním místě v double deckeru a aspoň jednou zabluďte v metru:-) To je podle mě Londýn!

0
5 reakcí