Ahoj, v půlce ledna se poprvé chystáme do Athén, máty tipy, co rozhodně neminout?  .

Athény

Založil ve fóru Co vidět a navštívit

Cez deň 20-25, v noci okolo 15, a stále sa dá kúpať v mori. Výhodou je menší počet turistov oproti letu.

0 Citovat

Platí 3denní jízdenka 72 hodin od označení nebo při příletu v sobotu a odletu v úterý potřebujeme řešit další lístky?

0 Citovat

http://www.athenstransport.com/english/tickets/
72 hodin

0 Citovat

ja som v Atenach bol minuly november, pocasie nic moc, tak ma to nejak neoslovilo. Hlavne keby tam nebolo par tych antickych pamiatok a kopec s peknou vyhliadkou, tak ani neviem co ma tak zaujalo. Kerkyra, alebo teda Corfu city ma zase znechutilo cenami a kopcom turistov (po prichode z kludneho Albanska). No a Solun som absolvoval pred 2 dnami ... mini Ateny = mega hlucne, spinave, Biela veza je historicka pamiatka taka, ze keby bola niekde inde, ani si ju nevsimnem smiley A hlavne spolu s Korfu ma dojali tie ich niekolkokilometrove promenady bez plaze..takze jedine na Chalkidiki, alebo na Pereia, kde nas cakala v piesku pouzita vlozka:D Grecku chcem dat este sancu, ale teda mesta to urcite uz nebudu.
Ale pravda, koho bavi Antika, tak Ateny velmi fajn:) Ale zial mna moc nie.

0 Citovat

Ta Akropole je nejak hodne v leseni? smiley planuji se tam za mesic podivat ale trosku me to info o leseni odrazuje..nema nekdo aktualni foto prosim? smiley

0 Citovat

na tom kopci neni len Akropola. Je tam toho viacej ..a brutal vyhlad. Ako neries lesenie... zajtra nieco pozriem, dnes som do vecera v praci. bolo som tam j juni teraz

0 Citovat

Jestli chcete vidět Akropoli bez lešení, tak to musíte počkat ještě tak 10 - 20 let. Probíhají tam komplexní práce už více než deset let a probíhat budou dál. Jen se to vždycky posune.

Byl jsem tam na konci minulého roku a můžu říct, že to vůbec nevadilo. A ty opravené části jsou úžasné (nejenom opravené).

0 Citovat

Jojo, opravdu to asi nema cenu resit..vyrazim tam a uvidim smiley diky za odpovedi smiley

0 Citovat

Ahoj,

byl letos už někdo v Athénách? Četl jsem, že se navýšila cena vstupného (u kombinovaného vstupného z 12e na 30e), ale někde sem četl, že studenti mají na Akropoli vstup zdarma. Může to někdo potvrdit? :D

0 Citovat

Letos jsem tam sice nebyl, ale loni jo a letos mne dovolená v Aténách čeká zase a na isica byl vstup na všechny památky + muzea doopravdy zdarma a tak teda doufám, že to platí pořád :D

0 Citovat

A myslíš ze projde, když jim ukážu jen "naší" studentskou kartu? Řeší to nějak? Isica nemám

0 Citovat

Řeší, chtějí vidět ISIC. Pokud máš a jsi student ze členské země EU, jak bylo řečeno výše, máš vstupy na všechny památky zdarma.

0 Citovat

Ahoj, tak pokud by se někomu hodilo tak na vstupy stačila studentská karta z univerzity (+občanka), všechny vstupy byly zadarmo, měl sem případně i ISIC, ale nikde ho nevyžadovali ba naopak, když sem ho poprvé ukázal tak mi řekli, že ho vidět nechtějí. Jinak sleva pro studenty i je z letiště a na letiště jak na metro, tak bus vždy 50 procent sleva.

Pláž jsme využili Kalamaki o které se tu píše, jede tam tramvaj č. 5 ze zastávky Syntagma, cesta na pláž cca 35 min.

0 Citovat

Ahoj, chystám se na víkend do Athén. Chtěla bych se zeptat, kde zakoupit to vtupné, které platí na více míst se vstupem do Akropolis. Přímo na Acropolis u vstupu nebo se to dá zakoupit předem na internetu??

0 Citovat

Loni se to dalo přímo u Akropole. 

0 Citovat

Mělo by to jít koupit u každého vstupu dané památky na seznamu.

0 Citovat

díky  za odpovědi.

0 Citovat

Prosím o radu jak nejlevněji na letenky do Athén nebo na Peloponés. Bydlím v Praze, ale dotud snad nic nelétá. Ráda bych přímý let... Díky.

0 Citovat

vsak lieta skoro kazdy den Aegean priamo...

0 Citovat

Ahoj,

chystáme se do Athén. Nevíte někdo aktuální ceny MHD (autobusy, trolejbusy, metro). Zda lze koupit vícedenní jízdenka nebo nějaká karta?

Díky

0 Citovat

https://www.google.sk/search?q=a...p;ie=UTF-8

0