Zdravím, Vás web dlouhodobě sleduji, bohužel jsem ještě nenašel odvahu vydat se na nějakou dlouhou cestu na vlastní pěst a proto jsem doposud nevyužil žádnou z Vašich výhodných letenek. Když jsem nyní začal projíždět ceny zájezdů tak jsem se zhrozil (zejména proto, že z Vašich stránek již vím, kolik jsou skutečné náklady na cestování) a s přítelkyní jsme se rozhodli, že prvně vyrazíme bez cestovky. Z hlediska nákladů jsme zvolili destinaci Bali. Chtěl bych se zeptat na pár pro Vás jistě základních věcí. Základní info o nás: jsme dva; pobyt cca 3 týdny; destinace Bali; termín naše jaro, nebo podzim – podle cen letenek; upřednostňuji cestu z Prahy (jiná evropská destinace pouze v případě výrazné úspory), na místě budeme půlku pobytu ležet u vody a půlku pobytu chceme projet některé zajímavosti na ostrově (chrámy, rýžová pole atd…) Ideálně bych chtěl odlet z prahy (s přestupy na jedné letence) do Denpasaru a odsud taxi na sever ostrova. Nechci být v místech zamořenými turisty. Z různých diskuzí i od přátel vím, že nejlepší by byl následný přelet na některý z ostrovů, ale bojím se aby to pro nás při první cestě byl zbytečně velký stres... Jaké místo na severu ostrova by bylo dobré si určit jako základnu řekněme na týden, než se rozkoukáme? Je nutné si zarezervovat něco přes Booking předem abychom věděli, kde budeme ubytovaný, nebo něco seženeme v klidu po příjezdu do cílové destinace? Dá se na hlavním ostrově užít si dovolenou bez hord turistů? Do kdy počkat s koupí letenek? Děkuji za každou dobrou myšlenku  .

Bali - 3 týdny poznávání pro cestovatele začátečníky.

Založil ve fóru Co vidět a navštívit

Zdravím,

Vás web dlouhodobě sleduji, bohužel jsem ještě nenašel odvahu vydat se na nějakou dlouhou cestu na vlastní pěst a proto jsem doposud nevyužil žádnou z Vašich výhodných letenek. Když jsem nyní začal projíždět ceny zájezdů tak jsem se zhrozil (zejména proto, že z Vašich stránek již vím, kolik jsou skutečné náklady na cestování) a s přítelkyní jsme se rozhodli, že prvně vyrazíme bez cestovky. Z hlediska nákladů jsme zvolili destinaci Bali.
Chtěl bych se zeptat na pár pro Vás jistě základních věcí.

Základní info o nás: jsme dva; pobyt cca 3 týdny; destinace Bali; termín naše jaro, nebo podzim – podle cen letenek; upřednostňuji cestu z Prahy (jiná evropská destinace pouze v případě výrazné úspory), na místě budeme půlku pobytu ležet u vody a půlku pobytu chceme projet některé zajímavosti na ostrově (chrámy, rýžová pole atd…)

Ideálně bych chtěl odlet z prahy (s přestupy na jedné letence) do Denpasaru a odsud taxi na sever ostrova. Nechci být v místech zamořenými turisty. Z různých diskuzí i od přátel vím, že nejlepší by byl následný přelet na některý z ostrovů, ale bojím se aby to pro nás při první cestě byl zbytečně velký stres...

Jaké místo na severu ostrova by bylo dobré si určit jako základnu řekněme na týden, než se rozkoukáme?
Je nutné si zarezervovat něco přes Booking předem abychom věděli, kde budeme ubytovaný, nebo něco seženeme v klidu po příjezdu do cílové destinace?
Dá se na hlavním ostrově užít si dovolenou bez hord turistů?
Do kdy počkat s koupí letenek?

Děkuji za každou dobrou myšlenku smiley
Martin

0

Pokud chcete být pouze na Bali - kde jsou samozřejmě skoro všude hordy turistů, asi bych zvolil za základnu Ubud. Je tam sice turistů taky dost, ale je to mnohem lepší místo, než třeba Kuta. Výhodou je, že se odtud zalevno dostanete ptakticky kdekoliv (včetně profláknutých Gili ostrůvků, jednoduše na Lombok atd.). Půjčíte si skůtr a postupně můžete projet podstatnou část Bali (případně s nějakým tím noclehem po cestě). Rezervovat předem není třeba nic, ubytek je zde spousta. Max. něco na doporučení od někoho, osobně bych se stejně ale nevázal na něco na celou dobu. Celé Bali jsem neprojel, protože jsme se plánovaně přesouvali na mnohem klidnější a pěknější Javu, ale při cestě z Gili Air jsme zůstali 2 dny v Padangbai, kde byly za městečkem pěkné a klidné pláže bez turistů, docela se mi tam líbilo.
Být váma, nedělal bych si s cestou na Bali nijak těžkou hlavu, ubytování je tam dost a pokud nebudete mít odvahu se přesouvat zalevno s místníma, jakýkoliv taxikář vás ochotně zaveze kamkoliv. Platí zde, že je třeba smlouvat, výhodou je znát místní cenu smiley

0 Citovat

Díky za skvělý typ - Ubud smiley
Doplňující dotaz. Píšeš, že se odsud snadno dostanu na jiný ostrov. Mě osobně by se líbil z povídání od přátel Lombok. Co přesně znamená to "snadno". Letecky, na lodi? Jaké jsou ceny?

0 Citovat

V Ubudu je spousta místních "cestovek", které Tě na Lombok dopraví (totéž i nazpět, kliudně na jednom "lístku"). Takže je postupně obejdi, zjisti ceny, můžeš i zde smlouvat. My platili před rokem za přesun z Ubudu na Gili Air a zpět tuším 400 000 IDR/osoba. Za tuto na tu dobu dobrou cenu nám to zajistila naše "bytná" z ubytka, takže jsme nakonec aní do cestovky nemuseli (ceny jsme už ale měli předem zjištěné). Majitelé ubytek mají často v nabídce i různé výlety/přesuny, hodně jich nějakým způsobem s cestovkama kooperuje.
Cestovku využívat nemusíš pokud nechceš, lodní lístek je možno zakoupit i v přístavu (na Gili ostrovy třeba v Padangbai) - opět ale platí, že pokud neznáš místní cenu, natáhnou Tě smiley

0 Citovat

Osobně bych asi Bali jako první exotiku nevolil.. Kuta je peklo i pro zkušené cestovatele smiley

Jinak 3 týdny je až až.. Já bych asi zvolil 3 dny ubytování v Kutě, zde si půjčil skútr a poté už se volně přesouval ostrovem na dobu nezbytně nutnou a nikde bych se nevázal. Šup batoh na záda a jedeš. Nejlepší část ostrova je centr a východ se severem. Západ patří kamionům, které zásobují ostrov a míří na trajekt.

Neměňte peníze v pouličních směnárnách, jen v kamenných obchodech, vezměte si s sebou mezinárodní řidičák a buďte ostražití. Bali je dle mě silně mimo asijskou spořádanost a vládne tu australský chaos.

Rada na závěr? Vyprdněte se na Bali a zamiřte si to do klidné Malajsie nebo jiné lokality v Indonésii. Bali fakt není jediný kouzelný ostrov v této oblasti smiley Peníze to tu změnily.

0 Citovat

Ja uz jsem 4 mesice v Indonesii(Java) a na Bali se chystam za mesic a co tak vsude slysim,tak i po dlouhodobe zkusenosti s Indonesii mam z Bali trochu obavy. Myslim,ze to natahovani turistu prekonava i taxikare z Parizsky. Jedte na Javu,je tady vsechno a mnohem vic nez na Bali. A hlavne to tady jeste porad pusobi autentickym dojmem. Jsou tady sice turisty proflakly a trochu zkazeny mista jako Borobudur a Mt. Bromo,ale napriklad Gedong Songo,Mt. Lawu a Candi Cetho,Parangtritis Beach, oblast Pacitan nebo Karimunjawa islands nabizej pamatky i nadherny plaze. A takovej Malang nebo Yogyakarta jsou i na indonesky pomery zajimavy mesta. A malem bych zapomnel na Kawah Iljen ci Gereja Ayam. Je tady toho spousta.

0 Citovat

Po prostudování Vašich poznatků bych do našich cestovatelských začátků chtěl opravdu asi něco klidnějšího. Kam tedy letět. Aby to byla exotika s cenovým pojetím jako je Bali.
Nejlépe abychom přiletěli do cílové destinace odkud bychom již nemuseli pokračovat žádným regionálním letem (přítelkyně moc nedává létání a měl jsem co dělat jí přemluvit na let z Evropy do Indonésie, který je sám o sobě na déle než den). Nejlépe u letiště půjčit auto/motorku případně TAXI. Nebo se bez těchto místním přeletů neobejdeme?
Píšete Jáva. Kam si dát počáteční výchozí bod, kde bychom zůstali cca týden u moře na rozkoukání?

Díky Moc. S Vaší pomocí si splníme sen! smiley

0 Citovat

Po Bali přelety nejsou, pokud máte obavu se vypravit na Jávu (což je opravdu škoda), nemusíte zoufat. U místních cestovek jsem viděl spoustu nabídek na 2-3 denní výlety, jak po samotném Bali, na Lombok, tak i na Javu (Kawah Ijen atd.), takže na místě zakoupíte a oni se o vás už postarají. Na Bali se nevažte na jedno místo, ubytek je opravdu všude dost. Jinak Kuta na Bali je sice kousek od letiště, ale osobně bych se odtud asi snažil po noclehu rychle odklidit. Jezdí odtud zalevno malý bus na vpodstatě všechna významější místa na Bali. My přiletěli tenkrát do Denpasaru za tmy a protože jsme nechtěli v noci něco hledat, na přesun zbývali jen taxikáři, měli jsme přes booking.com zajištěny první noclehy právě v Ubudu. Majitel ubytka byl super, po dohodě předem přes mail nás čekal v Denpasaru na letišti, takže jsme se ani nemuseli handrkovat s taxikáři o ceně za převoz do Ubudu.
Na Jávě nemá smysl se dlouho rozkoukávat na jednom místě - je rozlehlá a je tam příliš mnoho věcí k vidění, než ležet týden na jednom místě smiley Ale pokud ano, dobrý tip jsou ostrůvky Karimunjava. Pokud by jste měli obavu tam dojet po vlastní ose, tak jsem taky viděl v místních cestovkách nabídku na odvoz tam, zajištění ubytka a následně dle potřeby odvoz zpět, případně na letiště atd. Jinak na Jave bylo levněji, než na Bali.
Dobrá základna pro turisty je Yogyakarta. Je to opravdu docela příjemné město, v okolí ulice Sosrowijayan je ubytek a cestovek jako máku, tam vždy něco každý najde. Ve městě je letiště, bus terminál, vlak, odtud se dostanete všude.
https://www.google.cz/maps/place/Jl.+So ... aa3be216ac

0 Citovat

Ideální výchozí bod pro cestování na Jávě je Yogyakarta. Pokud přiletíte do Jakarty a nechcete absolvovat vnitrostátní let, tak je nejlepší nasednout na vlak. Jednak je to relativně levný, max. 400kč/osoba, mnohem pohodlnější a rychlejší než autobus a cestou budete mít Jávu jako na dlani. Pokud byste přiletěli na Bali, tak je to s dopravou horší, buď letět nebo busem, ale to je do Yogyakarty cca 20 hodin. Kolem Yogyakarty je spousta pláží (Parangtritis, Baran, Pacitan- tady to neni s koupáním kvůli vlnám tak slavný, ale pláže pěkný a do vody se dá) nebo se dá v Yogyakartě koupit výlet na Karimunjawa Islands, což je něco, co si člověk představuje pod pojmem tropický ráj. V Yogyakartě si můžete půjčit skútr a vyrážet na výlety po okolí. Je tady toho opravdu spousta, od chrámmů jako Borobodur, Prambanan, Mendut přes sopky Merapi a Merbabu po bizarnosti jako Gereja Ayam. Taky se v okolí nachází několik jeskyní (např. Jomblang) a menších vodopádů. V samotnym městě je kraton a několik fajn míst pro posezení u piva, což jinak na Jávě moc nefrčí. Jáva je opravdu hodně levná. Yogyakarta sice patří k těm dražším částem Jávy, ale pořád mnohem levnější než Bali a suvenýry jsou tady ultralevný. Z Yogyakarty to taky neni daleko do Ambarawy, kde je docela fajn železniční muzeum a kolem Ambarawy je spousta rýžových polí. Kdyby něco, ptejte se.

0 Citovat

Ahoj,

my byli letos v březnu na tři týdny, první cesta do Indonésie, čtvrtá do Asie a program byl následující:

Přílet do Jakarty, přespání, ráno přes Bali do Labuan Bajo
Labuan Bajo - 3 dny v resortu kousek od města, moře nic moc viditelnost, ale super válení na srovnání se s místním časem
Výlet lodí z Labuan Bajo přes Rinca ("malé Komodo") včetně túry na varany, šnorchlování s mantama atd. Výlet stojí asi 3000 na osobu, v ceně jsou vstupy, jídlo, pití a spí se na lodi. Po čtyřech dnech jsme dojeli na vybraný Gili ostrov, případně tě vyhodí na Lomboku. My vybrali Gili meno.
Gili meno - cca 5 dní, za 700 chatka u pláže, z terasy se pak dalo rovnou do bazénu.
Přesun lodí na Nusa Lembongan přes Gili T. kde měl člověk asi tři hodiny času na procházku. V ceně jízdenky byl přesun Gili Meno-Gili T. - Nusa Lembongan a pak z Nusa Lembongan do kteréhokoli místa na Bali, pokud jsi to den předem nahlásil. Na Nusa Lembongan jsme strávili 6 dní
Nakonec jsme se přesunuli na dva dny do Ubudu, třetí den jsme pak odlétali z Denpasaru přes Jakartu domu.

Program je trochu náročnější, ale užiješ si úplně všechno - lokální kulturu a méně turistická místa v Labuan Bajo, přírodu a místní zvířata během lodního výletu, odpočinek a super šnorchlování na Gili a Nusa Lembongan a nakonec chrámy a rýžová pole v Ubudu.

Doporučuju ještě před nákupem letenky prověřit, jestli nebude v Indonésii zrovna svátek Nyepi. Na mnoha místech to probíhá tak, že od šesti od rána nejde elektrika, nesmí se vycházet ven z budov (případně resortu, zkrátka nesmíš za vnější zeď ubytování) a nikdo nevaří, protože nesmí být otevřený oheň. Oslavy předtím jsou strašně zajímavé, ale ten svátek samotný nic moc smiley

Přeju hezkou cestu!

0 Citovat

Zdravim, trochu sa sem votriem.

25.4. odlietame s priatelkou smer Kuala Lumpur, so spiatocnym letom 11.5. zo Singapuru (zije a studuje tam priatelkina znama, ktora raz nadhodila aby sme ju prisli pozriet, co bol vlastne zakladny bod, ked sme sa rozhodovali kam tento rok). Zatial to podla odletovych casov vyzera na 15 plnych dni, z ktorych by sme 7 chceli vyuzit na Kuala Lumpur a Singapur vratane presunu medzi nimi vlakom/busom, nech vidime co najviac (popripade aj lietadlom, keby slo uz nejak o cas).

Ostava nam teda 8 dni, ktore sme povodne boli rozhodnuty stravit na Bali+niektorom z Gili ostrovov. Co som ale tak pozeral rozne clanky, fora a aj tu nazory, ludia vela krat odporucaju miesto Bali ine miesta, nakolko Bali je uz dost "prevarene", co znamena vela turistov a najvyssie ceny. Nas predbezny rozpocet na tych 8 dni bol +-1200eur za oboch, ktore mali pokryt spiatocne letenky zo Singapuru, ubytko a take tie bezne vydaje na stravu, nejake vylety atd. malo to byt take spojenie relaxu a dobrodruzstva.

Otazka teda pre Vas co mate tuto oblast uz zbehanu. Neriesit Bali a skusit nieco ine v Indonezii? Popripade Indoneziu uplne vynechat a este z Kuala Lumpur ist niekam inam v Malajzii (Langkawi?) a az na konci tripu prejst do Singapuru na posledne 3-4 dni? Pri zachovani takeho isteho rozpoctu (samozrejme pri nizsich nakladoch nebudem proti smiley) Este je tam moznost skratit KL a Sin cast na takych 5 dni povedzme, cize teoreticky 10 dni a dajme tomu 1400 eur rozpocet by to mohlo byt

Je to nasa prva cesta do tych kutov sveta, takze opat nieco nove, ale nadsenie je velke, takze zistujeme vsetky moznosti ako ten cas tam vyuzit co najlepsie

diky

0 Citovat

pri volbe malajsie nebo indonesie se nebojim dodrzeni rozpoctu. Pozor na singapur, ten je uplne v jine cenove relaci. Cisla na cenovkach byly dost podobne Malajsii, jen ten kurz byl 6 versus 18 Kc za 1 zdejsi menu:)

my jsme dali tedka pres Vanoce Kuala lumpur - cameron highlands - penang - Langkawi - Lipe - narodni parky okolo lipe - Singapur. Hlavni otazka je, co hledas. Bali ma podle me proti nasi trase jednu obrovskou vyhodu - kombinace kultury a "prirody" na relativne male vzdalenosti. Na nasi trase to naopak bylo spise o mestech a prirode...... Plaze jsou vsude, takze ty neporovnavam:)

0 Citovat

No Singapur by mohol byt paradoxne asi najmenej nakladny, nakolko mame zdarma ubytko a "sprievodkynu", ktora vie odporucit aj lacne a dobre kuchyne. Tam defacto minieme najviac asi za dopravu + nejake vstupy (rozmyslal som Zoo, filmove studia, mozno singapur flyer? uvidime co nam odporucia...)

K otazke, co hladame. Ako som pisal, spojenie relaxu a vyletov. Kedze mestskeho ruchu si asi uzijeme dost v KL a Sin, tak tu by sme uprednostnili nejaku peknu prirodu, pozriet sa aj do vnutrozemia, na ryzove polia, mozno vystup k/na nejaku horu, sopku, tiez urcite nejake chramove mestecka napr. Pod relaxom si predstavujeme kupanie a plaz, ale tiez skor prejst za den 3-4 miesta, nebyt len na jednej plazi. Takze skor viac mensich plazi v urcitych usekoch, nez jedna dlha (preto sa mi napr nepozdava vobec Kuta, mimo toho udajneho ruchu a zhonu teda). Ono celkovo mi z toho popisu vychadzalo Bali ako ideal, pozeral som tam rozne vylety ktore vyzerali dobre, aj pekne plaze sa tam nasli a da sa odtial celkom lahko dostat na Gili ostrovy, kde by sme teda uz jeden-dva dni vydrzali asi aj len lezat a oddychovat smiley Ale potom som zacal trosku pozerat rozne fora atd a tam proste prevlada nazor, ze je X miest s rovnakou dostupnostou so Sin alebo KL, ktore vychadzaju lepsie ako Bali, ci uz financne alebo "zazitkovo". Tak to ma trosku nahlodalo a teraz zhanam info aj o dalsich, menej znamych miestach

0 Citovat

Na Singapur si pripravte peknej balik penez - je to vsechno pekne drahy - a kor vstupy - universal studio i cela sentosa je zabava nejmene na 3 dni - zoo urcite jedna z nejlepsich - ptaci park jurong je jeden z nejvetsich do druhu - povinna pekna vyhlidka na marina bay sands a umele stromy - pekna zahhrada orchideji - ion vyhlidka na orchard ulici - ruzne parkya chramy treba har par vila - sultanova mesita atd. - v tomhle meste je toho dost a ani tyden nestaci si singapur vychutnat.

0 Citovat

Ja myslim, ze at vyberete Malajsii nebo Bali, tak nezavahate. Obzvlast, jestli je to prvni cesta do techto koncin, tak bych to asi volila i s "kulturou", coz u me evokuje bud Bangkok a jeho okoli nebo to Bali.

V roce 2015 byli kolegyne taky poprve v Asii, na 3 tydny, zvolili Bali, Gili a Lombok a mysilm, ze to byla dobra volba - respektive, nasli tam vse, co je jistym zpusobem "typicke" a hlavne to bylo na relativne malem prostoru.

Jinak nam teda delka dovolene a naslapanost programu dovolili Singapur od 31/12 do 3/1, zvolili jsme nejklasictejsi veci - ZOO, Marina sands bay a okoli, cinska a indicka ctvrt a sentosa. Nemyslim si, ze bychom stradali a ze bychom diky tomuto vyctu museli do singapuru znovu:)

0 Citovat

Co som v rychlosti pozrel vstupy na atrakcie v Sin, tak to nebolo az take tragicke. Keby sme dali Zoo, Flyer, Marina sands bay a Universal studio, tak by to vyslo cca 100 eur na osobu. Ak vynechame Universal (priatelka bola v LA USH, tak mozno sa jej uz nebude chciet ist sem), tak to vychadza na nejakých 60. Ale samozrejme, toto su len odhady od stola smiley

Trosku som si pozeral teraz aj Langkawi, kam sa daju zohnat lacne letenky z KL. Cca 30 eur len s prirucnou, cize pokial existuje nejaka uschovna na KL letisku kde by sme nechali kufre, asi by sme uvazovali aj o 2-3 dnoch tam. Len neviem ci to uz moc nekombinujem a nechcem nasilu co najviac, co byva kontraproduktivne...

Este taka otazka k letenkam na Bali (resp celkovo v tejto oblasti), pokial to niekto sledujete. Oplati sa kupovat v predstihu letenky od spolocnosti ako Jetstar, Air asia, Tigerair atd, trasa Singapur - Bali? Alebo si drzia viacejmenej rovnake ceny ci to clovek kupi 2 mesiace dopredu alebo tyzden? lebo som pozeral rozne terminy a v podstate sa ceny za tieto "lowcost" spolocnosti hybali okolo 100-130 eur spiatocna letenka mimo vikend.

0 Citovat

Langkawi jsme dali jako jednu ze zastavek - na tri cele dny, pujcili skutr a objeli ostrov dvakrat dokola:) je tam dost moznosti zabavy i koupani, prirody, lanovka a sky bridge..... je tam proti singapuru naopak levno, navic bezcelni zona:) ....... celkove se nam malajsie hodne libila - uz nevim, kolik mate tech dnu - ale kombinace kuala lumpur - po zemi cameron highlands - alternativne taman negara - penang - lodi na langkawi (moznost dostat se lodi az do thajska) a pak z langkawi letet do kuala nebo singapuru taky neni marna kombinace.

Co se tyka letenek na bali, ty jsme sledovali dlouho pred vyberem vyse uvedeneho programu - ale hrozba destu nas nakonec presvedcila pro malajsii. Sledovali jsme 6 - 2 mesice pred odletem a ceny celkove neklesly pod 100 EUR. Naopak s blizici se dobou rostly ceny.

0 Citovat

No skor som nad tym Langkawi rozmyslal stylom, ze by sme na Malajziu vyclenili 5 dni, z coho 2 by boli KL a 3 Langkawi. Nasledne presun do Singapuru, 1-2 dni tam, odlet na Bali na tyzden a potom nejakého 9.5. Tymi neskorými vecernym letmi spat Singapur, kde este mame cely volny den a 11.5. odlet skoro rano smer Budapest. Ale asi je to uz moc prekombinovane aj takto spoza PC, pricom v reale sa este samozrejme kadeco moze "pokazit" smiley

Tie spiatocne letenky Sin-Bali su na zaciatok maja (kveten) momentalne za nejakých 120 eur (tiger air dokonca pod 100, ale ten ma tak 4/5 negatívnych hodnoteni od ludi, tak neviem, neviem...), co je pohodova cena a necakame na zlacnenie. Skor mi ide o to ci s bliziacim sa termínom stupaju rapidne, napr aj na 2 nasobok alebo len pozvolna o nejake tie eura. Napr letenka koncom januara (leden) vychadza nejakých 100 eur, co je v podstate rovnaka cena ako pred cca mesiacom ked som to pozeral prvy krat. Akurát ze to je v "off season" takze to asi nie je mozne brat nejak do uvahy

0 Citovat

Kolegyne to checkovali vloni v lete (takze v "sezone"), nebyli pod 150, nakonec se stestim jsem jeden den rekl - kupujte, takze dali 150 (necele dva mesice pred odletem) a pak to jen stoupalo, obcas jsme mrkli a myslim tri tydny pred odletem byly 250, pak uz jsme se ani nedivali radsi.

0 Citovat

Dakujem, velmi hodnotne info z prvej ruky smiley

tak dam tomu este nejaky tyzden-dva, rozhodneme ci predsa len to Bali alebo nieco ine a kupime rovno aj letenky

0 Citovat

a jen posledni poznamka, jak jsi napsal - neprekombinujte to (at nestravite vic casu prejezdy a cekanim na ne nez pomalu na miste).
Opravdu bych zvolil jednu variantu - a to "poradne", tedy Singapur plus Malajsie nebo Singapur plus Bali.
Samotna Malajsie nebo samotne Bali nabizi hodne moznosti blizko sebe s pripadnou domluvou dopravy na miste, tudiz bez vazanosti na nejaky pevny program, co je dle me na Asii to nejlepsi.

0 Citovat

hej, ved zatial ostava asi povodny plan:

- prilet do KL, nejake 2-3 dni na mesto a okolie
- presun vlakom/busom do Singapuru, tu opat nejake 2-3
- odlet na Bali, kde bookneme dopredu len prvu noc niekde a nasledne zacneme z juhu a pozrieme tie znamejsie oblasti (Nusa Dua, Sanur, Ubud atd) az k Padang bay a odtial pozriet niektori z Gili ostrovov, najviac co som pozeral nam vyhovuje Meno. Je to takých 10 dni na toto, takze tam by som tomu nechal volny priebeh, ubytko riesil az na mieste, podla toho kde sa nam bude pacit a ako budeme mat naladu. Zatial citam nejake cestopisy, ked ludia davaju dobru odozvu na nejake konkretne ubytovanie tak si to vzdy poznacim, takze uz nieco aj mam vyhliadnute pre pripad. Ale celkovo tam toho asi bude tolko v tej cenovej relaci 30-40 eur za izbu, ze s tymto problem nebude. Este trosku rozmyslam ci si riesit medzinarodny vodicak a brat skuter a odjazdit si to sam, alebo vyuzivat hromadnu dopravu + "sprievodcov". Kazde ma svoje plus a minus, ale tak ten vodicak vychadza myslim 6 eur, takze zrejme to vybavim a uvidim podla situacie priamo na Bali

0 Citovat

Ahoj, na Bali jsme byli loni 3 týdny, i na Gili ostruvkach. Celý to naše cestování jsem popsala tady http://www.zexpedice.com/cesty-travels/asia/
Tak snad tam najdeš užitečný tipy! smiley


Sent from my iPad using Tapatalk

0 Citovat

Prebehol som to a co ma zaujalo, bola cena "transferu" z bali na gili a spat. Dobre som cital ze vas to cele stalo 90eur? to bolo na osobu ci dokopy za dvoch?

Inak mam uz nejake veci vytypovane, ale pokial by mal niekto fakt dobru skusenost s ubytkami okolo 30eur pre dvoch / noc, tak kludne napiste v týchto oblastiach

Sanur
Padangbay
Gili Meno
Amed (alebo okolie, proste hore sever v okoli Agungu)
Ubud (alebo nieco ine, vnutrozemie, kde je vacsi klud)

diky

0 Citovat

jednosměrná jízda z Amedu na Gili za 1 osobu je 29 USD. Takze to tak za 2 cely dohromady vychází.

0