Pěkné odpoledne. ) - rád bych se tam např. dostal z letiště do Jeruzaléma či z Jeruzaléma do Eilatu k moři busem. Jak se tam dostat, to už jsem si našel, ale nevím, jak moc se dá platit v Izraeli kartou. Je lepší si vyměnit dost peněz předem? ( Doufám, že v Praze izraelské šekely seženu. Jirka .

Izrael - stačí platební karta, nebo měnit peníze?

Založil(a) ve fóru Co vidět a navštívit

6 reakcí

Pěkné odpoledne. smiley

Za tři dny v pondělí bych poprvé v životě bych měl letět do Izraele ( mimochodem není tu někdo, kdo tam taky cestuje v tu dobu? smiley ) - rád bych se tam např. dostal z letiště do Jeruzaléma či z Jeruzaléma do Eilatu k moři busem. Jak se tam dostat, to už jsem si našel, ale nevím, jak moc se dá platit v Izraeli kartou. Je lepší si vyměnit dost peněz předem? ( Doufám, že v Praze izraelské šekely seženu. smiley ) Nebo raději si vybrat peníze tam z bankomatu? Nebo se dá koupit lístek na autobus u nádraží a zaplatit kartou?

Prosím o zkušenosti s placením tam. smiley

Jirka

0

V obchodoch som platil vzdy kartami a nebol ani raz problem, ani v Palestine smiley Vyber hotovosti - tam som mal stastie s mBank visou az pri tretom bankomate (Leumi bank), ale vseobecne si nemyslim ,ze by mal byt s tymto nejaky problem. Listky na bus sme kupovali vzdy u vodica za hotovost, ale ak ma pamet neklame dalo sa platit aj kartou pri okienku na stanici, ale za to ruku do ohna nedavam. Kartou som platil aj nejake vstupy napr. na masadu. Z doterajsieho cestovania mozem odporucit nespoliehat sa len na nejaku malu hotovost a pouzivanie kariet ... zvykol som cestovat s 20€ a niekedy to bolo o drzku smiley To bol uz extrem, ale urcite by som tiez so sebou nevlacil hotovost 500€. Na letisku som menil eura s commision fee 3,5€ takze ak zozenies nieco v prahe s dobrym kurzom, tak si nieco minimalne na cestu do Jeruzalema zmen

0 Citovat

V Jeruzalémě jsme měnili vždy u Palestinců na trhu, jsou tam směnárny, které mají nejlepší kurs. V Praze mají šekely určitě minimálně v Politických vězňů - ve směnárně u komoušů.

0 Citovat

Super, děkuju. smiley

Teď ještě aby vyšel autobus do Eilatu - radí, aby se rezervoval dopředu, ale rezervační systém mají přes net jen v hebrejštině. :-/

0 Citovat

Čistě na kartu bych se nespoléhal nikdy. Vždy je nějaké riziko,že ta karta nebude fungovat tak, jak člověk zná z domova. V Izraeli se platí cash dost, hodně trhů, malých krámků atd..Vždy se nejdřív zeptejte ve směnárně kolik dostanete, jsou fakt to židi..

0 Citovat

Platba kartou v Izraeli je velmi rozšířená. Můžete platit kartou téměř všude, včetně restaurací, obchodů, hotelů, taxi a veřejných dopravních prostředků.

Pokud chcete platit kartou z Prahy, můžete si vyměnit izraelské šekely v některé z směnáren. V Praze je několik směnáren, které nabízejí výměnu izraelských šekelů.

Pokud chcete platit kartou přímo v Izraeli, můžete si vybrat peníze z bankomatu. V Izraeli je mnoho bankomatů, které přijímají karty z celého světa.

Cena jízdenky na autobus v Izraeli se pohybuje v rozmezí od 10 do 50 šekelů. Lístky na autobus lze zakoupit u řidiče nebo v automatu na jízdenky. Většina autobusových společností v Izraeli přijímá platbu kartou.

Beyond the core gameplay, https://geometrydash-lite.com boasts a thriving community of creators. Přeji vám krásnou cestu do Izraele!

0 Citovat

Umělá inteligence je tu zpět.

3
6 reakcí