Zdravím , v Červnu se chystám na svoji sólovou cestu do Dubaje, odlétám z Budapeště. V Dubaji strávím týden, tak se chci zeptat, kam vše zajít a co vše navštívit ?( Samozřejmost je nejvyšší budova světa a vyhlídka úplně nahoře Děkuju za pomoc, s pozdravem Roiman  .

Dubaj, Budapešť

Založil ve fóru Co vidět a navštívit

Zdravím , v Červnu se chystám na svoji sólovou cestu do Dubaje, odlétám z Budapeště.

V Dubaji strávím týden, tak se chci zeptat, kam vše zajít a co vše navštívit ?( Samozřejmost je nejvyšší budova světa a vyhlídka úplně nahoře smiley ) Nějaké taky ty tipy, čemu se vyhnout apod... Taky, jak je to s oblečením apod.. ?
Prý ubytovat se nejlepší je v " Deiře " ?
Taky kousek od Dubaje je Abu Dhabí - Fearri World a mešita ? Věnovat tomu alespoň jeden den nebo ne , pokud jo, nějaký autobus či něco podobného jezdí z Dubaje do Abu Dhabí ?
Do Dubaje přílétam okolo 20h, kdyby" Deira " byla nejvhodnější, jak dlouho přibližně trvá z letiště do " Deiry " ?

Budapešť - asi 2 -3 dny chci si nechat pro toto město ( před Dubaji ) a projít si ho. Taktéž nějaký tip co vidět/ nevidět ? smiley

Děkuju za pomoc, s pozdravem Roiman smiley

0

Vyhni sa na Emirátom a choď do Ománu smiley

Oblečenie nerieš, ako u nás.

Veľká mešita je v piatok do 16 h len pre moslimov. V Dubaji sa budeš týždeň nudiť, tak sa tam oplatí ísť.

Z Dubaja do Abu Dhabi jazdí autobus asi každú pol hodinu. Cca 50-60 AED za spiatočný lístok.

Záleží, kam doletíš. Keď na DXB, tak si v Deire do pol hodiny. Keď na DWC, tak tak za 2-3 hodiny.

0 Citovat

Tyzden len na Dubaj mi pride velmi vela, za 3-4 dni clovek vidi vsetko hlavne a vlastne tam ani toho az tak vela nie je.
Treba si uvedomit, ze Dubaj je strasne roztahany, z Deiry k Marina to trva aj hodinu metrom. My sme byvali v Deire pri Union station (Comfort Inn), metrom na letisko to je cca 10-15 minut. Burj Khalifu som tiez chcel dat, ale nakoniec som si to rozmyslel, kedze 1. celkom predrazene a 2. z fotiek co som videl ta panorama za to nejak nestoji. No a v tvojom obdobi tam moze byt pekne horko a vlhko, takze opar nad mestom vyhladu neprispieva.
Mne sa pacila najviac Deira, ostatne casti su fakt len take umele a predrazene smiley

0 Citovat

My sme boli v Dubaji 6 dni(s toho jeden den Abu Dhabi) a mne osobne sa velmi pacilo. Ani sme nestihli prejst vsetko co sme chceli takze kludne by sme este jeden dva dni navyse zniesli. Podla mna to zalezi od cloveka niekomu sa tam paci inemu nie. Ale ak clovek chce tak si tam podla mna najde program aj na dlhsie obdobie.
Ja napriklad mam velmi rad mrakodrapy a fotenie takze som si aj tam prisiel na svoje.
Na prepravu po Dubaji sme vyuzivali metro a do Abu Dhabi sme isli autobusom. Oblecenie sme vobec neriesili. Ubytovany sme boli v casti Bur Dubai.

Nas priblizny program bol:
1. den - prilet, ubytovanie, Burj Khalifa, Dubai Mall akvarium
2. den - Dubai Museum, Dubai Creek, Deira - zlaty trh, trh s koreninami a ine, Mall of Emirates (lyziarska draha), Burj Al Arab
3. den - Jumeirah beach,Jumeirah Mosque, vecer tancujuca fontana
4. den - Sheikh Zayed Road a poobede desert safari
5. den - Abu Dhabi - Sheik Zayeds Grand Mosque
6. den - plavba po Dubai Creeku + okolie Dubai Heritage village, dom Sheika Zayeda, Diving Village, odubytovanie a odlet

0 Citovat

inak v juni je tam ramadan, ale neviem, ako sa to v Dubaji prejavuje smiley

0 Citovat

Hmm, mně se taky líbí mrakodrapy, takže se určitě vyřádím tam s focením smiley Jinak v Červnu poletím mimo sezónu a pokud bude u nás v Čr stejné počasí jak loni, tak tam bude chladněji smiley
Ramadán, no uvidíme jak to zasáhne Dubaj, pokud to budou i tam dodržovat strikně, tak to je v ....

To Janicek: Zajimavý plán, nechám se určitě inspirovat.

0 Citovat

my sme tahali dirhamy vsetko z karty, platit Nol sa da kartou.
Tu je neico o day passoch
http://www.dubai-online.com/transport/m ... ets-fares/
Stoji 20 AED, ale tolko sme neminuli so Silver Nol za cely den.
Nam sa velmi pacila Al Mamzar beach...blizko k Deire

0 Citovat

aj ja letim presne o tyzden, kebyze letis z Budapesti na DWC tak sa mozme potom organizovat na letisku resp. sharenut taxi do centra dubaia
paru odpovedi co sa mi podarilo zatial vypatrat.
- cervenu NOL kartu som akosi uplne nepochopil ,ale strieborna je podla mna najlepsia volba pri nej nemusis riesit akymi zonami prechadzas a aky listok si mas kupit ... jednoducho pri vstupe do vozidla pipnes kartu a pri vystupe tiez a ono si to samo spocita tarif, ak presiahnes 14AED na den, tak tusim uz viac neplatis, ale tu si niesom isty ci to plati pri kupe 1 denneho listka alebo aj vseobecne.
- listok ide kupit na zastavke pred letiskom (priamo na letisku DWC ho vraj (podla cestopisov) nekupis), ci si ho mozem kupit kartou ako v Budapesti na to mi uz pracovnici v mojom maily neodpovedali .. poslali mi len zoznam miest kde sa da kupit, DBX ma blizko stanicu metra a tam kupis NOL s kreditkou vpohode
- peniaze riesim z bankomatu na letisku
- kredit z NOL sa nevracia

To s tym Abu Dhabi zaujima aj mna, mam 10h na navsetvu tohto mesta, da sa stihnut ta mesita za tak kratky cas?

0 Citovat

No jestli muzu poradit tak ja bych si misto jezdeni MHD radeji pujcil auto. Vzdycky co sem tam byl tak se mi to bych rekl vyplatilo. Pujcovne neceho maleho neni problem a benzin stoji nejake drobne,to bylo zanedbatelne oproti tomu kolik casu mi to usetrilo.

Cesty jsou tam v dobrem stavu a siroke x pruhu v jednom smeru. Ok musite davat bacha na ty kolem sebe, protoze ti moc nerespektuji vsechny dopravni predpisy ale s trochou opatrnosti no problem. Ja si Dubaj na jezdeni krizem krazem bez auta moc predstavit nedovedu. Ale je to jen rada.

0 Citovat

Abu Dhabi určitě doporučuji, také doporučuji Deiru, která dýchá svým tradičním duchem a jízda abrou je perfektní zážitek. Pokud Vás zajímají praktické informace o dopravě ap. můžete mrknou na můj web (je dost osobní, tak uvidíte, zda to prokoušete) - strávili jsme v Dubaji pár dní před odletem na Filipíny a pár dní po návratu - http://cestacek.webnode.cz/sae-filipiny-11-20152/ a v Budapešti je super procházet to pěšky, architektura je perfektní - také mám pár info na webu.

0 Citovat

Do Abu Dhabi jazdia busy z Al Ghubaiba (velké autobusko kúsok od Dubai Creeku, číslo autobusu neviem, ale majú tam informácie, na ktorých vedia anglicky, a tiež tam majú elektronické odjazdové tabule) a z IBN Battuta (je to strašne ďaleko od centra, ale majú tam architektonicky zaujímavý obchoďák).

0 Citovat

jen malý dotaz, z DWC se dá nějak dostat rozumně po 20h nebo budu muset jet taxíkem do Deiry ? smiley Moc se mi nechce jet taxíkem.
A ke kartě, taky jsem to četl a na DWC nemají žádný automat na ty Nol karty... takže asi jediná šance jak koupit Nol kartu je někde u vstupu do metra apod... či by se to dalo nějak koupit u nich přes net a poslat dom?, nějak to tam nejde najít ( takhle jsem to udělal s Oyster card do Londýna, koupil přes net a nechal si poslat a v klidu dobil, když bylo potřeba)

to: porez - jaký řidičák jsi měl ? Pokud vím, tak u nich je potřeba něco jak ov Americe si udělat ne ?
to: petra_s - pěkný článek

0 Citovat

Stejně jako v USA a mnoha dalších zemích světa je potřeba k řízení mezinárodní řidičský průkaz - Ten za 50kč vystaví úřad, který vydal váš čeký řidičák. Jsou dva "vzory" mezinárodního ŘP (existují dvě mezinárodní dohody a pod každou dohodou jsou podepsány jiné státy), takže se úředníci ptají, do které země pojedete a podle toho vydají správnou verzi. Jen pro pořádek - mezinárodní ŘP je platný pouze s českým ŘP (tzn. nemůžete český nechat doma!)

0 Citovat

jak rika rsaf smiley a jeste bych dodal ze vydani je na pockani. pred koncem roku se to muselo vyrizovat na domovskem urade ale mozna jak se letos ty pravomoce menily tak ti to vydaji i na jinem ve tvem meste kde zrovna jsi, na to se zeptej na urade smiley

0 Citovat

příští Pátek si jdu vyřizovat pas, tak se popídím i potom ŘP. Pořád přemýšlím , co bude lepší, jestli si půjčit auto nebo jezdit metrem a busem. Všude, kam potřebuju, tak se dostanu zatím MHD. Jediné, co nemam vyřešené je, že nevím jak se dostanu z/na letiště DWC...

0 Citovat

Vcera jsme se vratili z Dubaje. U terminalů jsou zastavky autobusu, urcite se najde, ktery jede do Deiry. Zastavky jsou u odletů. Byli jsme tam 12dni a vyuzivali hlavne busy, metro a obcas taxi. Pro zjisteni jizdnich radu jsme pouzivali aplikaci Wijhati a RTA (dopravni podnik). Na RTA je mozne sledovat zustatek na NOL karte a online ji dobit.Autobusy jsme vyuzivali i pri prejizdeni mezi jednotlivymi emiraty. V Sharjah jsme jezdili taxi, protoze lokalni busy jsme neobjevili. Je tam jen autobusak pro busy z/do jinych emiratu. A autobus pro turisty hop-on-off. Auto jsme si nepujcili. Stat stale v kolonach a jezdit stylem brzda plyn, to je o nervy smiley Byli jsme 12dni a uz ted vime, ze je to malo. Ale pro toho, kdo si dela carky typu - nejvyssi budova splneno, ski Dubaj splneno - 3 dny staci smiley

0 Citovat

Na DWC jezdi autobus F53 - s tim se ale dostanes jen na Ibn Battuta - tam jezdi dale autobus treba 8 na Ghubaiba a ke zlatemu trhu v Deira - nebo na Ibn Battuta prestup na metro - pokud ale priletis po pulnoci tak budes muset vzit taxi - a to bude urcite nejjednodussi - domluv se s ridicem na cene za odvoz bez mereni taximetrem - jde to za vic jak polovicni cenu a pokud vas pojede vic tak neni co resit a vyjde to stejne jako metro - jinak autobusy MHD perfektne pokryvaji cele mesto a dobre se vsude dostanes - na zastavce je podrobna prehledna mapa s podrobnym rozpisem linek a cisel autobusu

0 Citovat

Mne se moc líbilo i v Marina. Taxi stojí 20AED základ, koupila jsem si stříbrnou Nol Kartu, platí 5 let. Jezdí i busy, můžeš využít třeba i k zastávce metra. Mají pouze dvě trasy, ale dá se to. Deira je super, trh s kořením a zlatý trh. Záleží také na jaký terminál přiletíš, pokud na 2, tak se dostaneš busem do stanice metra a pak už frčíš kam potřebuješ.

0 Citovat

travellingkatherine
No nevím máš v tom asi pěkny zmatek - tazatel se ptal na DWC a to je uplně mimo - jinak taxi stoji km kolem 1.7dh a pak je tam nastupmi sazba ktrera zacina na 3 dh pak je i 5 dh a na letisti muze byt i 30 dh - takze se urcite vyplati pred jizdou dohodnout cenu podle sebe bez mereni - mnoho ridicu s tim problem nena a da se vyrazne usetrit - porad ale nejlevneji vychazi MHD

0 Citovat

Sorry, blbě jsem se koukla, myslela jsem, že se ptá na DXB. No nic, tak aspoň tady visí návod, jak se dostat z T2 DXB.
Co se týče nástupní na letišti, ta je skutečně 20 AED, mají to napsané i zevnitř na okýnkách (totéž v Abu Dhabi). Jinde je nástupní samozřejmě mnohem nižší.
Jinak cestovatel89, nevím, jak se dá najednou zjistit, že bydlíš v jiném emirátu, ale i do Sharjah jezdí busy, takže spojení Sharjah-Dubaj a zpátky můžeš dát normálně hromadnou dopravou. Spíš po Sharjah možná budeš muset využívat taxíky, moje couchsurferka říkala, že je to tam s MHD trošku zvláštní, ale to už nemám z vlastní zkušenosti.

0 Citovat

Dole je uschovna zavazadel

0 Citovat

Hele myslím, že máš peška...Stalo se nám před pár lety v Dubaji něco podobného, skončilo to tedy jen pokutou od revizora, přesto, že jsem měli vše v pořádku. Taky jsme to zkoušeli u managera a stěžovat si, ale házení hrachu na zeď. Nenech se otrávit a užij si zbytek cesty!

0 Citovat

Jde o to, že jim to nijak nedokážeš, že to tak bylo nebo tam byl ještě někdo s Tebou?

0 Citovat

Ok, tak pokud se ti do toho chce, tak to pak podej, ale jak psal cali, nic z toho nebude s největší pravděpodobností a budeš se s tím akorát otravovat a zkazíš si dovolenou.

0 Citovat

Já dostal úplně stejně pokutu loni v září – taky jsem stál napůl v ženské zóně (přítelkyně seděla o kousek vedle v ženské zóně), protože se tam prostě nahrnula spousta lidí a nebylo kam uhnout. Vytáhli nás z metra asi pět, nějakou ženskou i za to, že žvýkala žvýkačku (ona jim tvrdila, že si jen hrála s piercingem v jazyku, ale nepomohlo nic). Tak jsem zaplatil 100 AED + nějaké drobné daň a šel jsem. Samozřejmě mě to trochu štvalo, protože těch 30 cm přes čáru nemohlo žádné ženě v druhé (poloprázdné) části metra vadit, ale nehodlám si takovýma věcma kazit dovču, tak jsem se nehádal, zaplatil, pod nosem jsem si řekl, ať si z těch peněz postaví nějaký další mrakodrap (ženská, která pokutovala, byla fakt nepříjemná a arogantní - jinými slovy byla zralá na pecku, ale to bych asi dopadl ještě hůž než ty smiley ) a šel jsem si po svých.

0