Zdravím , v Červnu se chystám na svoji sólovou cestu do Dubaje, odlétám z Budapeště. V Dubaji strávím týden, tak se chci zeptat, kam vše zajít a co vše navštívit ?( Samozřejmost je nejvyšší budova světa a vyhlídka úplně nahoře Děkuju za pomoc, s pozdravem Roiman  .

Dubaj, Budapešť

Založil ve fóru Co vidět a navštívit

na pecku smiley Twe, to by byla regulérní baštonáda smiley

0 Citovat

tak to som mal celkom stastie, my sme metrom chodili pomaly non stop a vzdy som sa motal okolo tej "hranice", lebo sa tam dalo aspon trosku "dychat" (kym nenastupila nejaka partia robotnikov smiley) Ale pravda je, ze ma na zuvanie zuvacky jedne pan raz upozornil.

0 Citovat

V dubaji je toto prisne pokutovano - i pres to je videt mnoho turistu v metru pit - v autobusech mhd turisti moc nejezdi - ale presto je obcas videt par muz a zena jak sedi ve predu pred zavorou v prostoru pro zeny - pokud narazite na revizora tak vas pokuta nemine - zazil jsem revizora ktery nechal vystoupit cely autobus jen proto ze se nechtel mackat ulickou

0 Citovat

Uz mam vylet za sebou, takze sa podelim s informaciami mozno sa niekomu hodia, hlavne Wizzeristom ktory maju prilet o 20:55. U mna to malo hned na zaciatku "nepekny" zaciatok. Prileteli sme 21:00 na DWC a na pasovej sme stravili 15 minut, ti arabi sa s tymi pasmi hrali akokeby sme boli nejaki imigranti, ale nic, stale sa zdalo ,ze stihame autobus F55 ktory mal ist 21:30. Rychlo sme utekali zmenit eura na dirhamy a sup rychlo na zastavku, automat bohuzial bol nejaky zasekany a na dotyk reagoval po 5 minutach (a to som tajne dufal, ze si kupim listok s kreditkou, ktory sa konkretne na tejto zastavke ani takto kupit nedal, a kreditku mastercard mi nefungovala v inom automate). Naspet do haly k stanku RTA a podme do radu na sorry za vyraz pojebanu (vysvetlim neskor preco) NOL kartu (platit slo len hotovostou!) smiley Kym sa dostavame na rad, tak uz len vidim odchadzajuci autobus ... hmm tak si pockame hodinku na poslednu F55 ktora smeruje k metru na Ibn Batutta. Super, tento dalsi bus klapol, ale malo to len jednu chybicku ... prisiel na tu metro stanicu 23:04, len 4 minuty po odchode posledneho metra a to sa vodic faktze ponahlal. Toto arabi nejako nedomysleli. Samozrejme na stanici nas pracovnici posielali rovno na taxi , kdeze by vam povedali, ze ide taky a taky autobus tu a tu. Nastastie som mal screeny z google maps ,takze vedel som o dalsich busoch ktore sli do "centra". Zaciatok nam velmi nevysiel a tak sme dosli na hotel o 01:30 smiley Mozem potvrdit pokutu 100 AED za zuvacku, je to napisane v metre, my sme ju nedostali, ale upozronil nas na to jeden aziatec ked sem cakali (prezuvajuc) v peak time 19:00 na metro. Nevedeli sme sa vtrepat asi tak 20 minut, preplnene metro na entu a to slo kazde 2 minuty. Karticka fungovala celkom spoko az do posledneho dna smiley Vtedy nas poriadne nasrala, kdesi som to tu cital ,ale vtedy ma to nenapadlo, ze minimalny kredit aby ste mohli nastupit musi byt 7,5 AED. Mali sme 6 AED a nastupili, chceli sme ist len v dvoch zonach co by malo byt za 5,5 AED, ale masinka v buse nam rovno napisala low credit. Odpipal som to tam asi 5x a nic, ziaden automat kde by sa dal listok nabit a tak sme sli na cierno a trpli ci nestretneme revizora ako v den predtym. Cestou sme sa dostali az k nejakym vlakom kde som zahliadol automat, 3 zastavky pred konecnou. Kartu sme dobili na 16,5 .. pockali si na dalsi bus a pip ... zozralo to rovno 7,5 a po vystupeni troch zastavok dalsie 3 AED. Zase mame nedostatocny kredit 6,5 AED na cestu na letisko v hodnote 5 AED, chtiac nechtiac nasrati ideme dobijat za dalisch 5. Clovek si chcel kupit 24 h ,ale hladat automat v Deire kde by sa to dalo spravit by bolo zabijanie casu. Inac Dubai bol fajn, podla mna ma mesto co ponuknut .. najme v gastronomii smiley Kebab za 5 AED a kopu lacnych indickych jedal, to bolo este lepsie ako vsetky tie mrakodrapy dokopy smiley aj ked Burdz Kalifa bola grandiozna, to sa musi nechat

0 Citovat

Ahoj, dva týdny do dovolené, o Dubaji mam vše, co vidět a i nějak naplánované co a jak. Jen se chci zeptat co v Budapešti stihnout za dva dny ?
Určitě v Pondělí po náročné cestě ze Zlína se mi nebude chtít někam chodit, když ještě bydlím na konečné metra M4 ( ať to mam na letiště jen busem smiley smiley )a pak ve čt ve 12 letím, tak hned ráno na letiště.
Co asi tak vidět kromě tohoto: Parlament, Náměstí Hrdinů , Lán Híd ( řetězový most ), Markétin ostrov, Hrad , Královský palác, má ještě někdo na nějaký tip či čemu se hlavně vyhnout ? Taky jakýkoliv neprofláknutý pěkný výhled na město by se bodlo. Beru sebou stativ, tak se chci vyřádit s focením smiley

0 Citovat

konecna M4 ti moc nepomoze smiley pekny vyhlad na mesto je z Citadelly, potom pekne su tie ruin bary na nejaky drink. Pekne je namesticky Deak Ference ter, tam to v lete dost zije. A keby si mal pred osletom cas, tak kusok od letiska, ako je holiday parking je vystava lietadiel.

0 Citovat

Sorry M3, nějak jsem se díval na tu jejich M4, že ji otevřeli " nedávno " smiley Hmm, ruin bary, to bude taky nějak poblíž " čitadely " nebo to už je někde v centru ? Hmm Aeropark, to určitě se stavím smiley ( je to zpoplatněné ? neboť ta jejich stránka mi hodila error 403 smiley )

0 Citovat

Jinak na Budapešť jeden den úplně stačí, mě to město nijak neoslovilo a to jsem mu dal šanci několikrát smiley

0 Citovat

aeropark je free, ruin bary su medzi keleti a dunajom...narychlo som mapu nanasiel, ale jednotlive bary maju tuto polohu aj znazornenu
http://ruinpubs.com/

0 Citovat

Bingo, tak ve čt v 8h na letiště, ať si to pořádně užiju ! smiley Dík za mapku .

eremi: Všichni říkají, že je to krásné město, no uvidím. Jedu poprvé, tak se nechám překvapit.

0 Citovat

Ahoj, já byla v Budapešti letos dubnu, sepsala jsem nějaké tipy jaká místa navštívit a také skvělé restaurace a kavárny, kde se levně a dobře najíst. Mrkni na moje stránky http://fijalka.cz/budapest/ smiley

0 Citovat

No ty kráso smiley Tak to je hodně povedené Fijalka !! Moc děkuji za tipy smiley

0 Citovat

sorry za double post.

No, Budapešť je nádherné město a líbila se mi, asi hlavně v těch vedrech Markétin ostrov, kde se dalo odpočinout a také podívat na fontánu, jak " tančila " každou hodinu nebo také trhy. Jinak bylo tam okolo 34°, takže celý den na Sluníčku udělal také vše smiley Jinak krásný noční výhled na z Citadelly byl pěkný. Komu se líbí Praha nebo podobné města určitě bude mít rád i Budapešť.

Dubaj, trochu jsem zašel do extrému , mám na mysli 42° teploty a 79% vlhkost a Ramadan, což byla katastrofa do toho všeho. Takže u vychlazeného hotelového bazénu jsem strávil více času než bylo zdrávo na mě smiley Jinak moře bylo teplé okolo 32°a stejnak se nedalo ani moc plavat neboť vysoké vlny s červenýma vlajkami dělaly své, ale surf šel tedy, jak jsem viděl výborně některým jedincům smiley Jinak Dubaj je pěkné město, Deira byla asi na mě v těch vedrech dobrá díra s tím, jak se na mě místní dívali a také všude vše zavřeno a otevřené jen " večerky 24h " s omezeným výběrem jídla. Večer zase vše otevřeno, ale všude plno. Metro " vychlazené ", klima jela na plné obrátky a já jen čekal, kdy dostanu tak angínu z toho všeho. No, příště snad někdy Říjen - Duben pojedu, ať se vyhnu extrémům a pohyblivému svátku jménem Ramadan.

0 Citovat

Dubaj je známá svou moderní architekturou, luxusními obchody a rušným nočním životem. Je největším městem ve Spojených arabských emirátech a významným světovým obchodním centrem. Dubaj je domovem mnoha ikonických památek, včetně Burdž Chalífy, nejvyšší budovy světa, a Palm Jumeirah, umělého ostrova ve tvaru palmy. také dubajské metro. Zde je několik pokynů o něm https://www.shortlistdubai.com/t...map-guide/. Město se může pochlubit také řadou kulturních zajímavostí, včetně tradičních trhů, muzeí a uměleckých galerií. 

 

0 Citovat

Fijalka napsal(a):

Ahoj, já byla v Budapešti letos dubnu, sepsala jsem nějaké tipy jaká místa navštívit a také skvělé restaurace a kavárny, kde se levně a dobře najíst. Mrkni na moje stránky http://fijalka.cz/budapest/ <img src="/images/smilies/icon_e_smile.gif"" alt="smiley" />

Paráda. Dobré tipy do Budapešti - hlavně na jídlo. Díky

0