Pekny den. Inspiroval som sa touto strankou a chystame s rodinou cestu do azie. Plan je let z budapesti do Singapuru s pobytom asi tri dni, presun na koh lipe na asi osem dni. Cestou naspať do kuala Lumpur znovu asi tri dni a navrat do budapesti. Mam v umysle ist v oktobri a tu potrebujem poradit...ako je to s pocasim, kedze je to cas mimo sezony a takisto s moznostou dopravy na koh lipe v oktobri. Vopred dakujem za kazdu radu .

Koh Lipe

Založil ve fóru Co vidět a navštívit

Pekny den. Tri dni singapur, tyzden lipe, tri dni kuala lumpur. Odporúčate ockovanie? Sme piati dospeli. Ak ano ake? Dik

0 Citovat

Rozhodně břišní tyfus, já bych šel i do hepa A+B, pokud cestujete, tak se to vždycky hodí. Samozřejmě za předpokladu, že klasicky se najíte na ulici atd., že nebudete pouze zavření v luxusních resortech, nejíte pouze balené potraviny, nedáte si žádné ovoce, shake atd smiley

0 Citovat

Pekny den. Za tri tzdne letim prvy krat na cestu ktoru som si planoval sam bez cestovky. Chcem vas poprosit o niekolko rad. Ako je to s menenim penazi a bezpecnym pouzitim platobnych kariet v azii? Letime na tri dni do singapuru, potom cez langkawi na osem dni na koh lipe a cestou naspat na tri dni kuala lumpur. Let ma prestup v dohe. Letime s qatar. Pri prestupe pravdepodobne nemusim riesit batozinu. Prejde automaticky na dalsi let a vyzdvihnem ju az v singapure?

0 Citovat

hlavne nepouzivat primarnu kartu k uctu, ale peniaze si niekam preliat - ci uz iny ucet, ktory je zadarmo a ma vybery zadarmo ako napr. Zuno, alebo platit kartou Revolut, a ked predpokladam ze si Slovak, tak si mozes este vybavit zadarmo aj nemecku Number26 tiez s vybermi zadarmo. Viac info tu:
viewtopic.php?f=10&t=4163&p=28492&hilit=revolut#p28492 Do 3 tyzdnov stihas si vybavit obe smiley
Pri prestupe batozinu neriesis a ani by si nemohol ako bez viz do Kataru:)

0 Citovat

Mam dva ucty a ten druhy pouzivam na platby z aliexpres a pod. Takze mozem si tam presunut nejake peniaze a pouzivat ten.

0 Citovat

mudro, hlavne sa nebat mat viac kariet smiley je to tu dookola omielana tema, je vela moznosti ako mat vybery zadarmo, kreditky zadarmo, my Slovaci to mame trosk jednoduchsie vdaka euru, takze mozes brat hotovost bez straty na dalsom meneni na inu svetovu menu. Ked to myslis s cestovanim na vlastnu past vazne, tak si fakt otvor ten ucet v Zuno a vybav si aj kreditku ak ju este nemas. Mozno ju nikdy nepouzijes, ale nikdy nevies kedy sa ti nejakych par stoviek moze hodit. Podobne aj Revolut, vsak vsetko mozes mat deaktivovane cez appku ak to nepouzivas, tak sa nemusis bat prip. zneuzitia karty. A samozrejme dalsia vec je ak ti bankomat zhltne kartu, alebo z nejakeho dovodu ju neakceptuje, alebo ti ju akcna banka preventivne zablokuje. Backup karty treba mat tak ako mat zbalene nahradne spodne pradlo, ponozky a tricko v prirucnej batozine, ak by ti nahodou stratili kufor smiley

0 Citovat

Mam mbank. Ako je to obecne s vybermi v azii?

0 Citovat

mbank je fajn, lenze ma zle kurzy. Vyber zadarmo komepnzuje horsim kurzom. V Thajsku na par vynimiek treba priratat aj fixny poplatok ku kazdemu vyberu, ktory si uctuje prevadzkovatel bankomatu.

0 Citovat

martinnm: mbank ma teraz od septembra vybery zdarma, ale len nad 70e. Napr na Bali bolo vela bankomatov ktore mali limit na vyber, ktory vychadzal v prepocte napr 40-50 eur, cize pokial by bolo nieco podobne v Thajsku, tieto vybery by si musel zaplatit (neviem kolko je tam teraz, tusim 1,20e?)

tonic: uz som to tu raz riesil, ale fakt ma ten mbank tak zle kurzy? teraz na Balkane mam overene ze dokonca mal najlepsie v porovnani s tatra bankou a sporitelnou. Na Bali som mal lepsi kurz v jednom bankomate ako priatelka (sporitelna), ale tam boli kurzy rozdielne bankomat od bankomatu a jej kartu sme pouzili len raz, tak neviem az tak porovnat

0 Citovat

no aj uz mbank kartu nemam, ale pred par rokmi to tak bolo. A v Cesku to asi stale je smileyako ono tie kurzy su hore dole 1-2 percenta, nic strasne a ked je vyber zadarmo, tak pri mensich obnosoch to ani nepostrehnes.

0 Citovat

V Thajsku stojí výběr z bankomatu asi 200 THB tedy 140 Kč či 5,20 EUR. Thajské banky jsou v tomto nejhorší na světě (alespoň z více navštěvovaných zemí). Musí mít nějakou dohodu, v jiných zemích lze většinou najít bankomat bez poplatku, ale v Thajsku ne. Levnější je přivézt si tam hotovost:
https://www.dontworryjusttravel.com/tip ... t-atm-fee/

To, že má mBank nejhorší kurzy v ČR potvrdil i tento test:
http://www.mesec.cz/clanky/kurzy-plateb ... niku-test/
Není úplně přesný (to ani nejde, protože záleží na dni zúčtování), ale vypovídající je. mBank si účtuje tyto poplatky (ale je to trochu nesrozumitelné):
http://www.mbank.cz/kurzovni-listek/
Jiné banky si účtují obvykle 2% + 1,2% si účtuje VISA za převod do EUR z jiné měny. Kreditka Mastercard u Zuno si za převod z jiných měn do Kč účtuje celkový kurzový rozdíl jen 1,5%, ale za výběr z bankomatu je tam menší poplatek (na rozdíl od debetní karty Visa u Zuno k účtu Plus).

0