Pekny večer. Poradí niekto ubytovanie na urovni za prijatelnu cenu v uvedenych mestach? V oboch mestach budeme 2-3 noci. Prip.vase skusenosti s airbnb v tychto mestach. Budeme piati dospeli. Diky .

Tip na ubytování: Singapur + Kuala Lumpur

Založil ve fóru Tipy na ubytování

Ahoj,


Kamarádka která žila před lety v Singapuru mi rekla, ze je tam airbnb nelegální. V některých nabídek jsou dokonce  popisky, ze je legalni pouze dlouhodoby pobyt atd, nicméně zarezervovat se to dá.

Mate někdo zkušenost, zda to muze byt problem? Dekuji


napr

Current local laws prohibit short term leases below three month's tenure. This represents a significant challenge to hosting in Singapore particularly if hosts wish to keep in constraints of the law.

Therefore to ensure compliance with local laws, we will grant ex-gratia access to the entire space the listing occupies limited to the duration of stay we have mutually agreed upon.

This includes your reservation to block this space and all extraneous provisions such as the utility charges, high speed wifi, cable TV, provisions such as fresh bed linen towels and amenities, hot beverage consumption, tourist paraphernalia, and of course the kind attention of your host. Please note you must agree to these supplementary rules before proceeding with your booking.

0 Citovat

No očividně je krátkodobý pronájem nelegální a obchází se to tak, že vás neubytovávají ale zadarmo vás pustí do svého prostoru a platíte za to, že vám ho rezervují (ale ne za nájem). Předpokládal bych, že existuje malá ale přesto reálná šance, že se neubytujete nebo že se něco zvrtne během ubytování, bude se vás někdo doptávat, může to někdo řešit/vyšetřovat... Pokud tohle nechcete v žádném případě riskovat, nerezervujte přes airbnb, pokud nějaké nepatrné riziko snesete tak do toho běžte (ale alespoň hypoteticky počítejte s tím, že  budete narychlo a draze řešit jiné ubytko).  

0 Citovat

Našel jsem zajímavý porovnávač cen ubytování http://hespac.com/combined.htm Tento systém srovnává ceny na stovkách rezervačních systémů jako je booking, agoda atd.

0 Citovat

Kuala Lumpur: Double M Hotel at KL Sentral. Ca. 5 minut pěšky od KL Sentral (výchozí / ústřední bod pro městskou dopravu v KL a mimo KL). Indická čtvrť , ale jsou tam i čínské restaurace.

0 Citovat

V KL Regalia Residence - Je to veliký bytový dům a je toho plné AirBNB. Bazén na střeše je prostě TOP. A jsou to povětšinou prostorné byty s kuchyní...

V Singapuru jsme spali v "Park 22 Hotel Little India". Pokoj opravdu mikro, ale je to poměrně dobrá lokalita - SMRT hned vedle, Hawker centrum za rohem (Tekka Centre)

0 Citovat

Greystone House D Majestic Place v KL. Pokoj byl větší 2kk a dostali jsme jedno z nejvyšších pater. Bazén na střeše otevřenej do 22h tuším a bylo tam pár lidí. Cena 215 MYR za dvě noci pro dva. Zastávky na všechnu MHD v blízkosti hotelu. 

0