Zdravím, je moje morální povinost sdílet svůj příběh. Hledal jsem spaní co nejblíže letiště v Caticlanu na Filipínách, kvůli brzkému ranímu odletu, jediné kde jsem našel, tak na Agodě, což byla moje první zkušenost s ní. Spaní jsem zarezervoval, systém to chtěl hned zaplatit, platbu jsem proto provedl ihned kartou. Na večer jsme pěkně přejeli loďkou z Boracaye a když jsme se šli za tmy na jistotu ubytovat, tak o naší rezervaci nikdo nevěděl a měli plno!!!! Systém Agody si strhl prachy a žádnej z těch prašivců se neobtěžoval se s tím zabývat!!!! Toto se nám třeba s bookingem v životě nestalo a to jsme přes ně řešily ubytování v mnoha státech na několika kontinentech!!! .

Agoda - zákeřné jednání !!!

Založil(a) ve fóru Vyhledávače hotelů

Zdravím, je moje morální povinost sdílet svůj příběh. Hledal jsem spaní co nejblíže letiště v Caticlanu na Filipínách, kvůli brzkému ranímu odletu, jediné kde jsem našel, tak na Agodě, což byla moje první zkušenost s ní. Spaní jsem zarezervoval, systém to chtěl hned zaplatit, platbu jsem proto provedl ihned kartou. Na večer jsme pěkně přejeli loďkou z Boracaye a když jsme se šli za tmy na jistotu ubytovat, tak o naší rezervaci nikdo nevěděl a měli plno!!!! Systém Agody si strhl prachy a žádnej z těch prašivců se neobtěžoval se s tím zabývat!!!! Toto se nám třeba s bookingem v životě nestalo a to jsme přes ně řešily ubytování v mnoha státech na několika kontinentech!!!

0

Ještě dodávám, že rezervace proběhla asi týden předem, takže rozhodně se to nedá omluvit, že to bylo na poslední chvíly a nikdo ze zaměstnanců Agody nestihl zareagovat !!!

0 Citovat

Mám podobnou zkušenost z minulého týdne. Měl jsem několik měsíců zarezervovaný hotel v Izraeli. Platit jsem měl asi 5 dnů před příjezdem do hotelu. Mezitím mi skončila platnost platební karty, s kterou jsem rezervaci provedl. Bankou mi byla zaslána nová karta se shodnými údaji, pouze se změnil CVV/CVC číselný kód. Pokusil jsem se poté na webu Agody učinit změnu platební karty u rezervace, ale tato možnost není poskytována. V den předpokládané platby za ubytování mi v 17:53 přišel e-mail s požadavkem, abych poskytl nové údaje platební karty. Za dalších 8 minut (v 18:01) mi přišel další e-mail, kde moji rezervaci zrušili s odůvodněním, že nebyli schopni debitovat moji kreditní kartu a získat platbu za rezervaci! A to jsem měl pro jistotu na svém profilu u Agody uloženou další platební kartu...
Vše špatné je k něčemu dobré. Když jsem rezervaci uskutečnil, tak jsem obdržel slevu 25%. Po zrušení rezervace jsem hotel objednal (i ihned uhradil) opět u Agody (byla opět nejlevnější) a sleva nyní činila už 30%

0 Citovat

Já bych asi nebyl tak přísnej .. provedl jsem přes agodu asi 15 rezervací (Filipíny, Thajsko, SAE apod.) a vždy vše bez problémů. Ono s každým vyhledávačem či prodejcem se občas stane nějaká nepříjemnost.

Jak to nakonec dopadlo? Spali jste venku nebo našli další ubytko hned vedle? smiley
Psal si poté na agodu co se stalo a jak se k tomu postavili?

Vím, že je to otrava a vždy to nejde, ale já když mám ubytko dopředu do zemí jako např. Filipíny, napíšu do hotelu krátký mail zda je rezervace ok, ale to už je samozřejmě na každým. Chápu, že člověk platí za službu a chce aby fungovala ..

0 Citovat

Tohle bych viděla spíš na chybu hotelu. Pracuju na recepci, kde zároveň zadáváme rezervace do systému. Rezervace od každého portálu vypadá jinak, takže to chvilku trvá, než se člověk naučí, co s tím dělat. Bohužel se už několikrát stalo i na našem hotelu, že nový zaměstnanec si s nějakou rezervací (třeba zrovna od Agody) nevěděl rady, tak to prostě smazal a dál neřešil... V systému pak rezervace samozřejmě nebyla, když jí tam nikdo nezadal, a pokoje se vesele prodávaly dál... Každopádně tohle je chyba hotelu a měli vám zajistit jiné ubytování a případný rozdíl v ceně vzít na sebe.
Navíc Agoda posílá během 10 - 14 dnů před příjezdem (teď to nevím přesně, ale určitě to je víc jak týden) každý den e-mail s připomenutím, že se k nám někdo přes ně chystá smiley.

0 Citovat

Nedomnívám se, že standardní postup je ten, že Tě Agoda osloví abys dodal nové platební údaje a již za dalších 8 minut Ti rezervaci zruší. To mohli tu rezervaci zrušit okamžitě. Neprohlížím si 24 hodin své e-maily, abych mohl na každý okamžitě reagovat, takový závislák ještě nejsem. Objednal jsem si již desítky hotelů na různých webech, ale s tímto jsem se setkal poprvé. Nebudu Ti ale vymlouvat Tvůj úhel pohledu.

0 Citovat

Na okraj, agoda a booking su ta ista firma, zrejme i s rovnakym backendom, takze nadavat na jednu a chvalit druhu nema velky vyznam, je to skor len blba nahoda smiley

0 Citovat

Také jsme jednou měli rezervaci na obsazený hotel, ale vyjednali nám příjemný upgrade smiley takže celý apartmán pro sebe..

0 Citovat

Moje první rezervace na Agodě nedopadla úplně dobře - ubytování se nám nepodařilo najít ani podle adresy, ani podle mapy (2 různá místa na stejné ulici). Po více než hodinovém telefonování a čekání na odpověď mi operátorka našla několik náhradních možností, ovšem min. 4 km od toho původního, na což jsem se vykašlal a přesunul se do nejbližšího rozumného hotelu. Na základě mé stížnosti mi slíbili vrátit peníze za původní zřejmě neexistující ubytování, což naštěstí udělali. Taky jsem dostal dárkovou kartu v hodnotě rozdílu cen obou ubytování, jenže tu si asi nejspíš budu moct strčit za klobouk - jednak mi za měsíc propadne (což dělá platnost pouhé ubohé 3 měsíce), druhak ani nemůžu na Agodě najít ubytování, které by kartu přijalo. Jestli něco najdu, bude to má poslední rezervace na tomhle webu. :(

0 Citovat

Mal som 2 rezervácie v Malajzii a bez problémov :o) vždy sa ale snažím aspoň pozrieť na adresu hotelu cez streetview

0 Citovat

Agoda je na jihovýchodní Asii fajn, nikdy jsem s rezervací přes ně neměl problém. Už jsem přes ně bydlel asi dvacetkrát a přes jejich mobilní aplikaci to dávalo loni tak o 15 % zajímavější ceny než přes web a to i při srovnání s konkurencí, nevím, zda to pořád funguje. A jak je už zmíněno výše - Agoda patří do stejné skupiny jako Booking.

0 Citovat

Neviem čo by ma motivovalo booknuť si ubytovanie zrejme bez jedinej recenzie, jediného hodnotenia a bez toho aby som sa vopred pozrel ako vyzerá a kde sa nachádza.


Jedine že by to bolo niečo na štýl Penthousu na 5th Avenue v NYC za akciových 49USD na noc, ktoré sa občasne objavia na Airbnb s pár vymyslenými fotkami, pofidérnym popisom a bez jedinej recenzie. A potom šup šup z ovečiek ťahať zálohu cez PayPal, pretože tak dostanú ešte ďalšiu 5% zľavu :))

0 Citovat

MoonEclipse napsal(a): Neviem čo by ma motivovalo booknuť si ubytovanie zrejme bez jedinej recenzie, jediného hodnotenia a bez toho aby som sa vopred pozrel ako vyzerá a kde sa nachádza.


Hotel môže mať dobré hodnotenia, môže byť vidieť aj na streetview a napriek tomu môže byť napr. už polrok zavretý.
0 Citovat

pres agodu mam desitky rezervaci a vse bez problemu.  uz po uvodni vete "je mou moralni povinnosti" vidim problem v pisateli, nikoliv v agode.

0 Citovat

Přečetl jsem si tu zkušenost a nevidím nic za co by se Agoda měla stydět. Sice tam bylo nejspíš neexistující ubytování, ale Agoda komunikovala, pomohla a vrátila i peníze, ačkoliv by nemusela. Dokonce poskytla cenový rozdíl v podobě voucheru. To že má nějaké podmínky, které nepasují na řadu ubytování, bych opět řešil s podporou, ať mi pomůže pochopit to omezení. Koneckonců dostal jsi ho jako bonus ;)

Po přečtení této zkušenosti na mě naopak Agoda zanechala mnohem lepší dojem než letošní česky hovořící zákaznická podpora Bookingu.

0 Citovat

Michal napsal(a):

Přečetl jsem si tu zkušenost a nevidím nic za co by se Agoda měla stydět. Sice tam bylo nejspíš neexistující ubytování, ale Agoda komunikovala, pomohla a vrátila i peníze, ačkoliv by nemusela. Dokonce poskytla cenový rozdíl v podobě voucheru. To že má nějaké podmínky, které nepasují na řadu ubytování, bych opět řešil s podporou, ať mi pomůže pochopit to omezení. Koneckonců dostal jsi ho jako bonus ;)

Po přečtení této zkušenosti na mě naopak Agoda zanechala mnohem lepší dojem než letošní česky hovořící zákaznická podpora Bookingu.

Asi takhle: podle toho, co mi řekla dáma na hotline, už s tím ubytováním byly předtím nějaké problémy. Zřejmě to ale nikoho nemotivovalo to místo prověřit. Rozpor mezi adresou a špendlíkem na mapě taky k úspěšnému nalezení ubytování nepřispěje.  Navíc jsem nenašel jednoduchý způsob, jak jim (nebo i Bookingu, když na to přijde), chyby v adrese hlásit (a nejlépe tak, aby s tím dokonce i něco udělali).

Nevím, proč by mi Agoda nemusela vracet peníze, když jsem zaplatil za ubytování, které neexistuje. Píše se snad v podmínkách, že to, co nabízí, nemusí existovat a prachy mi nikdo nevrátí?

 Pomoc vypadala asi tak, že mi dali nějaké tipy na ubytování, které nebyly zrovna blízko toho původního a ještě jim to dlouho trvalo (když se octnete v neznámém městě uprostřed noci bez ubytování a začnou vás kousat komáři, tak není hodina úplně krátká doba :D ). Dárková karta je sice super, jen kdyby neplatila pouhé 3 měsíce a nedala se uplatnit ve zlomku ubytovaných kapacit nabízených Agodou. Mimochodem v mobilní aplikaci, narozdíl od webu, nejsou ty hotely, které ji přijímají, vidět (nebo jsem úplně slepej) a ani na webu není žádný filtr, který by je zobrazil, je potřeba dlouze skrolovat a klikat na další stránky.


České podpoře Bookingu se mi posledně ani nepodařilo dovolat, zřejmě byli oba operátoři zaneprázdněni. :D Na anglickou jsem si musel pokaždé počkat pár desítek minut a první operátorka, se kterou jsem mluvil, si nechala od "manažera ubytování" nakecat něco o blízké alternativě, která nebyla ani blízká ani alternativa, což jsme naneštěstí zjistili až na místě a až na další pokus jsem od její kolegyně dostal nabídku, která se nedala odmítnout; škoda, že celý proces trval přes 3 hodiny (jít spát ve 2 ráno, když jste původně chtěli brzo vstávat, moc nepotěší). Taky mě zaujalo, co mi to vlastně našli za náhradu, když mohli i o polovinu levnější, kterou jsem si sám našel a navrhl.

Na druhou stranu musím říct, že se žádná tragédie nestala a můžu dát Agodě časem šanci, když uvidím nějakou výhodnou nabídku, u které mi nebude obzvlášť vadit, když vybouchne, ale o žádné dárkové kartě už nechci nikdy slyšet a o podpoře Agody i Bookingu si teď myslím, že jsou jedni za 18 a druzí za 20 bez 2. :)

0 Citovat

Mám již několik měsíců zarezervovaný hotel Svarna suite Semyniak na Bali na 10 nocí bez jídla.  Přes Agodu stojí ubytko bez jídla za pokoj na 10 nocí nyní asi 8800. Já mám zaplacenou celou rezervaci přes Agodu za asi 50 EUR ( 1350,-kč) za celý pobyt bez snídaně, kdy mě to tenkrát při rezervaci dávalo slevu nějakých 90 procent.  Myslíte, že v tom nebude nějaký problém?Voucher od Agody mám, napsáno, že cena full payment, tak nevím, jestli to klapne

0 Citovat

Chtěli po někom při rezervaci fotku přední strany platební karty pro ověrení budoucí platby? Myslíte že je to bezpečné?

0 Citovat

Akože agoda chce od teba fotku platobnej karty? Veľmi málo pravdepodobné.

0 Citovat

pokus napsal(a):

Chtěli po někom při rezervaci fotku přední strany platební karty pro ověrení budoucí platby? Myslíte že je to bezpečné?

To mi připadne poněkud podivné. Na Bookingu se v případě, že chce ubytování zaručit platbu předem, vyplní formulář a Booking to pak beztak nějakým škaredým způsobem ubytování předá (ale výhoda je, že se pak kvůli tomu dá teoreticky soudit s Bookingem 🤣). Kdyby mi přes Agodu, nebo ještě hůř mailem, napsal někdo z ubytování, ať mu pošlu fotku karty, tak ho pošlu do háje, nahlásím Agodě a zarezervuju něco jiného. Není to samé ubytování i na Bookingu? Stejně je to jedna a ta samá firma. A vůbec, můžeš si zavolat na jejich hotline a zeptat se, co to má jako znamenat.

BTW: nedávno jsem rezervoval hostel v Ammánu přes Agodu, která to honila přes Booking. A co se nestalo: Booking z mého pokoje s koupelnou udělal pokoj bez koupelny. Nechtělo se mi to nakonec řešit, cena byla nízká a recepční nabídl refund, pokud tam nechceme být, ale poučení z toho plyne, že si budu dávat pozor na rezervaci na Agodě, která jde přes Booking (bývá to tam výslovně napsané).

0 Citovat

 Kvůli ochraně majitele karty jsou požadovány další informace


    Vaše rezervace je obdržena, ale zatím není dokončena

    Referenční číslo vaší rezervace je: xxx


Odeslat další dokumenty

Požadované dokumenty

Abychom mohli pokračovat ve vaší rezervaci zašlete prosím:

A. Oskenovanou kopii / fotografii přední strany kreditní karty.


B. Platný, státem vydaný doklad totožnosti s fotografií (např. pas, řidičský průkaz), který souhlasí s jménem na kreditní kartě.


Tento bezpečný odkaz vám zašleme také e-mailem, abyste měli možnost aktualizovat své dokumenty později.

0 Citovat

To je fakt divné. Už jsem na agodě dlouho nic nerezervoval, ale vždy to bylo bez takových nesmyslů. Nemyslím si,  že by fotka přední strany karty byla nějak nebezpečná (bez zadního čísla), ale pokud to požadují a navíc ještě další doklady, tak bych je poslal do háje. Booking někdy ověřuje kartu strhnutím 1 Kč a následným zpětným připsáním, ale abych jim k tomu ještě dával další doklady, je nesmysl. Já přestal používat agodu, jelikož mi jejich systém výběru nevyhovuje (je nepřehledný) a navíc ty ceny jsou často bez dalších poplatků, tak že ve finále vyjdou stejně jako na bookingu.

0 Citovat

Na Azii jsou nejlepší,  když mi zrušili ubytování v Moskvě  těsně před odjezdem nechali ať si vyberu hotel a doplatili rozdíl na účet,  jindy  po zrušení  poslali kupon  na další rezervaci. Komunikuji s fraudprevention oddělením tak nevím co jim vadí

0 Citovat

To bych chápal, kdyby ta karta nebyla na tvoje jméno, ale takhle... Nikdy jsem to s Agodou nezažil, asi už všechny moje údaje mají. 😁 Jinak potvrzuji, na Asii je lepší než Booking, ale s tou nepřehledností je to naprostá pravda - a být ještě horší než Booking, to už je něco. 😂 Jednou jsem s nimi řešil problém a vyřešil, takže bych je úplně nezatracoval.

0 Citovat

Asterix napsal(a):

Mám již několik měsíců zarezervovaný hotel Svarna suite Semyniak na Bali na 10 nocí bez jídla.  Přes Agodu stojí ubytko bez jídla za pokoj na 10 nocí nyní asi 8800. Já mám zaplacenou celou rezervaci přes Agodu za asi 50 EUR ( 1350,-kč) za celý pobyt bez snídaně, kdy mě to tenkrát při rezervaci dávalo slevu nějakých 90 procent.  Myslíte, že v tom nebude nějaký problém?Voucher od Agody mám, napsáno, že cena full payment, tak nevím, jestli to klapne

Můžeš napsat jak to dopadlo?

0