Ahojte, koupil sem letenky do Vancouveru 15-30 zari a chceme na 14ct dnu smer Aljaska, je to dobry datum? rezervace je do dnesniho vecera... Nikdy jsem tam nebyl a bude to pripadne poprve. Driv letet nemuzeme a tak premyslime zda tento termin jo ci ne. Pujcit auto a projet to. Spani v aute nebo kempech Diky za jakekoliv info .

Aljaska z Vancouveru 15-30 zari ano ci ne? poradite?

Založil(a) ve fóru Co vidět a navštívit

16 reakcí

Ahojte, koupil sem letenky do Vancouveru 15-30 zari a chceme na 14ct dnu smer Aljaska, je to dobry datum? rezervace je do dnesniho vecera... Nikdy jsem tam nebyl a bude to pripadne poprve. Driv letet nemuzeme a tak premyslime zda tento termin jo ci ne. Pujcit auto a projet to.

Spani v aute nebo kempech

Diky za jakekoliv info

0

Ahoj, na Aljaške končí okolo15. septembra sezóna, t.j. 90% turistickej infraštruktúry sa uzavrie. V Denali nebudú premávať turistické autobosy (môžete časť autobusovej trasy po koniec asfaltky prejsť autom), kempy a informačné kancelárie budú zavreté. Ale ak veľmi chcete vidieť Aljašku, choďte. Príroda bude krásne jesenná a s veľkou pravdepodobnosťou bude na niektorých miestach snežiť. Minulý september sme spravili 3 týždňový roadtrip z Vancouveru cez Kanadu na Aljašku a späť do Vancouveru. Na Aljaške sme strávili necelý týždeň asi od 5. do 10. septembra. Počasie a príroda boli na Aljaške asi ako u nás na prelome októbra a novembra, južnejšie v Kanade asi ako u nás v októbri. Počítajte so snehom aj v Kanade. Na spiatočnej ceste na Icefields Parkway a v NP Jasper nasnežilo. Ak by vám Aljaška nevyšla kvôli počasiu, stále môžete navštíviť NP Kanady (napr. Banff, Jasper) alebo NP severozápadu USA. Príroda v kanadských NP je dosť podobná na prírodu na Aljaške. Snehu by nemalo veľa napadnúť, my sme mali tak do 5 cm, čiže tak akurát na zimnú idylku.

0 Citovat

Pri súčasných cenách leteniek by som vôbec neváhal a išiel, podľa aktuálneho počasia sa potom rozhodol, že či ísť na Aliašku, alebo ostať v tej časti Kanady (prípadne USA), myslím, že aj to stojí za to.

Nie celkom som pochopil, že či letenky do Vancouveru už máš a uvažuješ o letenkách na Aljašku, alebo uvažuješ o VAN a požičať tam auto a ísť autom na Aljašku.

Ak tá druhá možnosť, tak platí to vyššie, plus by som sa kukol na toto Vancouver z Helsiniek za 275€ .. prípadne to isté z Madridu, ktorý je možno dostupnejší.

V prípade prvej možnosti si netrúfam ti poradiť, keďže som tam ešte nebol.

0 Citovat

Ahoj Hugonovak a Mojo, presne to mam na mysli, ja mam za 9tis z madridu s air canada do vancouver a resim co pak jak pises..

no co bych chtel videt ;o)

polarni zar, medveda v prirode, volne zijici zvirata a hlavne tu prirodu, snih pokud ho neni pul metra mi nevadi ;o) ale jak pisete aby nebyly zavrene silnice

Hugonovak - nemas nekde vice info o tom vasem "Minulý september sme spravili 3 týždňový roadtrip z Vancouveru cez Kanadu na Aljašku a späť do Vancouveru" - treba google maps, nejaky fotky a plan cesty?

diky za jakekoliv info. letenky musim zaplatit kartou do 11pm tak do te doby se musime rozhodnout.

0 Citovat

V každom prípade neváhajte a choďte.

Na internete nevešiam nič, nejaké fotky si ľahko vygúgliš. Trasa je jednoduchá, veľa možností nemáš. Na Aljašku vedú len 2 cesty. Išli sme po trase Seattle – Vancouver – Whistler – Prince George – Dawson – Fairbanks – Denali – Anchorage – Tok – Whitehorse – Stewart – NP Jasper – NP Banff – NP North Cascades (USA) – NP Olympic (USA) – Seattle.

Ak by zima na Aljašku prišla skoro, plnohodnotná náhrada sú iné NP Kanady a severozápadu USA.

Veľmi pomohol pri plánovaní trojica sprievodcov Lonely planet: „Banff, Jasper & Glacier“, Canada, USA. Občas sa objavia akcie na sprievodcov typu 1+1zadarmo. Sleduj cestovateľské fóra a http://www.lonelyplanet.com/ . Veľa informácií o nár. parkoch (NP) v USA: www.nps.gov a v Kanade: http://www.pc.gc.ca/

Auto Chevrolet Cruze z AVISu sme mali požičané zo Seattlu, prechod do Kanady bez problémov. V USA je lacnejšie požičať auto. Poistenie auta sa všeobecne nevzťahuje na nespevnené cesty – úsek Dawson (Kanada)– Chicken (Aljaška) je nespevnený, šotolinová cesta, za sucha sa dá prejsť bez problémov, ale poistenie neplatí. Všetky ostatné cesty sú asfaltované. Na trajekty poistenie platí (hneď za Dawsonom sa prekonáva Yukon (jazdí často, zadarmo, doba plavby asi 5 minút), my sme ešte navyše využili trajekt pri Seattli).

V Kanade sa toleruje mierne prekročenie rýchlosti, tam kde nehrozí nebezpečenstvo. (Jazdite tak, ako jazdia domáci.) Najčastejšia max. rýchlosť mimo obce 80 – 90 km/h, zriedkavo 100 km/h. Pozor na lesnú zver hlavne ráno a podvečer, srnky a medvede sa pasú priamo pri ceste.

11.9. sme v Stewarte chceli pozorovať medveďov kŕmiacich sa rlososmi, ale kvôli dažďom bola mútna rieka a tak medvede nelovili. Videli sme len obžratých lososov na brehu rieky. Ale aj tak sa tam oplatilo ísť. Možno budete mať šťastie. Okolo 20.9. by sa tam ešte mohli medvede vyskytovať.

V Dawsone si môžete priniesť panvicu a skúsiť šťastie pri ryžovaní zlata. Oplatí sa navštíviť aj predstavenie v štýle zlatej horúčky v Diamond Tooth Gerties.

Takú slabšiu polárnu žiaru okolo 22:00 sme pozorovali asi 10 minút v Tesline na hraniciach Aljašky a Kanady. Ale treba mať kus šťastia.

Druhá polovica septembra, pokiaľ víde počasie je dobrý termín. (akurát z Denali uvidíte málo) Snehu by rozhodne nemalo byť ½ metra, takže cesty nebudú uzavreté. V Denali bude už zimná uzávera, ale zvieratá sme tu videli aj z asfaltky (prístupná celoročne). Na konci asfaltky je závora s check-pointom a parkovisko. Z parkoviska sa dá spraviť nádherná pohodlná túra (1hod čistého času, reálne asi 2 hodiny) popri rieke.

Bývali sme v moteloch, problém s ubytovaním na poslednú chvíľu nebol, kempov sme veľa nevideli a asi už budú zavreté.

Ceny v supermarketoch v Kanade a na Aljaške sú trochu vyššie ako v iných štátoch USA, ale lacnejšie ako napr. v Nórsku. Potraviny medzi Kanadou a USA radšej neprevážajte. Americký colník sa pýtal na čerstvé mäso, mäsové konzervy a ovocie problém nebol. Problémom bola šiška, ktorá padla zo stromu do kufru na parkovisku. Pre istotu si vybavte aj ESTA. Amerických imigračných úradníkov zaujímalo na ako dlho ideme, či sme turisti, odkiaľ sa poznáme a prečo cestujeme spolu, keď nie sme rodina. Ale problémy nerobili.

Ak by si chcel viac info, kľudne sa opýtaj.

0 Citovat

Jen takový malý dotaz, který mě hned napadl. Jak je to se zimníma pneu? Asi bych napsal předem do půjčovny, protože bude skoro ještě léto.

0 Citovat

Ak chceš zimné pneu, oslov požičovňu. Ale so snehom to bude tak, že od večera do rána napadne trochu snehu a ten sa poobede roztopí. Trvalá snehová pokrývka naozaj nehrozí. Mínusové teploty cez deň tiež nebudú. A medvede v tomto období sa budú ešte stále vykrmovať na zimu. S tým snehom som nechcel robiť paniku, možno vôbec snežiť nebude. Začiatkom druhej polovici septembra na juhu Alberty a Britskej Kolumbie končilo leto a začínala jeseň.

0 Citovat

inak ma napadlo, nemaju v USA standardne take tie all-season tires?

0 Citovat

neviem, my sme mali letné

0 Citovat

tak ono to je jedno, keby moc nasnezilo, nepomozu ani zimne, to uz by som skor pribalil retaze

0 Citovat

Např. v západní Kanadě pneu většinou nemění, mají all-season. Komu by se taky chtělo dávat letní na ty dva tři měsíce smiley

0 Citovat

Ahoj Hugonovak pripadne ostatni kdo by chtel neco sdelit ;o) mel bych prosimte par dotazu. Letenky jsme koupili a ted resime veci dale.

1 - resime zda pujcit SUV nebo multi van a to ze dvou duvodu - nemame problem spat v aute - florida californie a jinsi USA staty jsme spavali na odpocivadlech kempech atd ale tady nevim jak to je. Pokud by se dalo po cestach spavat v aute byl bych pro multivan typu Dodge Grand Caravan ale co s timto autem na aljasce a nezpevnenych cestach v prirode... Kdyz jsme byli u tucsonu v kaktusech tak tam se dalo jet jedine s 4x4 suv coz jsme nemeli, tak jsme museli jet maly okruh, nerad bych doplatil na to auto. Kdyz by se dalo spat v aute/kempu tak bych resil i klidne SUV za predpokladu,ze to auto ma smysl na tuto cestu. Je to nase prvni cesta tak si nejsem jist. Radi bychom dorazili sem https://goo.gl/maps/Zeb8La6PCSE2 asi vis proc ;o) http://www.wildnatureimages.com/images% ... 1-071..jpg

2 - nevzpominas si +- kolik byla cena v britske columbii a aljasce za benzin a kolik jste projeli a platili dalnicni poplatky?

3 - co takova nejaka teplota na konci zari - da se tomudle trosku verit - http://www.accuweather.com/en/us/anchor ... =9/01/2015 pocitam s teplotou pod 10st a k tomu budu prizpusobovat obleceni, spacak atd atd

4 - s tou zavrenou silnici v denali parku mas na mysli ze se dostaneme na Parkoviste u visitor centra a dal pokud budeme chtit tak jit pesky na turu? http://www.alaska101.com/exploreAlaska/ ... trance.gif https://goo.gl/maps/nCjgmKwfohA2

diky za info, velmi nam to pomuze

0 Citovat

Ahoj Hugonovak pripadne ostatni kdo by chtel neco sdelit ;o)

dotaz cislo
5 - dneska na prednasce co jsme byli jsme videli cedule, ze kde se vyskytuji medvedi musi jit skupina 4 osob, ze je na to zakon. Mate s timto nekdo zkusenosti? Pojedu jen ja a moje manzelka.

dik

0 Citovat

Ad 1:
Na Aljaške sú cesty č. 1, 2, 3, 4 štandardné asfaltové US highways, miestami s 2 pruhmi v jednom smere. Cesta č. 5 je v úseku Dawson – Chicken miestami asfalt, miestami šotolina (oficiálne unpaved road – s Dodge Grand Caravan prejdete bez problémov – určite obijete s kamienkami spodok podvozku smiley - neplatí poistka), medzi Chicken a Tok ak si dobre spomínam, bol asfalt v celej dĺžke.
Cesta č. 11 Dalton Hwy z Fairbanks smerom k polárnemu kruhu je unpaved. Miestni nám hovorili, že je zjazdná len pre 4x4, ale nešli sme po nej, takže neviem, v akom je stave. Polárny kruh sme si nechali na Škandináviu.
V Kanade Dempster Hwy (č. 5 z Dawson do Inuvik) je unpaved, ale v infocentre nám ju odporučili že je scénická, ale zjazdná len so 4x4.
Ostatné cesty sú asfaltové. Pokiaľ nebudete chcieť ísť k polárnemu kruhu a nebudete chcieť riskovať bez poistky Top of the world Hvy (Tok – Dawson), auto 4x4 potrebovať nebudete.

Ad 2:
Presne si nespomínam, ale cena asi ako v USA, t.j. v mestách asi 0,9 USD / liter. V NP drahšia, ale presne neviem, lebo tankovaniu v parkoch sa vyhýbame. Severne od Prince George je riedke osídlenie, pumpy sú dosť ďaleko od seba, tak pozor aby ste neostali bez paliva. Poplatky sme platili len cez prejazd cez národné parky Banff a Jasper, ale to bolo súčasťou 3-dňového vstupu do NP. Na Denali road treba zaplatiť vstup, platí samozrejme aj annual pass.

Z Vancouvru sme išli po ceste č. 99 do Cache Creek a odtiaľ po 97 na sever. Možno je spoplatnená cesta č. 1 z Vancouvru, neviem, neišli sme po nej.

Ad 3:
Teploty odpovedajú. Nejaká noc by mohla byť aj mrazivá, my sme spali v moteloch a kúrili sme.

Ad 4:
Park road by mala byť otvorená po 30 míľu - Teklanika River, pozri http://www.nps.gov/dena/planyourvisit/s ... season.htm . Prvých 12,5 míle je asfalt, potom už len šotolina a hlina. V závislosti od počasia by to malo byť zjazdné aj s Dodge Grand Caravan. Po mílu 12,5 sa dostanete určite, je tam parkovisko a začiatok túry Sawage river loop trail, pozri http://www.alaska101.com/exploreAlaska/ ... trance.gif
Oplatí sa spraviť nejaké túry aj v okolí visitor centra.

V navrhovanej trase to nemáte, ale ak budete mať čas, odporúčam vám odbočku na cestu 37A do Hyder, prejsť Top of the world Hvy (Tok – Dawson), Anchorage – Seward a Haines Jct. - Haines. Posledné 2 trasy sme pre krátkosť času nešli, ale v infocentrách nám ich odporučili ako veľmi scénické.

Ad 5:
Či je na to zákon, neviem, ale v Kanade boli naozaj tabuľky s upozornením, že ďalej môže ísť len skupina min. 4 osôb. V USA sme sa stretli len s varovaním pred medveľmi. Tabule v USA boli len výstražné, nie zákazové. Medveďov sme paradoxne stretli len tam, kde neboli tabuľky.

0 Citovat

edit: cena za benzín regular v USA aj v Kanade približne rovnaká - 0.90 USD/liter

0 Citovat

Odpověď pro mirjura na dotaz z jiného vlákna. Výše už je leccos popsané, tak odpovím hlavně na itinerář a možnosti kempování. Jeli jsme v červenci z Calgary přes NP Banff a Jasper a Mt Robson PP, kde jsme spali v kempech (tam nelze volně kempovat). Dál po Cassiar Highway s odbočkou na Hyder a to už jsme spali v tábořištích nebo u parkoviště (třeba nad Salmon Glacier). Tábořiště u Boya Lake (jezero je teplé na plavání) dnes už stojí 20 CAD za skupinu:

http://www.env.gov.bc.ca/bcparks...s/boya_lk/

Bylo to v roce 2009, tak se mohlo volné kempování zpřísnit. Spali jsme u Carcross Desert, kde to je dnes zakázané, ale zároveň píšou, že jinde na Yukonu jsou takové zákazy vzácné. U turistických míst byl vždy nějaký levný kemp nebo tábořiště (třeba i zdarma) a mimo ně se vždy dalo najít nějaké místo, kam se dalo zajet i s běžným autem trochu bokem.

Zajeli jsme k NP Kluane, kde jsme se prolétli malým letadlem nad ledovci, a pak do Dawsonu a severněji do Tombstone TP a Two Moose Lake na losy při západu slunce před půlnocí. Pak přes Dawson a vyhlídkovou Top of the World Highway na Aljašku. Tam hlavně Denali NP (musí se jet autobusem) a já sám, když kamarádi odletěli domů, jsem ještě projel jih s výlety a pak byl rychlý návrat začátkem srpna do Calgary.

Teploty v létě byly v pohodě, ani komáři už moc nebyli (prý ještě nedlouho před naší návštěvou kolem 25. července jich bylo v NP Denali spousta). Ze zvěře by mohl být problém (kromě srážky např. s losem) snad jedině s medvědy, pokud je člověk překvapí. Třeba při procházce v hustém lese. Proto je dobré v takových místech vydávat nějaký zvuk. Když člověk spí ve stanu a jídlo, nádobí (i třeba zubní pastu, která medvědům voní) nechá v kufru auta, medvěd do stanu nepůjde. V tábořišti u Wonder Lake v NP Denali jsou kovové schránky na jídlo atd. a jinde v tomto NP je třeba mít při táboření na jídlo speciální nádobu odolnou medvědům (lze půjčit). Na vícedenním treku v NP Jasper (a na Vancouver Islandu později) jsem si uschovával jídlo do batohu zavěšeného na tyči v tábořištích.

Nějaké informace jsou také tady:

https://www.hedvabnastezka.cz/ze...dy-a-losy/

0 Citovat

Libor_S: super, díky.

0
16 reakcí