Kdo by pátral po spojích ven z Kutaisi, tak tady je parádní seznam linek + časů http://www.visitkutaisi.com/travel-kit/ ... arshrutkas včetně toho, kde se nachází hlavní autobusové nádraží v Kutaisi. .

Kutaisi, Gruzie

Založil ve fóru Co vidět a navštívit

Ahojte, trochu oživím toto téma. Na konci Března letím do Kutaisi. Přemýšlím nad přejezdem do Tbilisi a s Vanillasky přeletět do Mestie. ( Ve dny, kdy můžu to z KUT neletí... ) Pokud by to vyšlo díky počasí, tak jezdí nějaká maršutka Mestie - KUT ( případně někde přestup ) a na jak dlouho to asi časově vychází ? A absolvoval někdo nějaký trek na konci Března do hor, jak k jezerům tak jinam ? Jde mi o to, jak moc by to bylo náročný díky sněhu nebo jestli stezky jsou "vyšlapané" . Díky moc za rady :) 

0 Citovat

Nevím, ale vzpomněl jsem si, že v roce 1997 nám místní ve vesnici nad Mestií říkali, že v zimě tam bývá několik metrů sněhu a že od baráků chodí tunely ve sněhu. Asi se tam od té doby oteplilo, ledovec nad vesnicí taky dost roztál, co jsem se díval, ale tipuju, že na trek to nebude nebo leda něco jako zimní výlet v Alpách mimo cesty.

0 Citovat

Znalec Jozef říká, že jsou potřeba sněžnice.

https://www.caucasus-trekking.co...ral/winter

0 Citovat

Byl jsem asi před 5 roky začátkem května a k jezerům jsem nedošel, nahoře bylo sněhu po kolena. Pokud jde o maršrutku, tak z letiště jsem jel přímo do Mestie, čekali před halou, cesta byla odhadem 5 hodin, přesně si nepamatuju. Společnost byla tuším Georgian bus, stánek měli i v příletové hale.

0 Citovat

O maršrutce z letiště nevím, ale pokud něco takovýho existuje, tak určitě ne odpoledne nebo večer. Z Kutaisi by měla jet ráno přímá maršrutka, ale nevím přesný čas. Jistota je přestup v Zugdidi. Myslím, že i s čekáním v Zugdidi zabrala cesta okolo 6 hodin, ale byl to zajímavej zážitek. Let z Mestie ovšem ještě lepší!

0 Citovat

Ještě mě napadlo místo nějakého treku okolo Mestie jet 15km na vzdálený ski resort, jenomže co jsem dočetl, tak ta cesta trvá přibližně 2h a nemusí jezdit všechny lanovky... což je škoda, protože Tetnuldi je 4km od nejbližší lanovky a výhled by byl fantastický.

Já asi zkusím štěstí, koupím si let Tbilisi - Mestie a buď to vyjde nebo ne... pokud ne, tak se vrátím do KUT a podniknu něco v okolí, co jsem načetl na předešlých šesti stránkách, tak toho je dost :D 

0 Citovat

My byli v na zacatku kvetna 2018. Puvodni plan prelet Kutaisi - Mestia, ale let nakonec zrusen kvuli pocasi. Misto toho marsrutka s pauzama tak na 6h, ale fajn zazitek. V udoli uz jaro, nahore snih. Jezera pod snehem, ale dojit se tam dalo. 

0 Citovat

Letos je obecně v Gruzii sněhu opravdu hodně, tak si raději zjistěte aktuální situaci. Takto to vypadá právě teď v těch kopečkách na Čiaturou, minulý rok v březnu jsme tam chodili v tričku. Spousta vesnic řadu dní totálně odříznutá od světa.


332545086-1687983744951367-8437398518500229442-n.jpg

1