Ahoj, nebyl jste nekdo v Trondheim a kratsi delsi okoli. Mame v planu letet a pujcit auto a dat nejake vyslapy typu Trolltunga co jsme meli minuly rok. Diky za tipy a pripadne info. Spat budeme v aute klasicky na odpocivadlech nebo nekde po ceste. Ale zajima nas co se da videt a co vas zaujalo od treku, cesty, prekvapeni,zvirat apod.. Jo a jeste teda kvuli odletu rano brzo vracime auto vecer pred a noc na letisti... byl jste nekdo na letisti v noci v TRD? dik diky .

Trondheim - tipy na treky, co vidět

Založil(a) ve fóru Co vidět a navštívit

3 reakce

Ahoj, nebyl jste nekdo v Trondheim a kratsi delsi okoli. Mame v planu letet a pujcit auto a dat nejake vyslapy typu Trolltunga co jsme meli minuly rok.

Diky za tipy a pripadne info. Spat budeme v aute klasicky na odpocivadlech nebo nekde po ceste. Ale zajima nas co se da videt a co vas zaujalo od treku, cesty, prekvapeni,zvirat apod..

Jo a jeste teda kvuli odletu rano brzo vracime auto vecer pred a noc na letisti... byl jste nekdo na letisti v noci v TRD? dik

diky

0

Osobní zkušenosti s TRD nemám, ale pokud plánuju nocovat někde na letišti, první info obvykle čerpám na sleepinginairports.net. Takže pokud neznáš, doporučuju určitě mrknout i sem: http://www.sleepinginairports.net/europ ... irport.htm

0 Citovat

Ahoj jjj Na tyto www kukam a prave je to nejasne smiley oficialne zaviraji letiste ALE smiley

0 Citovat

Ahoj, auto můžete vrátit klidně i brzo ráno mimo otvírací dobu bez příplatku (pokud by to tedy neznamenalo den půjčení navíc, který už nechcete platit). Zeptejte se, kde ho nechat a kam hodit klíče. Aspoň u Hertzu v Tromso to tak bylo.
Myslím, že na výšlapy typu Trolltunga budete muset zajet hodně na jih. Např. krásný trek na horu Skåla je 475 km na jihozápad a doporučil bych i výstup z jihovýchodu k ledovci Jostedalsbreen, kde nebude tolik lidí jako na západě (začátkem září nebyl nikdo). Možná je něco podobného blíž na jihozápad od T., kde jsem nebyl (zkus si něco vygooglovat), ale směrem na jih je nový NP Forollhogna, který nemá příliš zajímavé scenérie a vyžaduje dlouhou zajížďku (nedoporučuju). NP Dovrefjell–Sunndalsfjella by asi stál za návštěvu kvůli pižmoňům (je u hlavní silnice). Severně od T. to ani nezkoušejte. Na norské poměry to tam působilo celkem nezajímavě až téměř k polárnímu kruhu (tedy okolí silnice, pobřeží a hory mohou být lepší).

0
3 reakce