pro pobavení... Byl jsem začátkem měsíce na služební cestě v Belgii. Hotel podprůměrný, především špinavý. Snídani kterou jsem si extra připlácel (10€) jsem radši ani neokusil, protože vše okolo bylo špinavé a já měl před sebou celodenní jednání. Když jsem odjížděl chtěl jsem doklad o zaplacení. Majitel, recepční, uklízeč a servírka v jednom mi sdělil že mu došel toner ale ať mu dám email že mi to pošle na email. Nevidím problém... Doklad nedorazil, a po 5 telefonátech na booking.com, kteří ho neustále urgovali mi napsali toto: _________________________________________________ Vážený pane XY, Děkujeme Vám, že jste si vybral Booking.com. Obracíme se na Vás z důvodu Vaší rezervace 198559320, Hotel De Keizer, check-in 2016-05-01, check-out 2016-05-02. Hotel De Keizer nás informoval, že nebude schopen fakturu odeslat z toho důvodu, že jste vyvěsil velmi nízké hodnocení na naší webové stránce. Snažil jsem se to ubytování rozumluvit, nicméně ubytovací zařízení bohužel nemají povinnost vystavovat faktury, a tedy se opravdu mohou takto rozhodnout. Pokud doklad opravdu nutně potřebujete, možná by stálo za zvážení, zda byste hodnocení nezměnil, nebo alespoň nesmazal, když je to pro ubytovatele takto důležité. Omlouváme se Vám za nepříjemnosti. Pokud si přejete kontaktovat přímo ubytování, můžete použít následující kontaktní údaje: Hotel De Keizer Tel.: +32472772026 V případě jakýchkoli dalších otázek nás neváhejte kontaktovat. S pozdravem -- XY Booking.com Customer Service Team _________________________________________________ Hodnocení pokud budu měnit tak ještě dolu a přidám fotku se snídaně kterou sem nepřidal. Přemýšlím že zašlu stížnost na belgické úřady. Doklad z platby kartou mám. .

Zkažená belgická pralinka

Založil(a) ve fóru Vyhledávače hotelů

no, z 27 je už 40 " helpful " smiley Ale ten ,kdo si dnes v 11:41 objednal ten hotel, asi nečetl poslední dva komentáře... Takže belgické úřady na řadu jdou jo ?

0 Citovat

Taky bych to nenechal vychladnout. Jste v pravu, stezoval bych si na hotel + booking kde se da. Mozna by nebylo od veci zapojit do toho ochranu spotrebitele (s nemeckou mam dobre zkusenosti pri dohadovani s hotels.com, ktery patri expedii)

0 Citovat

Něco nového v téhle kauze? smiley

0 Citovat

Dnes jsem obdržel reakci na mojí stížnost od "Evropské spotřebitelské centrum při České obchodní inspekci".....

"Dobrý den,

kolegové již o celé věci vyjednávali přímo s obchodníkem. Ten stále stojí na své pozici, tj. je přesvědčen že Vaše recenze není fér a požaduje její stažení. Poté by byl ochoten Vám fakturu zaslat. Bohužel se obávám, že v rámci mimosoudního řešení se nepodaří jiné řešení vyjednat. Prosím dejte mi zprávu jak budete dále postupovat, abychom mohli obchodníka kontaktovat, případně abychom mohli Váš případ v rámci sítě ESC zavřít. Vaši reakci očekáváme nejpozději do 30. srpna 2016, poté bude Váš případ uzavřen. Děkuji.

S pozdravem

XXX"

Takže to že mi obchodník nevystaví doklad a úřadům argumentuje špatnou recenzí je asi v pohodě... fuck EU

0 Citovat

Stížnost na nějaké místní obdobě živnostenského úřadu?

PS Co s tím má společného EU?

0 Citovat

Spotrebiteľské centrum ???? Tí mu nemôže zobrať živnosť a halušky bude len vypisovať .... že zlé hodnotenie smiley)

Riešil by som to cez dańový úrad danej krajiny. Proste tým, že nevydal faktúru môže zjavne porušovať zákon o účtovníctve (presná evidencia vystavených faktúr ), zákon o dani z príjmu, zakon o dph ak je platca. A asi to nerobí iba náhodne alias nie každý sa ozve, isto nie tí, čo tam sú za vlastné /výdavok neide do účtovníctva/.

Takže mu príde daňová kontrola. No a tí sa už nebudú hrať o nejakú faktúru alebo VYJEDNAVAŤ smiley

0 Citovat

No konečně... smiley To je téměř jisté. TheHound doklad o zaplacení má, tudíž platba je zaevidována v systému hotelu, bude samozřejmě vykázána v daňovém hlášení a nějaká vydaná papírová faktura nikoho zajímat nebude... Taky ji mohl TheHound ztratit, že, a hotel si ji může kdykoliv vytisknout znovu. K čemu ji vlastně tak nutně potřebuješ, Hounde? smiley

0 Citovat

Ono evidovaná platba v učtovnom systéme môže byť, ale - a podľa akého vystaveného a odovzdaného dokladu odberateľovi je zapísaná v účtovníctve? Booking nie je ubytovaváteľ, booking je rezervačný systém. Lebo iba vystavená faktúra má pridelené číslo a to podpisuje odberateľ. Ked odberateľ nemá faktúru, je vysoké podozrenie, že faktúra bola vystavená dodatočne - a tu už je ďalší problém, účtuje takto aj u iných zákazníkov.

Nemáš faktúru, nemáš pracovnú cestu, výdavky si platíš sám - to ti povie prísna účtovníčka. Lebo nechce pokutu od tety z danového.
Čo platí u nás:

Zahraničná cesta
Zamestnancovi vyslanému na zahraničnú pracovnú cestu patria nasledujúce nárokové náhrady :
náhrada preukázaných cestovných výdavkov (§ 4 ods. 1 písm. a, § 7, § 15 zákona č. 283/2002 Z.z. o cestovných náhradách),
náhrada preukázaných výdavkov za ubytovanie (§ 4 ods. 1 písm. b zákona č. 283/2002 Z.z.), - faktúra, bloček od UBYTOVATELA.
náhrada potrebných vedľajších výdavkov (§ 4 ods. 1 písm. d zákona č. 283/2002 Z.z.),
poistenie liečebných nákladov v zahraničí (§ 11 ods. 1 zákona č. 283/2002 Z.z.),
povinné alebo odporúčané očkovanie (§ 11a zákona č. 283/2002 Z.z.),
náhrada za cesty na návštevu rodiny (§ 12 zákona č. 283/2002 Z.z.),
stravné (§ 13 zákona č. 283/2002 Z.z.
https://www.employment.gov.sk/sk/praca- ... cna-cesta/

0