Dobrý den, chtěla bych se zeptat, v jaké měně se vyplatí nejlépe přívézt hotovost na Bali. Dají se tam směnit EUR nebo je lepší si vzít USD případně CAD? Nemáte někdo prosím zkušenost? Předem děkuji za tipy! .

Bali - jakou měnu přivézt?

Založila ve fóru Co vidět a navštívit

7 reakcí

Dobrý den,

chtěla bych se zeptat, v jaké měně se vyplatí nejlépe přívézt hotovost na Bali. Dají se tam směnit EUR nebo je lepší si vzít USD případně CAD? Nemáte někdo prosím zkušenost?

Předem děkuji za tipy!

0

CAD neviem, to som si vobec nevsimol, USD bol kurz okolo 1:13 500, EUR bol kurz okolo 1:15 000 +- par stovak pre obe meny v zavislosti od mesta a miesta (bacha na rozne zmenarne s podozrivo vysokym kurzom, neodporucam menit velke sumy). Takze asi zalezi co ti vide v prepocte lepsie voci KC

0 Citovat

My jsme si brali eura, ale jinak mezi USD a EUR není víceméně žádný rozdíl. Oboje ti smění všude v pohodě, ale myslím, že co se kurzu týče, tě vyjde malinko lépe EUR.... smiley

0 Citovat

Doporučuju buď EUR v jakékoliv nominální hodnotě nebo stodolarovky. Nižší nominály USD mají obvykle horší směnný kurz.

0 Citovat

my meli taky eura, ne moc velkou castku, jen at mame neco na zacatek. jinak jsme vybirali z bankomatu.

0 Citovat

U tych bankomatov akurát bacha na sumu, kolko sa da max vybrat pri jednom vybere. Ja som nasiel najviac 2,5 miliona max (asi 165 eur), ale boli aj bankomaty s maximom 500tisic. No a pokial nemate vybery v zahranici "zdarma", tak sa to moze celkom pekne predrazit tie vybery (keby som napr pouzival kartu VUB banky, tak za tych 6 vyberov na Bali by mi nauctovali tak 40+ eur na poplatkoch za vyber v inej mene)

0 Citovat

Jako ve spoustě zemí JV Asie pozor na poškození bankovek!
Může se stát, že odmítnou i jen přeloženou bankovku.

0 Citovat

Tohle už je spíš takovej mýtus, kterej se traduje a píše v průvodcích, už to tak není, že by člověk musel mít úplně fungl bankovky. Pokud jsou ve standardním stavu, tak je bez problémů vezmou i přeložené nebo starší, osobně jsem nikdy nikde neměl problém.

0
7 reakcí