Ahoj, rád bych si nechal poradit od zkušenějších s výběrem/plánováním dovolené. Naše roční dcera nám zpřeházela potřeby a priority, co se dovolené a cestování týče. Doposud jsme jezdili na vlastní pěst a nemám s CK zkušenosti. Parametry dovolené: Rádi bychom k moři, letecky, aby doba letu nepřesáhla 3h - s odletem z Prahy(dcera nesnese ani dlouhou cestu autem). Ubytování co nejblíže k pláži, a aby pláž byla písečná(bábovičky). Ideálně aby bylo v okolí kam jít na výlet pěšky. Rozpočet cca 10 000Kč/osoba(bez dcery  .

dovolená s malým dítětem - CK nebo na vlastní pěst?

Založil(a) ve fóru Zájezdy s CK

18 reakcí

Ahoj, rád bych si nechal poradit od zkušenějších s výběrem/plánováním dovolené. Naše roční dcera nám zpřeházela potřeby a priority, co se dovolené a cestování týče. Doposud jsme jezdili na vlastní pěst a nemám s CK zkušenosti. Parametry dovolené:
Rádi bychom k moři, letecky, aby doba letu nepřesáhla 3h - s odletem z Prahy(dcera nesnese ani dlouhou cestu autem). Ubytování co nejblíže k pláži, a aby pláž byla písečná(bábovičky). Ideálně aby bylo v okolí kam jít na výlet pěšky. Rozpočet cca 10 000Kč/osoba(bez dcery smiley) - na týden. Termín buď přelom srpna září nebo druhá polovina září.
Měli byste tipy na destinace, které by tyto podmínky splňovaly?
Nebránil bych se ani něčemu dobrodružnějšímu - třeba v kempu u pláže pod stanem - ať už s CK nebo bez. Máte někdo zkušenosti/doporučení?
Má smysl se poohlížet i po nabídkách zahraničních CK? Angličtina není problém, ostatní evropské jazyky na začátečnické úrovni.
Budu rád i za tipy čemu se vyhnout a na co si dát pozor.

0

My jsme byli s miminem na Ibize v zálivu San Miguel. Krásné procházky pod stromy podel pláže, jeskyně (prohlídku dcerka prospala mi na rameni), mělké a teplé moře. Na rozdíl od Řecka příjemnější klima (nebýval takový spalující hic). Obecně doporučuji Baleárské ostrovy, nejraději bych se tam přestěhoval.

0 Citovat

Asi tak a to podotýkám z vlastní bohaté zkušenosti:-) Děti vozíme od malička po světě, nyní už jsou v pubertě a pomalu dospívají tak mohu trochu hodnotit. Některé cesty byly utrpení pro ně i pro nás a člověk tomu tenkrát nechtěl věřit, protože sytý hladovému nevěří... Nevím, odkud jsi, ale já bych už s takto malým dítětem letecky necestoval. Pokud chcete moře, vzal bych auto a jel do Itálie někam na sever, Lignano atd. Nic moc, ale je tam písek, teplé moře, možnost zábavy i pro rodiče, lékařská péče a když bude koza dojit krev, jste za x-hodin doma. A to píšu jako ten, kdo severní pobřeží Itálie nesnáší, ale tohle beru jako pragmatickou volbu. Zkuste dát řeč i s vaším pediatrem, co na to řekne. Je potřeba si zvyknout, že ještě nějakou dobu nebude dovolená znamenat úplný relax a odpočinek pro rodiče.

0 Citovat

no ot mi pripomina parik, ktory bral do Ushuaie asi tak 3 meascne dieta...velka radost aj pre dieta, aj pre rodicov, aj pre pasazierov...ale tak, ked tie letenky zaplatili este pred porodom, co ich nehcaju prepadnut smiley

0 Citovat

Nam se letos osvedcil tento trip: letenky praha-bergamo za 500kc/osoba s wizzairem a nejakou to jejich akci, v bergamu pronajem auta pres http://www.economycarrentals.com/ - pridej si je na facebook, maji kazdou nedeli akci a slevovy kod tusim za na 10%, my se dostali na cca 4500 za tyden. Z Bergama je to cca 40 min. na Lago di Garda - sice to neni more a plaze tam jsou oblazkove, ale podle me je to na dovcu s ditetem idealni.

My bydleli v Desenzano del Garda, hotylek s bazenem, 2 min. na dlouhou promenadu podel mesta, mestke plaze ciste, oblazky pro dite jsou super na hrani a neleze to vsude (jako pise), vsude plno restauraci, prolezacky. Chcete-li na vylet, muzete jet lodi (ala mistni MHD) do Sirmione nebo Lazise atd., takze nalozit dite do kocaru a cely ten vyletovat, stejne tak se da jet vlakem do Verony, take vylet bez auta.

Finalni budget zavisi na typu ubytovani/stravovani.

Jinak jezdime i klasicky s CK do Resortu - napr. Recko, Korfu, Hotel Chandris - hotel na plazi a all inclusive, ale me osobne tam chybi na moznost chodit po vyletech.

0 Citovat

Máme už teď dvě holky (2 a 5) dřív pouze samostatné cesty, ale z dětma to zůstalo půl na půl s cestovkou.

Malá půlroční letěla na Corfu a tam nám delegátka naznačila, že si teda troufáme. (asi myslela na místní zdravotnictví)
Vše v pohodě, jen je nejlépe mít lety přes den. Noční let a zpoždění Travelu, zničený kočár v nákladovém prostoru a nechuť Travelu to uhradit, to snad byl jediný problém pro unavené dítě.

Maltu jsme dávali asi dvakrát konec září, začátkem října. S přestupem někde v Itálii.
Tam je to vždy fajn, příjemní lidé.

Minulý rok Sardinie opět s přestupem na Malpense a pohoda.

Jediní případ se stal kdy malé bylo špatně od žaludku a shodou okolností to bylo Bulharsko **** s cestovkou.
Tam jsme byli individuálně podruhé také, ale Wizz už to teď z Prahy nelétá. Přiletěli jsme s kočárem přestoupili na místní bus, dojeli "asi tam kde má být ten hotel" a po půl hoďce ho našli.

Nikdy nic negativního se nestalo a já jako ten co prosazuje letecké přesuny mám za sebou asi 10x přebalování na wc v letadle.
Pokud mají děti problémy s ušima tak kojit při klesání, u větších bonbóny, tablet hry jistí zábavu.
Naopak pohoda oproti těm co jedou celý den autem a stojí v zácpách.

Asi bych se nebál, lékárničku s sebou, pití, svačiny pak nemůže člověka nic překvapit.
Na letu na a Kanáry povolilo napětí manželky, když viděla, že naše půlroční druhé dítko není nejmladší a letí i mimi krátce po porodu.

0 Citovat

Ahoj, já bych chtěla jenom zdůraznit, že zkušenosti jsou skutečně nepřenositelné a každé dítě je jiné, řiďte se tím vaším a vašimi zkušenostmi. Já mám dvojčata, dnes je jim 14 let, poprvé letěly na Kanáry, když jim bylo šest měsíců a bylo to naprosto v pohodě, když jim byl rok a půl, byli jsme na Seychellách, opět v naprosté pohodě (sedačku v letadle měly teda každá svojí smiley, ač nemusely. Vždy je to o penězích, které si můžete dovolit za dovolenou utratit, o vašich prioritách, a samozřejmě o těch dětech - možná mám štěstí, moje děti usínaly a dodneška jedna z nich usíná v autě, letadle, v čemkoli, co se hýbe. Proto znovu opakuji, pokud chcete mít dovolenou příjemnou, volte (auto x letadlo/ destinaci) podle toho, jak znáte svoje dítě.

0 Citovat

Díky za všechny reakce.

0 Citovat

Souhlasím s Mel, každé dítě je jiné a sami musíte vědět, co s ní zvládnete a co zvládne ona. Samozřejmost je plná lékárnička. Moje dcera s cestováním problém nemá, přesto jsme pro jistotu v jejích 11 měsících pro první dovolenou s dítětem volili Rhodos s CK a hotel s AI na pláži. V roce a půl autem Chorvatsko na vlastní pěst (přesun v noci, dcera celou cestu prospala), ve třech letech letech už s námi letěla na vlastní pěst na Bali (je pravda, že tam jsme to už znali a věděli jsme, co a jak kde zařídit), ve čtyřech na vlastní pěst Florida (z Ariel v Magic Kingdom v den jejích 4. narozenin se málem počůrala štěstím), teď jí bude pět a pojedeme na vlastní pěst na Havaj. Nikdy nenastal žádný problém a vždycky jsme si dovču všichni užili (tedy v Chorvatsku jsem byl poprvé a naposled, nějak jsem nepochopil, proč to tam Češi tak milují). 24 hodinovou cestu na Bali dokonce snášela lépe, než my a letušky nechápaly, že je tak v pohodě a vůbec o ní neví (asi mají své zkušenosti s uřvanýma raubířema). Samozřejmě to je s dítětem obrovský rozdíl oproti cestě bez něj, ale s tím snad musí každý soudný člověk počítat a přizpůsobí tomu program a aktivity.

0 Citovat

Ahoj, ja jsem jednoznacne pro CK. Je to z duvodu, ze mam taky male dite a radsi si priplatim par korun, kdyz mam vse zajistene a nemusim se o nic starat. Jinak co mohu doporucit a minuly mesic vyuzila, tak jsou stranky http:/......cestovani.cz/ . Najdes tam srovnani jednotlivych zajezdu jak s Ck tak i bez. Navic pro kazdou lokalitu tam mas podrobneho pruvodce. V nem se doctes do dane lokaci, zda je to napr. vhodne i s ditetem nebo pripadne se psem, jaka jsou mistni telefoni cisla, kdyby se neco stalo - policie, zachranka apod. Dale tam je popis jednotlivych destinaci, tipy na zajimava mista a navic tam mas srovnani ruznych zajezdu nebo i hotelu se zkusenostmi ostatnich, kteri tam byli. Mistni dulezite fraze v danem jazyku. Proste vse na jednom miste. Takoveto stranky mi u nas chybely.

0 Citovat

No to mě po*er, mně zas chyběl podobný příspěvek smiley

0 Citovat

+ telefonne cisla v zahranici, za taku informaciu by som si aj priplatil smiley
na taketo reklamne berusky plati asi iba DDT

0 Citovat

každé dieťa je iné, ale kvôli telefónnym číslam a zaujímavostiam v okolí, ktoré si vyhľadáš za pár minút na nete asi netreba ísť s CK.
My sme s ročnými deťmi boli autom na severe Chorvátska (okolie Umagu - pieskové pláže) a v severnom Taliansku v Caorle, ja to moc nemusím, ale o deťoch sme na piesku ani nevedeli, stále sa v ňom hrali a cestovali sme v noci a celú cestu prespali. Potom sa nám podarilo zohnať lacné letenky na grécky ostrov Kefalonia a tam sme si požičali auto, to tiež ročné dieťa zvládlo a bola to super dovolenka. Tento rok sme mali šťastie na letenky za euro do Marseille z Prahy (vďaka CL), odtiaľ išli vlakom do Cannes, kde je tiež piesková pláž a každý druhý deň vyrážali na výlety do okolia.
Ale to všetko je aj tak asi skôr pre rodičov, našim malým deťom sa páči všade rovnako, je im jedno či sú na Zelenej vode alebo na Francúzskej Riviére smiley

0 Citovat

Tak mě hlavně děsí cestovatelé, kteří čekají dítě, objeví se letenka do zajímavé destinace a šup, šup, kupujem. A pak zjišťují, jestli zatím nenarozené dítě potřebuje letenku, atd.

0 Citovat

Haranty nevozit.
Když není hlídání, stačí zavolat na sociálku, oni se po dobu cesty gratis postarají...

0 Citovat

fontanela toho zvladne dost a vies ako si Ohnovu zem uzije 3 mesacne dieta (mal som tu cestu taku skupinku zazit v lietadle)? Vsak to, ze sa narodilo, neznamena ze pokazi dovolenku rodicom smiley
A este naco budu ockovat, vsak nech si tie exoticke choroby vyskusa priamo na vlastnej kozi - nie je predsa lepsej prevencie ako ako 10 hodinovy prestup v Sao Paole a nic nezoceli dieta tak ako minimalne 7 hodinovy jetlag smiley

0 Citovat

Jasně, přece si rodiče kvůli malému prckovi nezkazí vysněnou destinaci!

0 Citovat

Nechcete se presunout na mimibazar? Toto je web pro cestovatele.

0 Citovat

A v čem je problém? Že si utahujeme z lidí, kteří pro vlastní zaslepenost kolikrát nevidí, že by bylo vhodnější počkat s cestováním, až budou mít děti větší?
Než to někdo překroutí - nemám nic proti cestování s dětmi, i přes klišé, "že každý zná své dítě nejlépe", atd. Ale at se kolikrát rodiče s dětmi nediví, že na ně ostatní cestující koukají skrz prsty, nebo se i ozvou.

0
18 reakcí