Ahoj. Budu rád za vaše zkušenosti, jak se vám tam líbilo a kolik co stálo, stejně jako o Johannesburgu a JAR celkově. Tady ve fóru o tom není totiž skoro nic, navíc mám letět sám. Mimochodem co bezpečnost v JAR a vaše zkušenosti v tomto? Děkuji. .

Krugeruv národní park a JAR - vaše zkušenosti

Založil(a) ve fóru Co vidět a navštívit

Ještě si přečti Wikipedii ať to máš kompletní. Asi to byl krokodýl, ale to je nepodstatné.

Nemám čas jezdit často na jih Afriky, protože cestuji po celém světě a ještě jezdím na lyže.

Kruger je taková větší zoologická, pokud někomu stačí vidět 50 slonů, tak se to celé dá zvládnout za den. Pokud jich někdo chce vidět třeba 500, může tam trávit týden a pokud ho zvířata zajímají, tak se nudit určitě nebude. Když někam jedu, tak nemusím chodit jen do jedné ZOO - v JAR není jen Kruger ale i další parky a tak se výlet dá zpestřit a vzhledem k tomu, že se platí vstupné každý den a Kruger patří k těm dražším, tak se dá i ušetřit. A to nemluvím ani o úžasném akváriu dvou oceánů v Kapském městě, kde je možné pozorovat žraloky.

0 Citovat

Teda necekal bych, ze se to tady tak rozjede...smiley

Pro slecnu, co se ptala smiley:

Ja byl v Krugerove narodnim parku ted pred 12 dny. A protoze jsem tam chtel byt opravdu od brzkeho rana, coz i mnozi doporucuji, privstal jsem si, dorazil brzy (otevreno uz od 5:30) a stravil v parku pres 11 hodin. A ty kilometry.... dal jsem cca 100-110 km za ten jeden den.smiley Je fakt, ze je tam ta padesatka, nekde to snadno prekrocis, jinde zase na bocnich cestach, kde neni asfalt, muzes jet klidne jet jen 10 km/h. smiley A hlavne: Kdyz potkas skupinu slonu, kteri chteji pred Tebou prejit pres cestu, a chces se kochat jako ja smiley.... klidne budes stat dlouho.smiley Takze ty kilometry se tam sbiraji pomalu. Ja osobne vjel do parku z jihu, z Malelane Gate, vstup byl za 280 randu. (Pro jistotu pozor na to, ze smerem od Nelspruitu je kousek pred Malelane mytna brana - za vjezd bylo asi kolem 60 randu.) A jestli mi ten jeden den stacil a uzil jsem si ho i tak? VELMI! smiley Ja tam puvodne chtel byt dva dny, ale nakonec mi ten jeden den stacil, asi jsem mel i dost velke stesti na zvirata.smiley Nejezdil jsem jen po tech hlavnich asfaltovych, i po tech bocnich, kde uz musis pomaleji a vyhybat se diram, a kolikrat jsem dloooouho nepotkal jine auto... jen treba nosorozce.smiley A uz u vstupu tam chodil asi 50 metru ode me slon.... a pak jsem potkal rovnou skupinu slonu u cesty.... a spoustu dalsiho, nakonec jsem mel stesti na celou Velkou petku.smiley Projel jsem park dost, dostal jsem se az k hranicim s Mosambikem, u nich jsem videl i nejvic nosorozcu.smiley A pak trochu na sever, pak zase na zapad.... nakonec jsem byl fakt rad, ze jsem stihl opustit park pred sestou pres Kruger Gate - nemel jsem tam totiz nocovani, nybrz mimo park a pokud nestihnes limit v 18:00, platis pokutu. Kazdopadne jsem si ten park uzil opravdu HODNE a pokud mas stesti na zvirata (je fakt, ze nemusis klidne i 10 minut krom ptaku a par antilop potkat nikoho jineho), muze Ti staci i ten jeden den od brzkeho rana az do te seste. Projet za den cely park od jihu k severu a od Mosambiku az po Kruger Gate.... to snad ani realne neni, je obrovsky.smiley

Kdybys chtela vedet vic, klidne se ozvi.smiley

0 Citovat

Ahoj, ahoj


planuju safari na brezen/duben - nemam v hlave jeste cely plan, ale predstavuju si alespon 3 noci v Krugeru. Zajima me, jestli jste si to vsechno organizovali sami, nebo jste vyuzili i nejakou mistni agenturu s pruvodcem? Standardne resime vse sami, ale tohle bude darek k tricetinam pro pritele, tak bych chtela, aby to bylo co nejlepsi. 

Dekuju :) ! 
0 Citovat

Sami, bez problémů. Průvodce není nutný. Dobré je dopředu si připravit hrubý plán a podle toho rezervovat ubytování. Pak už jen přijedeš k bráně, řekneš, kde bydlíš, zaplatíš vstupné a frčíš.

0 Citovat

Michaela napsal(a):

zajímalo mě, kdyby mi někdo napsal jestli třeba průměrně za den stihneš ujet 80km a nebo třeba projet park od jihu někam nad střed - cca 280km?

Mezi počtem ujetých kilometrů a množstvím resp rozmanitostí zvířat které uvidíte není přímá souvislost. Záleží na sezóně, počasí a také na náhodě.  Za počet ujetých km medaili nedostanete tím méně když se budete chovat jako typický čechácek neschopný respektovat jakákoli pravidla (a ještě se tím chlubit).


0 Citovat

Taky sami, ale ve vasem pripade byste si mohli doprat nejaky vylet s mistnim pruvodcem, ktery si nejspis vsimne i zvirat, ktere vy treba prehlednete. Zajistit lze na miste. Zvlast pokud nepojedete do jinych parku, kde je treba i pruvodce povinny.

0 Citovat

Petr76 napsal(a):

Mezi počtem ujetých kilometrů a množstvím resp rozmanitostí zvířat které uvidíte není přímá souvislost. Záleží na sezóně, počasí a také na náhodě.  Za počet ujetých km medaili nedostanete tím méně když se budete chovat jako typický čechácek neschopný respektovat jakákoli pravidla (a ještě se tím chlubit).


To je pravda, ale tento dotaz je 2 roky stary.

0 Citovat

Diky za uzitecne info :) Koupim letenky, zarezervuju ubytovani, popremyslim, co presne podniknout a zbytek zaridime na miste.

 Ve starsi diskusi jsem zahledla, ze jsou i vylety lodi za krokodyli a hrochy, to predpokladam zaridim pripadne taky az tam, ze? 

0 Citovat

Sarah napsal(a):

Ve starsi diskusi jsem zahledla, ze jsou i vylety lodi za krokodyli a hrochy, to predpokladam zaridim pripadne taky az tam, ze? 

Taky az tam, ale je to u St Lucia. Obvykle to navazuje na prohlidku nedalekeho NP Hluhluwe, ktera trva od svitani. My jeli do Hluhluwe s pruvodcem, ale asi lze i samostatne. Nevim, jestli je neco podobneho v Krugeru.

0 Citovat

V Krugeru je řeka kde jsou hroši a krokodýli, ale je prd vidět, protože jim koukaj ven jen rypáky.

0