Ahoj, pokud se podaří, tak plánujeme vyrazit na přelomu září a října do Portugalska. Na čistý pobyt budeme mít 6 dní. Chtěl jsem se zeptat co říkáte na můj itinerář a zda místo něčeho co jsem vybral raději nezvolit něco jiného. Četl jsem tady už nějaké tipy, kde někteří jeli z Lisabonu do Porta nebo opačně. Původně jsem to taky plánoval, ale když jsem si to rozvrhl, zjistil jsem, že bych musel osekat Lisabon nebo Porto, což bych nerad. Raději vždy na jednom místě strávím více času než jen ho rychle proběhnout a spěchat někam dál. Takže jak jsem to zatím velice hrubě rozvrhl. 2 dny Lisabon 1 den výlet do Sintry + Cabo da Roca - snad se to dá stihnout v jednom dni. další den letecký přesun do Porta - půl dne na prohlídku Porta Výlet buď do Bragy nebo Aveira nebo oboje, pokud by se dalo stihnout nebo něco jiného v okolí Porta dostupného vlakem či busem? Poslední den prohlídka Porta Čili na Lisabon máme 2 dny a kousek, Porto 1,5 dne. Zbytek výlety po okolí. Pokud máte tip na zajímavou restauraci nebo jiné místo které stojí za návštěvu. Případně tip na čtvrť, kde je dobré se ubytovat v Lisabonu a Portu. Chci něco v centru v dobré dostupnosti všeho okolo. .

Portugalsko na 6 dní - itinerář

Založil(a) ve fóru Co vidět a navštívit

Máš štěstí, že jdu zrovna kolem:-)

Po mojí zkušenosti bych jel na sever do Peneda Geres a nejen tam, pěkné je to celé příhraničí se Španělskem a osobně se mně tam líbilo více, než okolo Doura, které je prostě mnohem více provařené. Na tom severu je mnohem větší klídek, výrazně levněji a víno v Minho skvělé. Kdyby jsi cestoval později, doporučil bych i zajet autem na otočku do Viga a lodí na Ille Cíes. Ten sever Portugalska včetně Peneda Geres se chystám jednou projet kolmo.


dsc-0862n.jpg
dsc-0869n.jpg

0 Citovat

tiez to vidim na chill v Geres ... ale si mi dal chrobaka do hlavy s tymi Ile Cíes, to vyzera uplne skvele :)

0 Citovat

Co chrobáka, dám ti i brouka. Kromě vína v celé oblasti Minho byly Ille Ciés to nejlepší z celé akce:-) Na konci května už jsme se koupali, pravda Karibik to teplotně nebyl.


20160531-115140.jpg
20160531-124748.jpg

0 Citovat

parada, ale jedine stastie ze v aprili asi nepremavaju este trajekty, ale toto si urcite zapisujem.  A teda nejake tipy na NP  Peneda Geres? Zatial to vidim zostat priamo v Geres a autom si robit vyletiky po okoli

0 Citovat

Ahoj, dovolím sa pripojiť k diskusii ☺️... V tejto časti Portugalska je minimum turistov a už len šoférovať a obdivovať krajinu je zážitok. Ja z Peneda Gerês a okolia môžem odporučiť nasledujúce miesta :

Mestečko Soajo

Lindoso (na fotkách od cali) : na vodné dielo na druhej foto sa dá pozrieť  zblízka a je to zaujímavá zastávka 

Pitoes das Junias : dedinka na kopci ako z iného sveta, úžasné izolované miesto. Je tam pekná prechádzka k ruinam kláštora aj dobrá reštaurácia. Najkratšia cesta z portugalského pobrežia tam vedie cez Španielsko. 

Práve v Španielsku pri mestečku Bande blízko hraníc sa nachádzajú prírodné antické kúpele Aquis Querquennis, veľmi zaujímavé miesto, dá sa kúpať v termálnej vode zadarmo 

Neďaleko parku odporúčam navštíviť mesto Ponte de Lima

Este celkom zaujímavo vyzerajú rôzne výlety k vodopádom a kostol Santuario de Nossa Senhora da Peneda, ale nenavstivila som.


0 Citovat

Za mě Porto je fajn, ale spíš na jeden den bez ochutnávky vín. Na seznam bych zařadil město Braga s Bom Jesus do Monte. Je to chrám s ohromným venkovním schodištěm. Kousek od něj je městečko Barcelos, kde se každou quinta-feira (čtvrtek) koná velká feira (trh) se vším možným. Symbolem města je kohout, který je zároveň i symbolem celého Portugalska. Na druhou stranu jižně je pěkné Aveiro přezdívané portugalské Benátky a na pobřeží barevné dřevěné domky Costa Nova.

0 Citovat

Jak psal Krystof, cele Portugalsko je krasny a nikdy neudelas chybu. My dali za 12 dnu cestu z Porta az dolu do Fara. No nejmagictejsi byl asi opravdu venkov mezi Portem a Lisabonem. Udoli Douro krasny.. dovedu si tam predstavit motat se i mesic ci dva.. 

0 Citovat

diky za tipy

Tak asi sa budem orientovat na Peneda Gerês.

Aquis Querquennis vyzera presne podla mojho gusta, no pozicovna si pyta 50 euro poplatok za jazdu do Spanielska, este popozeram alternativy

Dobry napad s tou Bragou, to vyzera na fajn vlakovu otocku z Porta.

0 Citovat

V brage je paradny futbalovy stadion (videne vsak len z tv)

0 Citovat

aj v Trnave je pekny stadion a co z toho :D

0 Citovat

Tak to napisem inac.

Potesila by odtial fotka ked uz tam budes :)

0 Citovat

vyzera zaujimavo  ... z jednej strany skala

ked bude cesta okolo, preco nie


bragastadium2017-2-1.jpg

0 Citovat

ale potom chcem fotku z tej skaly :)

0 Citovat

tonic napsal(a):

Dobry napad s tou Bragou, to vyzera na fajn vlakovu otocku z Porta.


Bragu jsme dali právě vlakem z Porta. Myslím, že vlak stál kolem 3 éček.  Příjemný jednodenní výlet, ale dá se to otočit i za půl dne. I ta hodinová cesta vlakem byla fajn zážitek - jede to krásným venkovským prostředím. Bom Jesus je kousek za městem, jeli jsme tam taky nějakým místním MHD. Několikrát denně od brány do starého města vychází free walking tour - neobsolvovali jsme. Oběhli jsme to sami - spousta kostelů :-) 

0 Citovat

jo asi to tak urobim, poldenny vylet... vlacik je vzdy len plus a pozeram ze premavaju stale

0 Citovat

Ahoj, přispěji také svojí troškou do mlýna - my udělaly jednodenní okruh vlakem do Guimaraes (takový pěkný malý hrad tam mají, dva roky zpět byl tuším vstup zdarma na hradby), busem do Bragy a na Bom Jesus do Monte a vlakem zpět do Porta. To jen kdybys Tonicu chtěl na tom spálit celý den místo půl dne :-D

0 Citovat

Za me taky doporucuji spojit Bragu s Guimaraesem - jako mesto je Guimaraes o dost zajimavejsi nez Braga, nadherne male stredoveke centrum a dva hrady. Vlak do Guimaraese, bus do Bragy a vlak zpet, idealni kombinace ;)

0 Citovat

no to neznie zle, mozno by som to spravil tak, ze dam na otocku vlakom Guimaraes a potom cestou do/z Peneda Gerês by som sa stavil v Brage pozriet Bom Jesus a stadion:)

0 Citovat

Zdravím, nějaké tipy jaká místa nevynechat? Přílet a odlet z Fara 21-28.1. s půjčeným autem odevzdává se ve faru. Co za těch 6 dnů vidět a jaká místa na kolik dnů plus koupit ubytko v jednom místě na celou dobu či zajistit v různých místech? Díky za tipy .. plánoval jsem projet jih plus pokud by zbyl čas Lisabon či huelvu. 

0 Citovat

Bydlení na jednom místě určitě ne. 

Týden je tak minimum, Portugalsko toho nabízí více, záleží na osobních prioritách. 

0 Citovat

 Nemusím zrovna rady typu “ubytování na jednom místě urcite ne”

Ono jaksi zalezi, kam pojedete. Pokud budete zkoumat jen to okolí na  jihu, tak se dá klidne vyrážet z jednoho místa.  Nejsou to  vzdalenosti jak v USA. Proc se každý den stěhovat, obzvlaste, když člověk sežene fajn ubytko někde blízko pláže, aby se mohl večer okoupat. Pokud se vydáte na sever, tak asi nedává smysl se vracet, tudíž je lepší se ubytovavat po cestě. Tož asi tak

0 Citovat

Převážně chci projet jih, a pokud by to vyšlo střelit Lisabon. Záleží na jakých místech na jihu člověk stráví času. Rád bych viděl asi 65 příroda/35 město.  Nějaké tipy na města, hezké pláže. Po příletu večer do Fara, zůstanu do rána tam pak mám v plánu cestu do Lagosu, kde mám další ubytování. Jinak díky za rady.

0 Citovat

my sme boli dole na juhu myslim 5 noci, cely cas jedno ubytko v blizkosti Protimao a pobehali sme toho dost (samozrejme s pozicanym autom), takze az tak tragicky by som nevidel ani tuto moznost. Tie vzdialenosti nie su velke (do cca hodky sa napr z Portimao dostanes ci uz na vychod do Fara, tak na zapad az do Sagres) a prave usetreny cas za balenie/vybalovanie, presun z ubytka na ubytko a  dalsie veci s tym spojene mozes vyuzit na realne cestovanie.

0 Citovat

niemandos napsal(a):

 Nemusím zrovna rady typu “ubytování na jednom místě urcite ne”

Ono jaksi zalezi, kam pojedete. Pokud budete zkoumat jen to okolí na  jihu, tak se dá klidne vyrážet z jednoho místa.  Nejsou to  vzdalenosti jak v USA. Proc se každý den stěhovat, obzvlaste, když člověk sežene fajn ubytko někde blízko pláže, aby se mohl večer okoupat. Pokud se vydáte na sever, tak asi nedává smysl se vracet, tudíž je lepší se ubytovavat po cestě. Tož asi tak

No já bych chtěla vidět, jak se na konci ledna bude koupat v oceánu :) 


Nicméně jedno nebo dvě ubytka stačí. 


Za mne: Sagres, Lagos beaches, Benegil (ale obávám se, že vzhledem k teplotě vody tam nedoplave), zbytek jsem strávila na různých plážích, ale na to asi zima není to správné období

Jinak co se mi nepovedlo (byla jsem jen na 3 dny): Faro jako takové, Tavira (a celkově ten východ od Fara). 

0 Citovat

[citace="janca361"]

No já bych chtěla vidět, jak se na konci ledna bude koupat v oceánu :) 

Tak já jsem se nedíval kdy letí, ale v myslím, že je voda studená celý rok, tak je to jedno :)))

0