Ahoj, buduci rok planujem na dva tyzdne do Thajska a chcel by som vediet od niekoho kto tam bol v poslednej dobe, co urcite navstivit. Chcel by som stravit par dni na plazi, ale aj pozriet pamiatky, pripadne aj nejake mesta. Urcite nevidim problem v tom navstivit aj viacero ostrovov. Tam by som ale nechcel aby to boli preflaknute miesta, kde clovek zdiela plaz so stovkami dalsich ludi. Mate nejake tipy co urcite nevynechat? Dakujem .

Thajsko

Založil(a) ve fóru Co vidět a navštívit

Dotaz na ostrovy Ko Chang, Ko Mak, Ko Kut.
Zvažujeme je a časově na ně máme asi 5-7 dnů.

Jak je na tom Ko Chang s aktivitami? Nechceme se jen válet na pláži, tento ostrov je popisován jako schopný poskytnout treky do vnitrozemí, lze půjčit kajaky, atd.
Je lepší si booknout ubytování na celou dobu zde na ostrově a na zbylé ostrovy si dát jednodenní výlet, nebo vzít na Changu jen třídenní nocleh a zbylé noci dát na jednom/oběma ze zbylých ostrovů?
Ubytování na agodě, bookingu a jinde se postupně kapacitně snižuje, Kut a Mak mají zastoupeny inzerenty podstatně méně než Chang, nechci zbytečně otálet. Nemám úplně nejraději shánění ubytka na míste, ale jsou případně nějaké rozumné šance?

0 Citovat

Ahoj, nevíte jak je to teď aktuálně v Thajsku po smrti krále, něco uzavřenýho a tak ..... Jedu tam 5.11. Dík.

0 Citovat

Další zajímavý zdroj informací o Thajsku. Tak, kdo se tam stejně jako já chystá, tak je to dobrý sledovat: https://www.facebook.com/thajskyraj.th/?fref=ts

0 Citovat

Ahoj,

nemáte někdo zkušenosti s půjčením motorky v Thajsku? Je třeba mezinárodní řidičák? Já svůj mám, ale bohužel nevím kde.

Díky

0 Citovat

Asi jak kde, po mně ho nikde nechtěli (při půjčení motorky nebo skůtru, u auta jo), ale stojí to 50 Kč a vyřídí Ti ho na počkání, takže bych si ho vyřídil.

0 Citovat

NIKDY nedávat pas jako depozit.

0 Citovat

Honza9 - jak se tady píše, vyřídí ti ho na počkání. Takže tam přijdeš a za 15min jsi zase venku.

0 Citovat

poradí někdo, jak se nejlépe dostat z letiště Krabi na Ko Lantu? četl jsem o nějakých minivanech, nevím ale, jestli mě dopraví až do resortu a do kdy jezdí. taxi mi přijde už docela drahé. díky

0 Citovat

s tím skútrem a pas jako depozit je to pěkně na ho...
Jak jsme byli na Koh Samui, tak přímo v hotelu byla půjčovna skůtrů cca 100 na den, pas nechtěli takže to pro nás bylo ok, ovšem asi 40km se skutr pokazil a oprava vyšla na cca 800 czk smiley
No a v Krabi chtěli pas, to jsem jim, řekl že ani náhodou...

0 Citovat

Narazil jsem na tento komentar o Thajsku co si o tom myslite ?

https://video.aktualne.cz/objektivem-ja ... position-3

0 Citovat

ja si osobne myslim, ze by sa mali pouzivat uz existujuce thready a nezakladat nove pod vseobecnym nazvom smiley

viewtopic.php?f=28&t=4721

0 Citovat

@mikir: ty s sebou nebereš manželku?

0 Citovat

Dělat závěry z videa o Pattaye o Thajsku nebo z nočního víkendového Osla o Norsku je jako by jsi řekl, že Václavák o víkendové půlnoci je Česká republika. Proboha tak snad už jsi někde byl, tohle jsou úplně nesmyslné předsudky, naposledy jsem přijel brzo ráno do Cardiffu a všude "nečekaně" byli opilci a v ulicích bordel jako v tanku, ale už to uklízeli a za pár hodin opilci spali a ulice uklizené, tak jakej problém?

0 Citovat

Mě by spíš nemile překvapilo, kdyby tam bylo úplně mrtvo, všechno zavřeno... Ale každý to má asi jinak.
Jinak - do Pattayi asi není důvod jezdit tak jako tak.

0 Citovat

Co tu vlastně řešíte?
Pattaya je pověstná sexuální lokalita. Na své si zde přijdou homosexuálové, heterosexuálové, mladí, staří, holky, kluci.

Dělat podle ní závěry o Thajsku je imho dětinské. Když přijedu na Stodolní do Ovy, taky si budu myslet, že se v celé české republice permanentné paří? Nebudu, protože vím, že Stodolní je ulice, kam se jezdí za hudbou, pitím, fetem. A své návštěvníky si najde.

Stejně tak Pattaya. Mě s kámošema Thajsko čeká příští rok a Pattayu jsem tam zahrnuli. Nejsme sexuální turisti, ale stejně si to chceme omrknout, jak to funguje, jaká bude atmoška. Vím kam jedu, vím proč tam jedu, vím, o co tam jde a rozhodně podle toho nebudu posuzovat celé Thajsko. smiley

0 Citovat

Omlouvam se, neni to moc k tématu, ale ten co v tom videu mluví je slušnej uspávač hadů smiley smiley

0 Citovat

"Ten co v tom videu mluví" je skvělý "válečný" fotograf Jan Šibík a asi za něj víc mluví jeho fotky.

0 Citovat

Jde nějak sloučit témata?
Dvakrát Thajsko je totiž matoucí.

0 Citovat

Máte niekto informacie jaka je situacia v Thajsku po tych zaplavach? ktore oblasti to zasiahlo a tak??
diky
Oliver

0 Citovat

Nejvíc miluju lidi, kteří mají přestup v nějaké zemi nebo byli týden na Pattaya nebo jinde, a pak říkají závěry o celé zemi a že už tam znovu nemusí, že už v té dané zemi byli. smiley To se vžycky směju jak svina smiley smiley

0 Citovat

Zdar smiley Mám prestup v Phuket ale iba 10 hodín od 22:00 do 8:00, dá sa tam niečo zaujímavé v tomto čase podniknúť?
Díky

0 Citovat

No jasně chlape,
to je ideální čas vyrazit za tranďáky, zkus Simon cabaret, nebo Aphrodite cabaret.
Můžeš sledovat fascinující podívanou a kochat se zázraky plastické chirurgie, nebo se pustit i do něčeho většího, máš na to celou noc...

0 Citovat

To asi jedině noční život v Patongu nebo podobném městečku. Patong je ale dost na jihu a jízdné tam bude taxíkem přes 600 bathů jedna cesta. Navíc ráno může být problém s dopravou zpátky - v tu dobu se spí. Osobně bych zůstal na letišti nebo v rezortu u něj. Jinak letos jsem si vyzkoušel noční jízdu z tohoto letiště a mít tam jen noc, radši zůstanu u letiště a půjdu pěšky (taxikář bez pásu, při překračování rychlosti o 40 km/h si píše smsky a googlí adresu na mokré vozovce...).

0 Citovat

Dopravu z letiště zajišťují nejlevněji minibusy, cena do Patongu je 180THB/os., lístek se kupuje v příletové hale. Cesta z Patongu na letiště taxíkem přijde na 400 THB. Cesta trvá asi hodinu, v noci to může být o něco rychlejší. Ovšem jet jen na noc, resp. na její druhou polovinu, do Patongu... no, volil bych spánek a odpočinek poblíž letiště.

0 Citovat

Za 650 bathů (flat fare) to bylo do Phuket Townu. Tam v noci minibusy nejezdí. Díval jsem se na mapu a Patong se mi zdál stejně daleko. V noci trvala cesta asi 35 minut.

0