ahoj cestovatelé... v únoru se nám podařilo schrastit letenky na Zéland za pouhých 14.000/osobu s Thai Airways... takže letenky bychom měli a teď se ptám, zda jste někdo byl na NZ obytným autem... kde jste si půjčovali auto, za kolik a jaká místa určitě nevynechat? moc moc děkuji za jakoukoliv připomínku... a cestování zdar  .

Nový Zéland - obytným autem

Založil(a) ve fóru Co vidět a navštívit

11 reakcí

ahoj cestovatelé... v únoru se nám podařilo schrastit letenky na Zéland za pouhých 14.000/osobu s Thai Airways... takže letenky bychom měli a teď se ptám, zda jste někdo byl na NZ obytným autem... kde jste si půjčovali auto, za kolik a jaká místa určitě nevynechat? moc moc děkuji za jakoukoliv připomínku... a cestování zdar smiley)

0

Ahoj, s obytným autem neporadím, nám stačilo auto, stany a ve městech hostely, ale jistě to lze snadno vygooglovat. Na to, jaká místa nevynechat, se můžeš podívat třeba sem:
http://novyzeland.unas.cz/main.htm
Pokud bys chtěla více hor, tak mohu doporučit třeba Mt. Cook Village, Arthur's Pass a Taranaki z jiných mých cest po NZ.

0 Citovat

ahoj moc dekuji za tip... a muzu se zeptat jak vas to vyslo financne a na kolik dni? mam na mysli celkovy rozpocet.. auto, hotely, jidlo, dalsi poplatky.... dekuju smiley

0 Citovat

Ahoj, výše nákladů na NZ je velmi individuální a naše 10 let staré náklady nejsou moc vypovídající (cca 1000 NZD na osobu a měsíc bez půjčovného za auto), i když zas tak moc to tam nezdražilo, co jsem se díval. Hotely, jídlo v restauracích, výlety od místních CK a adrenalinové aktivity cestu velmi prodraží, ale ani jedno není nutné. Trávení času v přírodě cestu zlevňuje a na to je NZ 1 z nejlepších míst na světě. Auto můžeš mít za cenu kolem 30 NZD denně nebo za několikanásobek a benzín na den dost záleží, jestli nacpeš třeba do 3 týdnů oba hlavní ostrovy nebo pojedeš pozvolněji. Kempy a tábořiště jsou od 0 do 22 NZD na osobu (těch zdarma ale moc není, soukromé kolem 20 NZD, hostely kolem 25 NZD):
http://www.doc.govt.nz/parks-and-recrea ... -and-fees/
Ostatní náklady jsou na jídlo ze supermarketů, které je třeba nakoupit třeba i na týden, protože v některých částech Jižního ostrova nejsou moc časté. Je o něco dražší než u nás, ale ne zas tak moc. Vstupné na přírodní zajímavosti se platí jen na termální oblasti a do některých známých jeskyní, jinak vstupné není nutné na poznání NZ.
Diskuze o nákladech na cestování po NZ proběhla tady:
http://www.hedvabnastezka.cz/diskuse/no ... vy-zeland/

0 Citovat

Já tam letím druhého října a auto sem řešil asi dva měsíce zpět z hodně půjčoven mi napsali ,že už mají v mém termínu vše vystřílené a to vlastně ještě není hlavní sezona.Nakonec jsem sehnal nějakou Self Containment Toyotu HiAce za 34k na 28dní včetně pojištění.
Jinak dej si bacha pokud chceš dat oba ostrovy určitě se vyplatí půjčit auto na jednom a pak na druhém ostrově nebo alespoň půjčit na jednom a vrátit na druhém. Kdybych si zjistil kolik chtějí za ten trajekt včas, také bych to tak udělal. Lepší dát 80 dolarů za letenku christ-auckland například.

Zkus www.wendekreisen.co.nz
http://www.escaperentals.co.nz/
http://happycampers.co.nz/

0 Citovat

Aktualne jsem na NZ. Mohu potvrdit, ze auto zere podle stylu jizdy. Prvni den sem to mel tak za 10l a druhy a dalsi dny uz za 6.-) Samozrejme se tim prodluzuje dojezdova doba tak o 25%. Jo a pokud to jde tak berte v automatu. Nezda se to, ale manual vas vic unavy plus ze zacatku mate o starost min a muzete si davat vetsi pozor pri jezdeni vlevo.-) Velryby v kaikoure 145aud, zakladni trek v abel tasman 35aud, zapas allblacks 80aud, vse tyden stare ceny.-)

0 Citovat

Lepší bude, když si tam auto koupíš a pak ho zase prodas. Vyjdes ve výsledku líp, za pronájem kampervanu zaplatíš ranec.
Koupit od nějakých cestovatelů, kteří odjíždějí.


Sent from my iPhone using Tapatalk

0 Citovat

Nákup a prodej auta by se mohl vyplatit jen u delší cesty, jinak sebere dost času z kratší dovolené. Většinou jde o velmi ojetá auta, kde hrozí vyšší náklady a ztráta času na opravy a odtah.
U výše zmíněných nákladů na benzín jsem myslel závislost na počtu ujetých km denně a ne styl jízdy.

0 Citovat

ahoj vsem moc dekuji za odpovedi... smiley dnes akorat odletam do Dublinu na Guinesse smiley no a v unoru ten Zeland.. co jsem zatim projizdela pujcovny tak je to fakt ranec... ale uvidime.. treba sezenu i moji cenovou relaci smiley

0 Citovat

Osobní auto za dobré peníze seženeš (asi 36 NZD na den ojeté, 47 NZD nové), ale s obytným autem to na únor asi už nebude lepší.

0 Citovat

Rekl bych ze obytne auto je celkem zbytecne byl jsem na NZ od konce listopadu do konce unora dest minimalne kempy super napriklad v Rotorua i s vyhrivanim podlazky stanu ) od teplych pramenu ve Weligtonu doporucuju hostel jinak pak taky na jiznim ostrove v oblasti Malboroug v Renwicku mejitele tam maji i kola k puceni cele je to tam vinarska oblast jde tam najit i brigada ( tresne jabka vinice ) presun se da i stopem ale treba jsem na jiznim ostrove spal u Mt.Galcier - tasmansky ledovec v kempu a pak druhy den za dopoledne projely asi dve auta v Aucklandu taky hostel odletal jsem pak s Christchurch a tam zase kemp u letiste takze myslim ze obycejne auto je dostacujici osobne jsem z Irska zvylky na rizeni po opacne strane ale nekomu to muze z pocatku delat potize ale proto bych automat nebral ..manual je praktictejsi a je to jen otazka zvyku

0 Citovat

z vl. zkusenosti se spis vyplati auto koupit a prodat (koncime ted na 5 tydennim tripu) - nejlip auto ve kterym se da i spat (rozhodne lepsi nez stanovat - na West Coast skoro porad prsi - klidne 300mm behem 48hod anebo nas potkal vitr 130kmh a stany v kempech to uplne nedavaly - potkali sme i prevraceny karavan.

Pujceni u nejpopularnejsi Jucy stoji v sezone za auto ve kterym se da spat (mattace/postel) $160 za den, je par pujcoven se staryma autama co jsou o neco levnejsi ale zadnej zazrak.

Budeme nase prodavat (Christchurch, Chrysler Voyager 2001 prestaveny - vzadu misto sedacek velka postel pro dva, kempovaci vybaveni a spousta dalsich vychytavek...cena kolem 68-70tis a neni problem pak prodat o par tis levneji) tak jestli nekdo chcete napiste zpravu - prevod auta tady zabere asi 10min na poste a stoji kolem $10 smiley

0
11 reakcí