Ahojte, máte nejaké tipy a najlepšie vlastne skúsenosti, ako sa dostať v Maroku k najkrajším zakutiam puste? Vyrážam z Marakesa. Zatiaľ som našla len komerčné tripy ale 60 eur za dva dni mi príde aj celkom dosť Vopred diiiks .

Púšť v Maroku

Založil(a) ve fóru Co vidět a navštívit

2 reakce

Ahojte, máte nejaké tipy a najlepšie vlastne skúsenosti, ako sa dostať v Maroku k najkrajším zakutiam puste? Vyrážam z Marakesa. Zatiaľ som našla len komerčné tripy ale 60 eur za dva dni mi príde aj celkom dosť smiley ale možno sa k ničomu lacnejsiemu ani nedopracujem...preto sa len pýtam - boli ste v púšti? Ako ste tam išli? smiley Vopred diiiks

0

Na letišti si můžeš půjčit auto a vyrazit kam chceš - cca 500 czk/den

0 Citovat

Ahoj, před 10 lety jsem byl na 3 denním výletě do pouště, také jsem vyjížděl z Marakéše, koupil jsem si to jako "zájezd" s dopravou, ubytováním a tuším polopenzí v nějaké agentuře v centru Marakéše, vyber si nějakou podle Tripadvisoru (https://goo.gl/EoQ3Qh). Cenu si už nepomatuju, ale nepřišlo mi to drahý.

My jsme po cestě viděli plno zajímavých věcí - např. Ait Benhaddou, Ouarzazate, návštěva berberské vesnice a manufaktury na koberce (pozor na mazané nabídky koberců na prodej). Jelo nás asi 9 různých baťůžkářů v dodávace, v ceně bylo ubytování a večeře. Highlightem byl výlet do pouště na velbloudech (asi 2 hodinová "jízda") s přenocováním ve stanech v poušti a večeří na ohni. Byl to dost silný zážitek, jednak jsem nikdy neviděl tak jasně hvězdy, jednak jsme ráno vstávali na úchvatný východ slunce, zajímavá byla i brutální změna teploty den/noc (nastydnul jsem).

Doporučuju nelitovat peněz a vyrazit tam. Budeš-li v Marakéši, doporučuju ještě zajet na výlet (s přespáním) do přímořského městečka Essaouira, z Marakéše je to pár hodin busem.

0
2 reakce