Ahoj, chtěl bych se poradit se zkušenými cestovateli po Malajsii. Mám za sebou batůžkaření V Thajsku a na Bali. Takže jsem spíše pro akčnější dovolenou. Přílet do Kuala Lumpur a prohlídku města mám plánované na 2 dny. Odlet zpět mám též z KL. Plánuji cestování na 15 dní. 1. Co doporučujete navštívit mimo KL? Chtěl bych nějaké pěkné potápění, čisté pláže, památky, trhy, přírodu apod. 2. jaké je riziko a kde na počasí v listopadu? Na webu nacházím informace, že na některých ostrovech je v listopadu skořo "zavřeno" a počasí na prd. 3. Co takhle Borneo, Langkawi nebo i přesun do Indonesie (Lombok), Kambodži, Thajska? Děkuji za pomoc. Michal .

Malajsie v listopadu

Založil(a) ve fóru Co vidět a navštívit

6 reakcí

Ahoj,

chtěl bych se poradit se zkušenými cestovateli po Malajsii. Mám za sebou batůžkaření V Thajsku a na Bali. Takže jsem spíše pro akčnější dovolenou.
Přílet do Kuala Lumpur a prohlídku města mám plánované na 2 dny. Odlet zpět mám též z KL. Plánuji cestování na 15 dní.

1. Co doporučujete navštívit mimo KL? Chtěl bych nějaké pěkné potápění, čisté pláže, památky, trhy, přírodu apod.

2. jaké je riziko a kde na počasí v listopadu? Na webu nacházím informace, že na některých ostrovech je v listopadu skořo "zavřeno" a počasí na prd.

3. Co takhle Borneo, Langkawi nebo i přesun do Indonesie (Lombok), Kambodži, Thajska?

Děkuji za pomoc.

Michal

0

Byli jsme v Malajsii v listopadu 2014 a dělali jsme trasu KL - Cameron Highlands - Penang - Langkavi - Singapur a domů. Máme z této cesty 3 filmy na www.bushmanfilm.com, pokud bys potřeboval inspiraci. Jinak, pršelo nám každý den, ale byly to sice vydatné, ale krátké deště, v ničem nás neomezovaly.

0 Citovat

Ahoj,
My jsme byli v Malajsii v první půlce listopadu 2015 a počasí úplně super, když pršelo, tak většinou v noci a krátce a vydatně. Trasa KL –Taman Negara(deštný prales s canopy walkway) –Cameron Highlands (čajové plantáže) – Penang (gurmánský ostrov;-), ten nás ale trochu zklamal) – Langkawi – KL. Všude jsme byli 2 noci a na Langkawi 5, tam můžu doporučit ubytko T star Cottage.
Na Langkawi v té době začíná sezona, takže pohoda bez lidí. Navíc se dá odtamtud vydat na Koh Lipe na super potápění a ostrov sám nabízí spoustu zážitků – skybridge, island hopping, projížďky v brakických vodách(mangrove tour).
Východní pobřeží je v té době hodně deštivé, takže Perhentian islands nedoporučuju.
Užijte si to!
Lucie

0 Citovat

Ahoj,

děkuji za odpovědi. smiley

Zeptám se ještě:

- Z KL je vhodné si do Taman Negara půjčit auto? Nebo je zde možnost nějaké levné dopravy? Je v Taman Negara ubytování lepší řešit dopředu? Nebo lze na místě? Cena? Ten samý dotaz v Cameron Highlands a v Penenagu?

- Na Koh Lipe jste byli jen na výletě, nebo i přespali? Jak s ubytováním?

- Výlet do Kambodži - co vidět a jak se tam dostat (cca 5 dní).

Díky!

Michal

0 Citovat

V Malajsii vyborne funguji busy a lode, auto jsme nemeli (v Taman negara nevim, trasa byla bus KL-Cameron highlands - Penag lod Langkawi a lod Lipe).
Cesta na Lipe trva 2-3 hodky a vcetne imigracnich procedur na obou stranach nema na vylet smysl:) ubytko neni problem, obzvlaste na zacatku sezony sehnat na miste. My byli pres Vanoce, tak jsme rezervovali dopredu, ale i v tu dobu se dalo sehnat. Meli jsme vilku pro 4 osoby v Bluetribes resort na Pattaya beach (plaz nejhorsi z tech trech hlavnich, ktere tam jsou, je potreba jit na jeden nebo druhy kraj, ale lipe se da prejit cele pesky, takze vyzkouset vsechny tri plaze), resort byl v Pohode, predevsim za tu cenu (byl nejlevnejsi, na ktery jsem narazil => 1600 TBh na noc pro 4 osoby). Kolem Lipe existuji super "prazdne" ostruvky, zkus trochu googlit, da se pekne snorchlovat i potapet.

V rámci 15 dnů na cestovaní bych volil:
a) varianta po zemi, cameron highlands, taman negara, penang, langkawi, lipe a zpet, myslim, ze je to casove tak akorat.
b) KL, taman negara, cameron higlands a vyrazit nekam dal (treba tu Kambodzu).
Jsme docela rychlocestovatele a nejsme plazovi povaleci, ale kombinace techto dvou variant je asi uz hodne.

P.S. pokud jsi byl na Sri lance, pak klidne cameron highlands vynechat... ta cesta tam je sice super, ale cajove plantaze jsou spise "plantazicky".

0 Citovat

Naprostý souhlas ohledně Kambodži, ta země je hodně jiná než ostatní v JV Asii, nevím jestli je to možný stále připisovat tomu, co tam udělali Rudí Khmerové nebo jsou ti lidi prostě líní (osobně bych řek, že je to kombinace obého), jediné co stojí opravdu za vidění je Angkor, všechno ostatní najdeš v lepším provedení (lidi, služby, infrastruktura) v okolních zemích.

0 Citovat

Ko Lipe - počítej, že je docela drahý. V porovnání se zbytkem Thajska jedno z nejdražších míst (ačkoliv mimo sezónu to nebude tak zlé). Ubytování je tam spousta. Ačkoliv je to malinký ostrůvek, určitě najdete volnou postel smiley. Ale jezdí tam dost západních turistů za párty a nočním životem, tak podle toho vypadají i ceny a atrakce

Kambodža - osobně nemůžu moc porovnávat, byli jsme na 3 noci právě jen v Siem Reap, což je zajímavé město a na Angkor určitě potřebujete celý jeden den, nejlépe dva, aby to nebylo moc hektické. Osobně můžu doporučit formu příletu KL->Siem Reap (zpátečka okolo 2000 Kč), ideálně když kufry necháte někde v úschovně v hotelu v KL a poletíte nalehko. Pak můžu ze zkušenosti doporučit nejlépe si pronajmout auto s místním řidičem online dopředu (můžu poskytnout odkaz na našeho moc fajn chlapíka, ale stačí kouknout na tripadvisor, je jich tam plno za dost rozdílné ceny) a naplánovat si program podle sebe. Hromadná doprava tam příliš nefunguje, nebo ne tak abys mohl plánovat, proto je auto vhodné. Nás vyšel místní řidič na 2 celé dny (vyzvednutí na letišti, dovezl nás zase na letiště) na 110 USD pro 4 lidi celkem se vším. Pohoda. A ukázal nám životy místních, jeli jsme se projet lodí po plovoucí vesnici Kampong Phluk, na jezero Tonle Sap, projeli jsme celý Angkor archeological park a místní trhy. Auto pohodlné, klimatizované, pravidelně nám kupoval studenou vodu v dostatečném množství a povídal různé historky. Můžu jen doporučit.

0
6 reakcí