Ahoj, přemýšlím o prodlouženém víkendu (pátek-pondělí, případně pátek-neděle) během některého z prosincových víkendů v některém městě na Balkáně. Jelikož mi nedělá problém nakombinovat odlet a přílet z Bratislavy nebo Norimberku, tak se nabízejí následující možnosti: Bratislava - Niš - Bratislava (pátek-pondělí) Norimberk -Skopje - Norimberk (pátek-pondělí) Bratislava- Niš - Skopje - Norimberk (pátek-pondělí) Norimberk - Skopje - Sofia - Norimberk (pátek - pondělí) Bratislava - Niš - Sofia - Norimberk (pátek - pondělí) případně ještě Norimberk - Skopje - Bratislava (pátek - neděle) Chtěl bych se zeptat někoho, kdo v těchto končinách byl, která z těchto kombinací je dle něho nejzajímavější, případně jestli má vůbec cenu tam takhle v prosinci letět. Všechno se to pohybuje kolem 500 Kč. Nejvíce mě asi láká Skopje, ale nevím jestli tam 3 dny nejsou zbytečně moc, případně jestli se ty 3 dny dají využít na nějaký výlety do míst v okolí, který jsou rozumně dostupný veřejnou dopravou. Četl jsem, že samotné Skopje je tak na půl dne a výletem na Vodno a kaňon Matka si v tahle v zimě nejsem jistý. A na zahrnutí návštěvy vzdálenějších míst (Ohrid atd..) si zase nejsem jistý, jestli nejsou 3 dny málo. Děkuji velice za odpovědi. .

Rada - prodloužený víkend Balkán

Založil ve fóru Co vidět a navštívit

6 reakcí

Ahoj,
přemýšlím o prodlouženém víkendu (pátek-pondělí, případně pátek-neděle) během některého z prosincových víkendů v některém městě na Balkáně. Jelikož mi nedělá problém nakombinovat odlet a přílet z Bratislavy nebo Norimberku, tak se nabízejí následující možnosti:

Bratislava - Niš - Bratislava (pátek-pondělí)
Norimberk -Skopje - Norimberk (pátek-pondělí)
Bratislava- Niš - Skopje - Norimberk (pátek-pondělí)
Norimberk - Skopje - Sofia - Norimberk (pátek - pondělí)
Bratislava - Niš - Sofia - Norimberk (pátek - pondělí)

případně ještě
Norimberk - Skopje - Bratislava (pátek - neděle)

Chtěl bych se zeptat někoho, kdo v těchto končinách byl, která z těchto kombinací je dle něho nejzajímavější, případně jestli má vůbec cenu tam takhle v prosinci letět. Všechno se to pohybuje kolem 500 Kč.

Nejvíce mě asi láká Skopje, ale nevím jestli tam 3 dny nejsou zbytečně moc, případně jestli se ty 3 dny dají využít na nějaký výlety do míst v okolí, který jsou rozumně dostupný veřejnou dopravou. Četl jsem, že samotné Skopje je tak na půl dne a výletem na Vodno a kaňon Matka si v tahle v zimě nejsem jistý. A na zahrnutí návštěvy vzdálenějších míst (Ohrid atd..) si zase nejsem jistý, jestli nejsou 3 dny málo.

Děkuji velice za odpovědi.

0

ja som za Bratislava-Nis-Skopje-Norimberk
Piatok das Nis, potom sobotu poobede do Pristiny, v nedelu na obed Skopje a pondelok letis domov

0 Citovat

Díky, nakonec jsem po dlouhý úvaze koupil let Norimberk - Skopje - Norimberk od pátku do pondělí, což můžu v oba dny spojit s vánočními trhy na pár hodin. Niš v kombinaci se Sofií nejspíš nechám někdy na léto, až tam bude víc možností co dělat.
Jinak plán mám předběžně takový:
pátek večer : centrum Skopje
sobota: dopoledne hora Vodno, odpoledne kaňon Matka
neděle: přesun do Ohridu? a přenocování
pondělí: přesun z Ohridu a odlet ve 12:45

Je reálný odjet v pondělí ráno z Ohridu busem a zároveň stihnout odlet ve 12:45 ze Skopje? Nebo se na busy vykašlat a rovnou půjčit auto na letiši? Případně nějaká jiná alternativa místo Ohridu nebo Prištiny?

0 Citovat

Pokud to jen trochu půjde, dej Ohrid, je pěkný a je tam v tom historickém centru cítit taková zvláštní spirituální aura...

0 Citovat

Orientačně koukni na balkanviator.com, kde máš busy co jezdí mezi Ohridem a Skopjí - jede to cca 3 hodiny a je tam vidět, že první odjíždí kolem 5:00. Pro jistotu ale doporučuju koupit lístky aspoň den dopředu, když pojedete v den odletu. Jinak busy jsou v pohodě, na tvůj plán auto není potřeba. Ještě pouvažuj, jestli se nepřesunout do Ohridu už v sobotu odpoledne, jelikož na Matku a Vodno stačí půl dne.

0 Citovat

Asi tak, do Ohridu v sobotu ist. Na Matku sa oplati v zime vobec ist? Clnkovat sa uz asi nebude dat.

0 Citovat

Díky za doporučení, nejspíš se tedy do toho Ohridu vydám už v soboru na večer. Ono taky hodně záleží na počasí, pokud bude sněžit nebo hodně pršet tak na Vodno nemá vůbec cenu jít.

0
6 reakcí