Ahoj, prestoze nemam ke sklonku roku kvuli praci moc cas na planovani, snazim se kazdou volnou chvili neco googlit o Hawaji a doufam, ze jsem se nezblaznil pri koupi letenek Specialne Waipio znam z fotek o Havaji, takze jsem se tesil... Myslite, ze mam tedy prehodit plan a vynechat jeden z mensich ostrovu a misto nej zaletet na Big Island? Popr ktery by jste vynechali? Jde mi hlavne o prirodu..na to jsem sazel u Kauai... Diky za kazdou radu nekoho, kdo to ma treba projete  .

Hawaj

Založil(a) ve fóru Co vidět a navštívit

Ahoj,

prestoze nemam ke sklonku roku kvuli praci moc cas na planovani, snazim se kazdou volnou chvili neco googlit o Hawaji a doufam, ze jsem se nezblaznil pri koupi letenek smiley Muj plan byl 5dni Honolulu, 5 dni Kauai a 5 Maui... Nooo a ted koukam na poznamky z diskuzi "co fakt videt" a mam tu MAUNA KEA, WAIPIO, GREEN SAND a ejhle - ani jedno z tech nej neni na ostrovech ktere jsem vybral smiley Specialne Waipio znam z fotek o Havaji, takze jsem se tesil...
Myslite, ze mam tedy prehodit plan a vynechat jeden z mensich ostrovu a misto nej zaletet na Big Island? Popr ktery by jste vynechali? Jde mi hlavne o prirodu..na to jsem sazel u Kauai... Diky za kazdou radu nekoho, kdo to ma treba projete smiley

0

Ja by som vynechal Oahu a zaletel radsej na Big Island. Po 5 dni na Maui a Kauiai je tak akurat na aktivny oddych. (ked letim na Havaj tak len na tieto dva ostrovy)

0 Citovat

Je to cisto o tom co chces vidiet, Oahu bol pre mna super, ale ja som chcel vidiet pearl harbor, a tiez polynezske centrum.
Ale ak ta trapi len priroda tak ano, oahu nema nic extra navyse co na inych ostovoch nie je.

0 Citovat

Náhodou teď plánuji podobnou věc na únor a vymysleli jsme to takto: Přílet na Oahu, 3 noci tam, pak přelet na Big Island, 5 nocí, přelet na Maui, 5 nocí, přelet na Oahu, 3 noci. Kauai jsme bohužel museli oželet, i když spousta lidí říká, že je to nejkrásnější ostrov. Třeba zase někdy příště smiley.

Má někdo nějaké zajímavé tipy na tyhle ostrovy?

Něco přidám sám. Pokud letíte mezi ostrovy s Hawaiian, vyplatí se zaregistrovat do věrnostního programu, máte pak o 10 dolarů levnější checked baggage.

0 Citovat

Kdyz my mame prilet i odlet z Honolulu takze se Oahu "nevyhneme" a jelikoz jsem tam nikdy nebyl, spis bych mu take tech par dni dal nez to roztahat a videt vsechny 4 ostrovy. Bud budu muset ozele Maui nebo Kauai a uvidim Big island a nebo zustanu u puvodniho planu.

Co se preletu tyka vychazi mi daleko daleko lepe Islandair nez hawaian ... smiley Ale zavazadlo se plati zvlast, tusim 15USD

0 Citovat

Ano bude to urcite datumy... smiley

No kazdopadne pokud budete mit jakykoliv tip na to, co videt atd, budu jen rad smiley!

0 Citovat

moje touha podívat se na Havaj trvá strašně dlouho. Léta o té destinaci sbírám informace, ale i tak mě teď při podrobnějším plánování leccos zaskočilo a leccos jsem přehodnotila.
Přiletíme do Honolulu - 3 dny se rozkoukáme, porozhlédneme se po nejbližším okolí (Koko Head, Diamond Head, město, čínská čtvrť, Pearl Harbour)
Big Island - 6 dní, ostrov s největším počtem podnebních pásem, takže ho objedeme celý, nutně musím vidět sopku. Jestli zamíříme na zelenou pláž Papakolea, to se uvidí na místě. Vůbec máme v plánu nedržet se úplně itineráře, spíš se uvidí, co kde potkáme. Každopádně tohle bude tábornická část pobytu.
Maui - pro mě nutnost, musím vidět Hookipa beach a Jaws, velryby v Lahaině, naopak cestu do Hany zvažujeme. Zatáčky jezdíme dost a půjčení harleye už mě taky přešlo. Tady se budeme věnovat romantice a surfování.
Kauai - vynecháme, nejdeštivější místo na světě, v druhé půlce ledna si tam nejnebezpečnější trek odpustím a nebudu se strachovat, že bude tři dny zavřený.
Mám zaplacené auta a přelety a na to, že dolar padne dolů vůbec nespoléhám. Ono se totiž nic moc nestane...

hodně čerpám z youtube, různých vlogů a tak.

0 Citovat

Kauai - vynecháme, nejdeštivější místo na světě, v druhé půlce ledna si tam nejnebezpečnější trek odpustím a nebudu se strachovat, že bude tři dny zavřený.
Mám zaplacené auta a přelety a na to, že dolar padne dolů vůbec nespoléhám. Ono se totiž nic moc nestane...

No vidite, ani jsem netusil, ze je to nejdestivejsi misto sveta... vsude se docitam, ze je to nejhezci ostrov sveta, takze to bylo prvni, kam jsem si rikal, ze opravdu MUST SEE smiley ... a ted si zas rikam, jestli nedelame chybu ozelet big island

0 Citovat

Původně jsem myslel, že budu jen na Oahu. Koupil jsem letenky s příletem a odletem do Honolulu. Ale jak čtu diskuzi, tak asi budu muset vymyslet alespoň jeden přelet. Na kterém ostrově jsou nejhezčí pláže a příroda, prostě taková ta typická havaj smiley? A můžete doporučit nějaké ubytování (primárně na Oahu)? Náročný moc nejsem, ale zase mi není 20, takže bydlení ve stanu asi není nic pro mě.

0 Citovat

jak jsou ty ostrovy různý, tak mám naplánováno i různé ubytko.
Waikiki - hotel ve městě u pláže
BI - stan, kemp a pláž
Maui - hostel na pláži, kde to žije do noci

typická Havaj je podle mně to, že se tam příroda tak rychle mění. Můžeš očekávat černé pláže, kde vůbec nevlezeš do vody, stejně jako bílé pláže s kokosovou palmou a západem slunce jak z reklamní agentury, deštný prales a stejně tak vyprahlé lávové pole. Vše na malém kousku, typická je asi duha smiley
Airbnb se mi nepodařilo najít takové, abych po tom skočila.
Jsem zvědavá, střídavě se těšíme, střídavě propadám záchvatům paniky, jak to zvládneme. Bereme to jako dobrodružství, jsme spíš samotáři a individualisti a tak s výjimkou Honolulu nebudeme trvat na všech turistických masových cílech.

0 Citovat

Měli jsme čistých 17 dní a rozdělili jsme to- týden Maui (s odskokem na Molokai) a 10 dní BI. Hrůza, co? Většina lidí by za tu dobu stihla navštívit minimálně čtyři ostrovy, to je mi jasné. Ale jsem moc ráda, že jsme to tak udělali- každý přesun znamená téměř ztracený den- vracení auta, odbavení na letišti, půjčení auta, přesun na ubytování...Místní nás pořád nabádali, ať se nehoníme a prožíváme Aloha, nicméně to se nám povedlo možná až poslední týden. Příště se podíváme na Kauai a Oahu a vrátíme se na Molokai (tedy doufám:-))

0 Citovat

Ten Molokai je skvely napad smiley
Byli jste tam nejak "ubytovani" nebo je to lepsi jako vylet na jeden den? Da se letet i z Honolulu?

0 Citovat

vlastnorucne tvorena mapa aktivit na Oahu. Ani 10 dni nestaci na to poznat ostrov dokonale smiley a ma vas stale cim prekvapit
https://ulozto.cz/!2kpmWB2tyEUc/mapa-oahu-pdf

0 Citovat

Na Molokai jsme letěli jen na jeden den s Mokulele, ale i z té malé ochutnávky jsme nabyli přesvědčení, že se tam chceme ještě jednou vrátit třeba na týden. Není to však ostrov pro každého, není tam toho tolik co vidět jako na těch velkých ostrovech, ale je tam neskutečný klid a taková zvláštní atmosféra. Ale ti, kteří za čtrnáct dní trhnou všechny čtyři ostrovy, by se tam asi nudili.

0 Citovat

Necital som nejak extra diskusiu, len za mna BIG ISLAND je TOP-ka na Hawaii smiley

0 Citovat

Ahoj,

mel bych otazku - booknul jsem lety s HAWAIIAN AIR. a zalozil jsem si tam clenstvi, abych mel levnejsi zavazadlo. Behem bookingu jsem ho tam vsak nepridal, nikde jsem si te moznosti nevsiml. Prosvihl jsem to a nebo se to plati a pridava az na letisti? A pak dalsi vec, koupil jsem to i pro manzelku - bude to i ona mit levnejsi, kdyz je to koupeno skrz me jako membra nebo by i ona musela mit zalozeny svuj profil. Diky moc... Vetsinou si pridavam zavazadlo behem bookingu, pak je to na letisti palka, ale tady jsem to proste nevidel...
Vim, ze tu nekdo psal, ze taky kupoval, tak budu rad za radu smiley

0 Citovat

https://www.novinky.cz/koktejl/422712-t ... ezeni.html

Havaj zasáhlo silně sněžení smiley

0 Citovat

předpokládám, že členství se načte přímo na letištích, co vím, tak jsou samoobslužné kiosky a já spoléhám na kartičku
ovšem třeba je to jinak, že

na sníh na Havaji se těšíme, je to jedna z věcí, kvůli které se tam chystáme.

0 Citovat

vytiskla - když se přihlásíš do svého účtu na hawaiianairlines, je tam "print card"
je oboustranná s QR kódem a číslem člena. předpokládám, že to v kiosku při odbavení načtu.

0 Citovat

My přistáváme na Kahului a zase odlítáme s ní. Můj plán je následující 5 dni v Kahului a pak přelet na Oahu kde bych byl 6 dní.

0 Citovat

Zavazadla se dají přidat v kiosku přímo na letišti (Hawaiian), případně u přepážky (IslandAir). Tušim že Hawaiian má 25USD, Island za 15.

0 Citovat

Spal jste někdo na Oahu, Maui či Big island pouze v kempech? Myslím to tak, jestli se tam ´´musí´´ spát pouze v kempech, které jsou takřka všude za 20 dolarů na noc/osobu (je pár vyjímek) či jste někdo zažil, že se dalo někde podél cesty spát v autě či nenápadně ve stanu? ppř. jak to tam moc řeší, když na někoho narazí...
Předem děkuji za Vaše zkušenosti...

0 Citovat

Ahoj, chci se zeptat, máte nějaké typy kam na výlet na MAUI?? v březnu letíme do kahului, tak kam tam? smiley

0 Citovat

Zdravim

mel bych na Vas co jste byli na Hawaji dotaz ohledne koupe mistni sim s datovym tarifem.Mate nejake dobre tipy kde a jakou sim koupit?? na Hawaji letime na 3 tydny v breznu takze pocitam asi minimalne 3gb dat ale klidne i vic..Jak se rika s jidlem roste chut smiley Zajima me to predevsim skrz google maps,dohledani informaci na miste obcas nejaka ta socialni sit...znate to

Predem diky za pripadne tipy kde a co koupit.

0 Citovat

Ahoj, ja v USA vzdy beru od T-Mobile, najdi pobocku vse ti vysvětlí. Je to celkem spolehlivy. naposled co jsem byl na hawaii tak sem ani sim nekupoval, ani se mi na internet nechtelo smiley


btw: taky budeme s pritelkyni v breznu na Oahu a asi i na Big Island, nechce se nekdo srazit?

Odesláno z mého SM-G935F pomocí Tapatalk

0