Zdravím, před pár měsíci, asi někdy v lednu, se mi podařilo ukořistit levné letenky do Tokia (BRU-MAD-TYO). Letíme už teď 19. v pátek z Prahy do Bruselu, přespíme, projdeme město, k večeru pak let do Madridu. Tam už ale nechceme spát, i kvůli posunu to máme v plánu táhnout od příletu do odletu. Ocením jakékoli rady, co přes noc v Madridu podniknout a jestli to má vůbec cenu něco podnikat. Jestli spíš nezakempit na letišti a přečíst si třeba knížku (případně jestli neobětovat ten litr za ubytko). Kromě toho mě teda zajímá, jak je to se zavazadly. Když přiletíme do MAD kolem 21h a let do TYO je ve 12:20, přepokládá, že byť je to na jednom papíru, vyhodí nám zavazadla a budem je muset tahat. Anebo se můžeme pohybovat bez nich? Kdo poradí?  .

Stop over v Madridu přes noc

Založila ve fóru Co vidět a navštívit

9 reakcí

Zdravím,

před pár měsíci, asi někdy v lednu, se mi podařilo ukořistit levné letenky do Tokia (BRU-MAD-TYO). Letíme už teď 19. v pátek z Prahy do Bruselu, přespíme, projdeme město, k večeru pak let do Madridu. Tam už ale nechceme spát, i kvůli posunu to máme v plánu táhnout od příletu do odletu. Ocením jakékoli rady, co přes noc v Madridu podniknout a jestli to má vůbec cenu něco podnikat. Jestli spíš nezakempit na letišti a přečíst si třeba knížku (případně jestli neobětovat ten litr za ubytko).
Kromě toho mě teda zajímá, jak je to se zavazadly. Když přiletíme do MAD kolem 21h a let do TYO je ve 12:20, přepokládá, že byť je to na jednom papíru, vyhodí nám zavazadla a budem je muset tahat. Anebo se můžeme pohybovat bez nich? Kdo poradí? smiley

Díky!

P.S. Není to můj první let, ale první takhle levnocestující jo. Takže jsem trochu za blbku. Díky za pochopení smiley

0

Tak v centru se dá luxusně zapařit smiley Klidně bych jel do centra, podíval se třeba na noční Královský palác, Plaza Mayor, pak si třeba v Mercado San Miguel dal nějaké mňamky a zvolna se šinul městem s občasnými zastávkami na pivo nebo víno smiley A pak bych se jel dospat na letiště. I když pravda teplá postel je teplá postel. V tom případě mám dobrou zkušenost s NH Barajas.

0 Citovat

bagaz ti mozu aj nemusia vydat v madride, to zistis az v bruseli na checkine. Mne v Rime osobne pri 19 hodinovom prestupe poslali do finalnej destinacie a naspat som ich potreboval, tak ich vydali v Rime.
Vo vasom pripade by som si v meste nejake lacne ubytko zohnal, nemusi byt v centre, staci ak bude pri linke metra na letisko. Keby bol odlet o 8 rano, tak by som to na tom letisku nejak prezil, ale takto budete len zbytocne zlomeni smiley

Hlavne to ber z hladiska celkovych nakladov...myslim ze 20-30 euro naviac ta v Madride nezabije...nehovorim, ze keby si siel lowcost cestovat do Indie, ale pri destinaciach ako Tokyo a Brusel to bude len kvapka v mori.

0 Citovat

Fíha, ber určitě hotel. Jak píše tonic, budeš zničená a v letadle to rozhodně nedospíš! Nedovedu si představit takovou noční až do poledne následujícího dne smiley Nonstop se funguje pro odlety do 7 hodiny, ne déle.

Jinak co večer v Madridu? Nedoporučím o nic víc než kluci, rychlé centrum a pak na drink s tapas.

0 Citovat

21:00 až 12:20 = cca 13 hodin čas
Vzal bych hotel. Třináct hodin se kodrcat po Madridu by pro mě byla smrt. Jak píše Tonic, ten litr za ubytko je rozhodně oproti nákladům v Japonsku postradetelná částka.
Pokud se budete plahočit po Madridu, stejně budete utrácet po barech, takže ve výsledku raději dojdu na letiště vysprchovaný, vyspaný, než jako zombie nadopovaný alkem či nealkem či kýblama tapas smiley

0 Citovat

Ahoj,
shodou okolností jsme pořídili ty samé letenky a za musím říct, že jsme noclehu v Madridu nelitovali. Dvoják v centru (1 přestup na metru, které jede přímo z letiště) do 800 Kč, ráno jsme proběhli pár památek a do Tokya dorazili po 13 hod v letadle a 8 hod časovém posunu docela svěží. Určitě nestojí za to pak v Tokiu 2 dny prospat. Jen se případně ujistěte, do kdy mají v hotelu check in, lacinější hostely nemusí mít 24hod a můžete mít problém v případě zpoždění.
Navíc nocleh v Madridu na letišti jsme z časových důvodů zvolili při zpáteční cestě a je to tragedie, sedadla jsou snad schválně dělaná tak, aby se na nich nedalo spát. Naštěstí se nám podačilo najít celou řadu nepřipevněných sedaček a dát je k sobě, jinak jsme spali na podlaze, případně jako několik dalších nešťastníků čekali až zavřou restaurace a pak spali na jejich sedačkách. Noc v Madridu fakt ne.

0 Citovat

Volil bych nocleh v ctvrti Barajas ,vybral jsem pri letu loni po Novem roce z Kanaru na booking.com ubytovani , ktere nabizelo zdarma transfer z a na letiste ..pesky pak z tohoto ubytovani byla stanice metra a presun do mesta ,zavazadla jsme nechali pak druhy den v recepci ( odletali jsme az vecer ) a bylo to v pohode
Dneska se diky booking.com i jimym da najit vyhovujici nocleh prakticky vsude a na letisti ma smysl zustavat ,kdyz se tam clovek dostane treba k pulnoci a musi tam byt treba v tech 5 rano

0 Citovat

Barajas je super pokud neplanujes jet do centra - spal jsem tam nekolikrat a je to vesnice za mestem - sice super ceny a free transfery, ale moc si tam neuzijes.. smiley Pokud planujes centrum, tak si myslim ze o neco vyssi cena za ubytko se vyplati.. Taxik z Barajas do centra mezi 20-30e (podle toho jak se ktery taxikar vyspal - hned po Praze jsou taxikari ve Spanelsku nejvetsi zlodeji podle moji zkusenosti)..

Pokud priletis ve 21h, tak budes v nejhorsim pripade 22:30 v centru a to Madrid teprve zacina ozivat - mezi 22:00 a 2:00 je to tam nejlepsi.. smiley

0 Citovat

Díky všem za rady, nakonec jsem tedy koupila ubytko přes noc v Barajas. Uvidím, jestli se budeme vydávat do města (přece jen bych z Madridu ráda něco viděla), ovšem taxík riskovat nehodlám. Sama po Praze jezdím zásadně Uberem, taxikářům nevěřím ani kliky u dveří.

0 Citovat

Pokud jsi ještě Madrid neviděla, tak určo doporučuji se jet podívat do centra. Hlavně je to sobota a je všude živo, takže si to užiješ. Nějaké tapas, saangriu, procházka po starém městě, Malasaňa nebo Chueca smiley. Já tady už rok žiji, takže můžu jen doporučit! smiley Z Barajas je to do centra tak 30 minut taxíkem-asi 30 EUR nebo jezdí autobus na Plaza de Cibeles, z tama už pěšky smiley

0
9 reakcí