Ahoj, jedu v lednu do Lvova a nočním vlakem i do Kieva se podívat, někdo nějaké tipy? Budu jen rád, případně i na jejich nějakou místní aerolinii, abych měl ještě větší zážitek ps. a ano vím že v lednu tam bude zima jak v ři.i  .

Lvov se Sprintair, nějaké tipy?

Založil ve fóru Co vidět a navštívit

2 reakce

Ahoj, jedu v lednu do Lvova a nočním vlakem i do Kieva se podívat, někdo nějaké tipy? Budu jen rád, případně i na jejich nějakou místní aerolinii, abych měl ještě větší zážitek smiley)). Co jsem koukal ukrajina je dosti levná a vše relativně dostupné. Předem děkuji Tom smiley
ps. a ano vím že v lednu tam bude zima jak v ři.i smiley

0

Lvov - hlavne UNESCO centrum, to je celkom kompaktne, vybehnut si na Ratusu (radnica s vezou), pekny vyhlad je as s Vysokeho Zamku (ziadny zamok, ale mensi kopec nad mestom) a samozrejme sa dobre najest a napit (je tam velmi vela moznosti, klasika Puzata Hata na spoznanie ukrajinskej kuchyne a potom uz len lokalne "kafecka"). Nocny vlak do Kyjeva nemusis riesit, premavaju aj ICcka (moderne Hyundaie), cesta trva 5 hodin a tolko by trvalo asi aj lietadlo (cela procedura s lietadlom by trvala asi tak o hodinu menej - lietaju MotorSich a UIA - v januari sa jednosmerka da za cca 20 euro). Ale aj nocny vlak je zazitok. Booking na http://booking.uz.gov.ua/en/ prip. rozne ine za rovnaku cenu (napr. https://gd.tickets.ua/en). Listky uz su vsetky elektronicke, netreba ich zamienat v kasach ako volakedy. Na jednodenny vylet nie je zly ani Ivano Frankivsk, prip. kupelne mesto Truskavec (ale to mam len v plane)

0 Citovat

lieta tam aj ten Motor Sich s An-140 prip. co maju po ruke
http://flymotorsich.com/en/ ale cena uz vyssia

0
2 reakce