Jedu do Pobaltí začátkem července 2017. Přílet do Rigy v pondělí v poledne, odlet z Helsinek v neděli odpoledne. Celkem 6 nocí, chtěl bych navštívit Rigu, Tallin a Helsinky (přesun lodí z Tallinu do Helsinek), případně Jurmala k moři. Zajímám se o architekturu, přírodu a případně muzea. Nejsem na párty nebo chlastání alkoholu (v Čechách máme nejlepší pivo). Jak mám rozdělit pobyt mezi Rigu, Tallin a Helsinkami - 2 noci + 2 noci + 2 noci? Nebo Riga 2 noci, Tallin 3 noci a Helsinki 1 noc? Děkuji za náměty a rady. .

Týden v Pobaltí (Riga / Tallin / Helsinki)

Založil(a) ve fóru Co vidět a navštívit

35 reakcí

Nepamatuješ si, jak dlouho dopředu si rezervovala ten trajekt?

0 Citovat

Opravila jsem ve svém textu, dohledala jsem výpis .. kupováno měsíc předem za 9,50€ v akci 50% sleva k 30. výročí Eckerö Line, jinak stál zpáteční lístek 19€ - zkus se registrovat, za newsletter nedávno nabízeli slevu 10€ 

img-20250421-123344.jpg

0 Citovat

tramin napsal(a):

Chystáme se v létě autem na 7-10 dnů do Pobaltí a vůbec netuším, kolik času/dnů věnovat jednotlivým městům. 

Asi bych většinu dní věnoval Estonsku.

0 Citovat

Určitě bych se zajel podívat do Kundy, ale nevim, jestli to nevyzní divně...

2 Citovat

A co si od toho slibujete? Už jste ji někdy viděl? 

0 Citovat

A když už člověk v Estonsku je, neměl by si nechat ujít ostrovy Saaremaa a Hiiumaa...

1 Citovat

Minuly rok sme Helsinki dali na jeden den a teda stacilo, najma ked porovnam s Rigou a Tallinom

https://tonicove.sk/horuco-pri-baltiku/

3 Citovat

V Kundě je muzeum cementu. Někoho to zajímat může.

0 Citovat

Tohle je taková část Evropy, která může leckomu přijít nudná a ne moc zajímavá. Esprit po SSSR je dávno pryč a tam kde sem tam něco zbylo to mladým už moc neřekne. Městská turistika jo a takové malé mikrovýlety. Ospalé zevlovy, hezké, sem tam malebné, a nakonec stejně většina asi pojede na druhou stranu Baltu. 

0 Citovat

@Tonic- super trip report. A co Vilnius, byls?

0 Citovat

Hej aleb už to je pár rokov nazad. Za mňa z toho triumvirátu víťazí Riga aj keď Tallinn vizuálne najlepšie.

1
35 reakcí