Zdravicko, o necely tyzden budeme v Libanone na par dni, tri ciste dni, plan zatial 2 dni na "roadtrip" Bejrut-Bcharre-Bejrut (Jeita Grotto, Baatara vodopad, Qadisha, Cedar forest, Jounieh telleferique) a jeden den Bejrut samotny. Ak ste niekto boli, rad by som sa vas chcel spytat, ze na ako dlho je prehliadka jaskyne Jeita, prip. aj vodopad Baatara a vylet lanovkou v Jounieh. Dik .

Libanon

Založil ve fóru Co vidět a navštívit

Nás tiež nezastavili ani raz. A 1 hotel v Bejrúte chcel pas alebo 100usd ako depozit, ostatné 3 ubytovania si ho len okopírovali. 

0 Citovat

miro giggs napsal(a):

...

A tým cestopisom od Kateřiny by som sa teda vôbec neriadil.

A co v něm prosím nebylo správně? Je možné zařídit i jinak dopravu z letiště než za 20€ nebo za těch usmlouvaných 9€? Díky.

0 Citovat

Ten cestopis spíš jenom ukazuje, že 100 lidí, 100 chuti. Po přečtení toho cestopisu bych se asi do Libanonu moc nehrnul, ale osobně bych přitom Libanon klidně přidal do TOP 5 navštívených zemí.

 

Co se týče cesty na letiště: Smlouvání (jestli se to tak dá vůbec nazvat) Boltu bylo hodně snadný - řekl 15 USD, odpověděl jsem 10 a ještě děkoval, takže asi by kývnul i na nižší cenu. Teď zpátky mám domluvený taxi přes místní, prý by to mělo stát 5-7 USD, tak uvidíme, jestli vůbec přijede a kolik bude chtít...

 

Jiná cesta než taxi podle většiny zdrojů neexistuje, ale podle mapy veřejný dopravy v Beirutu tam nějaká linka minibusu jezdí. Letiště je 1 km od dálnice, takže nejdobrodružnější povahy můžou stopnout nějaký místní minibus tam. :)


pxl-20230314-084840747.jpg

0 Citovat

Jakub Langer napsal(a):

A co v něm prosím nebylo správně? Je možné zařídit i jinak dopravu z letiště než za 20€ nebo za těch usmlouvaných 9€? Díky.

Kopec výmyslov a poloprávd, od hraníc cez autopožičovne, neexistujúce organizované výlety atď. 

Dopravu z letiska fundovanejšie poradil Jáchym, my sme ako som spomínal vyššie brali hneď auto a 9 dní jazdili hore dole. 

2 Citovat

Chystám se tam v květnu asi nejlevnějším možným spojem, co jsem byl schopen najít - Lufthansa z Budapešti za 4800, pokud pominu levný Tarom nebo TK z Bukurešti nebo varianta přes Řecko/Kypr v kombinaci s nízkonákladovými přískoky FR/Wizz to zdaleka nevycházelo tak levně a uklidnili jste mě, že je tam vše relativně v pořádku. Pokud se mi tam zalíbí tak se nebudu bránit opakovaným návštěvám. Ubytko přes Agodu taky nevyšlo špatně, 3 noci bez snídaně za 2000.

Když to zvládla v té době hendikepovaná KO, tak to zvládne bez újmy každý. Díky za info o v pohodě aktuální situaci.

1 Citovat

Update pro další cestovatele do Libanonu – vstupy už nejsou tak pohádkově levné, jako údajně ještě do nedávna bývaly. V přepočtu vycházely dříve na jednotky až nízké desítky korun, protože se řídily oficiálním kurzem státu. Teď (červen 2023) jsme dávali za vstupy 300 000 – 1 000 000 LBP (s kurzem 1 USD = 93 000 LBP). Tak s tím počítejte. Je to samozřejmě správný krok, ten předchozí stav byl dlouhodobě naprosto neudržitelný.

0 Citovat

Tak Baalbek stál v květnu 3$ cash.

0