Wizz nabízí velké množství termínů z Bratislavy do Tuzly za 20 €. Otázkou je, co tu krom cesty do Sarajeva a Mostaru, která zabere 4-6 hodin? .

Tuzla – co vidět a navštívit

Založil ve fóru Co vidět a navštívit

Wizz nabízí velké množství termínů z Bratislavy do Tuzly za 20 €. Otázkou je, co tu krom cesty do Sarajeva a Mostaru, která zabere 4-6 hodin?

0

ist na futbal smiley

https://youtu.be/Q_IBHftgo_o

0 Citovat

A kde je ten fotbal? Vidím jen 10 minut záběrů na tribunu plnou hulákajících dementů...

0 Citovat

Letim tam Bratislava -> Tuzla -> Norimberk přes velikonoční volno, tak sem pak hodím nějaká doporučení. Momentálně přemýšlím, jestli se vyplatí trávit noc v Tuzle nebo ne.

0 Citovat

niekto zajtra BTS - TZL a chce share taxik smer Tuzla? taxik by mal byt 10-20e
alebo pouzil niekto ten autobus #11 co by mal chodit raz za hodinu za 3.5KM

0 Citovat

My ideme, ale z letiska si chceme zobrat auto a vyrazit na smer Sarajevo.

Vojto, mas uz nejake doporucenia na Bosnu?

0 Citovat

ja skusim ten bus c.11, teda ak nebude moc prsat

0 Citovat
Tak pojdem taxikom cez ubytko za 10e, ak nahodou
0 Citovat
Bus isiel presne na cas.cena 2km + gratis ocumovanie fesnych domorodkyn :)
0 Citovat
Tych je po meste hodne ;)
A bacha na bankomaty niektore si pytaju poplatok(neviem uz banku:/ ale napisalo ze 7KM ci suhlasim, dalsi bankomat uz bez poplatku
0 Citovat
Má někdo zkušenost s pujčením auta na letišti v Tuzle?Jak velký depozit chcou?dik za informace
0 Citovat

Deposit zavisi od auta/pozicovne - 700 eur za Fabiu/Swifta. My sme mali Rapida a za toho si blokli 1500 eur. Pozicovne su otvorene v case 8-23, vratenie mimo tychto hodin si treba priplatit (nejakych 20 eur). Drop boxy nemaju, auto si pridu osobne prebrat. Pokial mate ranny let, tak odporucam vyuzit, kedze s verejnou dopravou na letisko je problem.

0 Citovat

My si budem na letišti v Tuzle půjčovat auto teď na prodloužený víkend pátek - pondělí (economy car - 70 euro / depozit 350 euro).
Chceme jet Tuzla - Sarajevo - Mostar - možná Neum. Má smysl jet až dolů k moři? Nějaký tipy co po cestě nevynechat (jezera, kopce, vodopády, památky)? Díky.

0 Citovat

Jiří M. napsal(a):

My si budem na letišti v Tuzle půjčovat auto teď na prodloužený víkend pátek - pondělí (economy car - 70 euro / depozit 350 euro).
Chceme jet Tuzla - Sarajevo - Mostar - možná Neum. Má smysl jet až dolů k moři? Nějaký tipy co po cestě nevynechat (jezera, kopce, vodopády, památky)? Díky.

Pátek - pondělí do Tuzly absolvuji zhruba za měsíc, můžu pak požádat o tipy? :) Co se dá stihnout, na co se vykašlat, jak je to s autem... Díky moc a šťastnou cestu :)

0 Citovat

nevynechajte hlavne Kravice vodopady...my sme zisitli ze su tam az ked sme sa vratili domov :D a to sme boli v Medzugori aj Mostare. Ked uz ste v Mostare, tak k moru to je kusok, preco tam neist. Mozte si dat taky trojuholnik Mostar-Neum-do chorvatska napr. Gradac a potom dialnicou naspat do Mostaru (dialnica je tak do polovice cesty)

0 Citovat

Ahoj,

a co pyramidy u městečka Visoko? Něco jsem o tom četl, byl tam někdo? Stojí to za návštěvu? :)

0 Citovat

no osobne som to tiez vygooglil az po navsteve Sarajeva :) Je to hned vedla dialnice, ale nic sme si nevsimli, ale ked to budete mat po ceste, tak preco nie

0 Citovat

Tento vikend sme absolvovali autom Sarajevo - Mostar - Medjugorje - Kravice - Blagaj a aj tak to bolo celkom nahustene (preferujem kludnejsie tempo a chcem si destinaciu aj vychutnat, nie iba preletiet). Osobne by som az k Neumu nesiel (ak to mate iba ako vikendovku; piatok-pondelok), je to od Kravice este 70 km / 1.5 hod jednosmerne, more bude este studene. Cesty v Bosne su klukate a kopcovite, takze presuvanie sa je relativne pomale.

Prileteli sme v piatok o 9:00 do Tuzly, asi 2 hodiny trvalo kym sme vystali rad na auto a vybavili formality. Cesta do Sarajeva so zastavkou v supermarkete Konzum trvala cca 3 hodiny. V Sarajeve odporucam samozrejme tulacky hore-dole po Bascarsiji spojene s navstevou cevabdzinic a slasticarni, pozriet Zltu pevnost a prejst aj sidliskovu cast Novo Sarajevo (Vrelo Bosna sme nestihli, kedze v sobotu prsalo/snezilo).
Cesta do Mostaru trvala asi 2.5 hodiny (v druhej polke cesty su krasne vyhlady na hory), mesto ma super atmosferu, okrem hlavnych turistickych casti odporucam aj Bulevar s mnohymi stale rozstrielanymi budovami.
Nedelu sme zacali vyjazdom na kriz nad mestom, odkial boli opat super vyhlady na vzdialene hory, nie vsak na stare mesto, ale kedze tam fukalo ako besne, tak sme isli do Medugorja. Je tam free parking v ulici napravo od kostola. Nasledne cesta do Kravice - uzasna prirodna sceneria, plati sa vstup tusim 4 (bam), ale dosli im tickety tak bol vstup zadarmo. :) Odtial sme dali Blagaj, ale ten nas az tak nenadchol - v nedelu to bolo preplnene turistami aj autami (parkuje sa pozdlz cesty; jedni idu tam, druhi spat, do toho pesiaci; trochu chaoticke). Parking je za 2 bam a tiez vyberaju vstupne (4 bam) ale iba na vstup do Tekije, kde je mesita (nestoji to za to, nic tam nie je, okrem holych stien). Preto prejdite cez mosty a restiky na pravu stranu rieky, je odtial vyhlad na skaly a jaskynu s pramenom. Odchod z Mostaru sme dali o 22:30, cesty v noci su prazdne takze o cca 3:00 (s coffee breakom) sme dorazili na benzinku na zaciatku Zivinic. Ak vraciate auto, budte o 4:00 na letisku (vracia ich tam vtedy dost ludi a kazde si prehliadaju), aby ste nestresovali. :)

Celkovo super krajina na trip, vyborne jedlo, lacne ubytovanie. Benzinky nie su otvorene non-stop (iba niektore), tak majte rezervu (pri ceste na letisko v smere od Sarajeva sa pred Zivinicami da natankovat aj v noci). Este poznamka pre tych, co oblubuju cestovanie vlakom - spojenie Sarajevo-Mostar nefunguje uz dlhsie kvoli pracam na zeleznici (info v anglictine o tom moc nie su, ale v blizkej dobe by ho mali opat spojazdnit s 2 spojmi denne kazdym smerom).

Ak by ste mali nejake otazky, pytajte sa. :)

0 Citovat

Nevíte jak to je se stanováním v Bosně? Chystáme se kupovat letenky na srpen, vzít stan, půjčit si auto a projet to, někde sem se dočetl, že stanování je povolené, je to pravda? :)

0 Citovat

Nemam to vyskusane, ale nemyslim si, ze by s tym bol problem. Miesta je tam dost. Akurat pozor na miny v porastoch mimo betonovych povrchov. Plus je tam aj dost campov, ci uz Sarajeve alebo Mostare som ich par videl.

0 Citovat

Nebezpečné prostory jsou nějak označené? :)

0 Citovat

Natrafil som iba na jedno miesto oznacene paskami a tabulami "Mine". Ale rozstrielane znicene budovy su po celej krajine, tak by som sa nespoliehal na to, ze vsetky oblasti su znacene.
Zial je to smutna cast historie Bosny; nasledky vojny vidiet aj 22 rokov po jej skonceni. :(

0 Citovat

tripper napsal(a):


Ak by ste mali nejake otazky, pytajte sa. :)

Ubytování jste řešili jak? Hostely? Airbnb? Stan? Auto? :) Jinak díky za obsažnou reportáž a tipy ;)

0 Citovat

Ubytovanie sme mali cez booking (10-12 eur osoba/noc v 2-lozkovej izbe v Sarajeve aj Mostare), ale vyklulo sa z toho vlastne ubytovanie v sukromni u miestnych. Kedze sme mali auto, hladali sme noclaharen s moznostou bezplatneho parkovania - v praxi u domacich na dvore. Ale boli sme spokojni, ubytko bolo ciste a utulne, na vysokej urovni (domaca nas hostila kazdy den kavou:)). Akurat, pokial sa ubytujes u moslimov, pravdepodobne nebudu mat otvarak na vino. :)

Miestni maju vacsinou velke domy, v ktorych par izieb ponukaju turistom , ale su ciste a na slusnej urovni. Vela domacnosti napriec BiH ponuka takto ubytovanie a privyraba si (niektore ani nie su oznacene, nemaju vonku ziadnu tabulu s nazvom ako na bookingu, cize hladas iba podla adresy).

0 Citovat

Jak dlouho trvá přibližně vyřízení formalit u pronájmu vozu na letišti v Tuzle,když mám rezervaci předem?Dá se použít i debetní karta od KB nebo musí být kreditní.A jak je to s tím autobusem č.11?zastavuje přímo před terminálem a jede do centra Tuzly?Dík za info

0