Wizz nabízí velké množství termínů z Bratislavy do Tuzly za 20 €. Otázkou je, co tu krom cesty do Sarajeva a Mostaru, která zabere 4-6 hodin? .

Tuzla – co vidět a navštívit

Založil ve fóru Co vidět a navštívit

Auto jsme na letišti přebrali během 10 minut - http://controlcar.ba/ - Peugeot 307 / r.v. 2003, stav odpovídající stáří auta (nic moc). 70 euro na 3 dny / 350 euro depozit z kterýho nám při vrácení 90 euro strhli (u Sarajeva jsem píchl gumu, šikovně z boku - neopravitelný).

Jinak počasí nic moc, celý dva dny přeháňky, jeden den slunečno, takže jsme toho moc nestihli. V Sarajevu nejlepší Baščaršija a její okolí, Ferdinand a výhled z Avaz Twist Tower taky fajn.

Cesta Sarajevo - Mostar supr! Hory, Neretva, divočina. Mostar parádní, až na davy turistů (v noci lepší :) ).

Cestování autem je tam dost časově náročný - kopce, serpentiny, omezení, policie. :) Tuzla - Sarajevo jsme jeli asi 2,5 a Sarajevo - Mostar asi 3,5 hodiny. Policie tam dost měří rychlost i mimo obce. I tam jsou často omezení na 40, 50, 60 km/h.

0 Citovat

Tak my sme vyuzili Europcar, auto stalo asi 80 eur + 50 eur sme si doplatili plne poistenie a nulovu spoluucast. Vyzdvihnutie aj vratenie auta zabralo asi 10 minut a dostali sme Skodu Fabia 2015 najazdenych mala asi 40000 a az na par malych skrabancov bola v celkom dobrom stave. Depozit sme neplatili ziadny. Od piatka do pondelka sme stihli Mostar, Medugorje, vodopady Kravica, Blagaj tekija, Pocitelj a Sarajevo a najazdili nieco viacej ako 600 km. Je pravda ze tie presuny tam trvaju dost dlho, kedze su vsade obmedzene rychlosti. Sarajevo trocha sklamalo a nejako nas tam nic nechytilo no okrem toho Bosna prijemne prekvapila a pacilo sa nam hlavne ta cesta zo Sarajeva do Mostaru a okolite veci co sme tam pochodili, strava lacna a velmi chutna, pivko tiez :) ....

0 Citovat

ahojte, ako je to s duty free shopom na letisku? :) viem, ze tam nejaky malinky je, ale co ceny? V kutaisi ma napr. dost sokovali cenami, oplati sa tam kupit nejaku flasku domov, alebo radsej zaplatit batozinu a tekute suveniry nahadzat tam? :) diky

0 Citovat

Tak mám letenky do Tuzly, dá se něco v městě/v okolí vidět? Klidně i jenom příroda, nějakej zajímavej výšlap... nebo je lepší odjet rovnou do Sarajeva/Mostaru?

0 Citovat

Letíme 16.6. - 19.6. Někdo ve stejném termínu, že bychom se domluvili na cestě do/z BTS? Vyjíždíme z Brna :)

Díky

0 Citovat

nezabudnut sa okupat v slanom jazere:)

http://www.iclei.org/details/art...-lake.html

0 Citovat

Ahoj,

s kamarádkou se chystáme do Bosny – z Bratislavy do Tuzly 5.-12.7. Nejede někdo náhodou ve stejném termínu? Máme v plánu se stáhnout na jih Bosny a tam stravit nějaký čas a projít co nejvíc. Přespávání někde ve městě.

Nebo máte nějaké tipy co určitě neopomenout? Info týkající se dopravy nebo ubytka? Oceníme jakékoliv rady

0 Citovat

toto som predchvilou zistil, ze asi najrychlejsia cesta z Tuzly do Sarajeva je s busmi Globtour (znamy balkanviator mi ich nevyhladal). Idu 2x denne a daju sa kupit aj online za cca 11 euro napr. https://busticket4.me. Cesta trva 2:30h, co je polovica toho ako ukazuje balkanviator cez Doboj.

0 Citovat

A nevíš jak je to s cestou z letiště? jak často to jede - jak dlouho trvá cesta do centra? Kdybychom chtěli koupit ten online lupen na bus do Sarajeva aby nám to časově vyšlo...

DÍKY

0 Citovat

Ahoj, letíme v pátek 9.6 z Bratislavy. Chci se zeptat, zastávka busu je někde hned u letiště? V sobotu chceme jet do Sarajeva ráno do neděle, jaká cesta je nejrychlejší? Vlak? Bus? Díky :)

0 Citovat

teraz na druhom fore pisali, ze bus Tuzla-Sarajevo chodi kazdu chvilu zo stanice (rozne spolocnosti), takze ani netreba kupovat nic online.

urcite bus bude najlepsai varianta, priamy vlak do sarajeva neexistuje , jedine cez Doboj a to trva vecnost (o mesiac otestujem)

Z letiska iba taxik, pripadne do dediny kusok a odtial nieco odchytit a hlavnej ceste.

0 Citovat

Mám takovej dotaz na platby. Karta asi samozřejmost v supermarketech, ale co menší obchody, tržnice apod.? Někde kartu vezmou, ale jinak jste platili jak? Koukám, že používají Konvertibilní marku.. Dá se vyměnit na letišti (nebo doporučte někde)? Nebo se dá v pohodě platit eurama? Díky :)

0 Citovat

hotovost, eura ako kde ubytko vpohode aj taxi, a vyber z bankomatu cez Revolut, ale treba si dat pozor niektore bankomaty si uctuju poplatok extra, tak treba najst iny kde uz poplatok nie je

0 Citovat

Dnes jsme se vrátili z "rychlovýletu" po Bosně. Spoustu toho bylo uvedeno, takže jen v rychlosti doplním pár věcí, které jsem ocenil...

Auto jsem si půjčil zde: http://tuzlarent.com/ nesídlí v Tuzle, ale ve vesnici u letiště (asi 3minuty pěšky). Rezervace na netu, zaměstnanec čekal s cedulí na letišti a vše se vyřídilo OK. Nenechte se odradit, že chtějí jen Credit Card.. Bez problémů prošla moje Master Card, která není kreditka, ale "debit"...

Většinou jsme platili kartou, kde to nešlo, tak eura (i ve stánku se zmrzlinou).. Někteří vrátí Marky, někteří eura. Kurz používají upravený (neoficiální) a to 2 BAM = 1 EUR (ofiko je to zhruba 2 BAM = 1,18 EUR).

Sarajevo - každý si najde svoje, je to velké město. Mrzí mě, že jsme nestihli bobovou dráhu.

Pyramidy slunce a měsíce - podle mě, nic moc.

Cesta ze Sara do Mostaru (mimo dálnici) - luxus, krásné výhledy.

Mostar - pěkné město, stará část se mi líbila. Zajeďte si nahoru na kříž - pěkný výhled.

Z Mostaru je to kousek na vodopády (Kravica), po cestě se dá zvládnou i Blagaj. Určitě oboje stihněte.

Zbytek podle uvážení :)

Tuzla celkem nuda. Ke slanému jezeru vstup přes prázdniny 4BAM, mimo prázky 3BAM. V podstatě městské koupaliště.

Poslední noc jsme spali v Dubrave Gornje (tam co je letiště) - domácí vás rádi odvezou, nemusíte řešit taxík, do 23h jde vrátit auto, pak se v klidu vyspat.

Na letišti není NIC. Teda jedna kavárna (nebyl jsem) a půjčovny aut.

Užijte si Bosnu :)

0 Citovat

Už se to bude asi opakovat, ale náš výlet po Bosně:

pátek 23.6. - let plný, 15 min čekaní na pasovku, auto od guma X, vše na pohodu. Přejezd do Sarajeva cca 2,5h (po cestě market Bingo - ceny a výběr jako u nás) a ochutnávka berana v chatrči u cesty nad obcí Olovo. V Sarajevu návštěva válečného tunelu (10BAM, parking 2BAM), poté přejezd na olympijskou bobovou dráhu (žádný vstup, parking zdarma). Navečer centrum a Baščarija (spousta barů a žrádelen).

sobota 24.6. - přejezd do Konjic a celodenní rafting úžasným údolím řeky Něretvy. 35euro vč. snídaně a grilování po cestě. Doporučuju, klidně i s dětma ..je to spíš o krajině než o raftingu. Po 17h přejezd parádní krajinou do Mostaru. Prohlídka centra a ochutnávání místního pivka Sarajevsko do pozdních hodin.

neděle 25.6. - výjezd na vyhlídku (kříž nad Mostarem) a poté přejezd na vodopády Kravica (vstup 6BAM, 2BAM parking) .. je to moc pěkné, koupačka .. ale opravdu hodně lidí. Ve 14h přejezd do Blagaj Tekia (ten den volný vstup), kousek od Mostaru, myslím, že stojí za návštěvu. Poté už cesta do Tuzly a ráno odlet.

Bosnu doporučuju, vše super ... :)

0 Citovat

Ahoj, v Bosne jsme byli temer na tyden v zari 2015. Koukam, ze se tu zapomina na par tipu..

1) Avaz tower ci jak se to jmenuje - mrakodrap v Sarajevu - neskutecne vyhledy, skvele posezeni, vstupne smesne (jako vsude v Bosne) - fotka 2451

2) cesta ze Sarajeva do Trebinje pres narodni park - strasne krasna cesta a priroda a nikde ani noha! 2483

3)Trebinje - nic extra tam vlastne neni, ale hrozne pohodove misto, mne se tam moc libilo - hezky most a kostel na kopci 2516

4) TITUV BUNKR !!! na toto nas upozornil jeden mistni - naprosty vrchol nasich cest na balkan! Zachovaly megalomansky komplex ktery nechal postavit Tito jako svuj pripadny ukryt pred jadernou valkou. Nachazi se mezi Mostarem a Sarajevem v mestecku Konjic a pristupny je asi jen 2x v tydnu s pruvodcem (byli jsme tam za cely ten den jen my - lide o tom asi vubec nevi). Vstupne zase smesne. Za me se toto nesmi minout... Jen se musi rezervovat dopredu aby tam pruvodce byl a vedel o vas.

Celkove k Bosne - pokud mate omezeny cas (do 5 dnu) tak nevahejte nad pujcenim auta - jen tak poznate vsechny zakouti z Bosny, a ze je Bosna je fakt hezka. Prirovnal bych ji k takove Evropske Gruzii.


asd-2451.jpg
asd-2483.jpg
asd-2516.jpg
asd-2606.jpg
asd-2601.jpg

0 Citovat

Ahojte, vsade tu citam ze ste si rentli auto na 3 dni za cca 70 eur, viete mi prosim vas povedat ze kde? Ked som kontaktovala napr spolocnost: http://controlcar.ba/kontakt

dali mi cenu 140 eur uz vcetne vsetkych poplatkov, ale zda sa mi to vela, nakolko vy ste tu pisali o polovicu nissej sume.

0 Citovat

Ahoj, nemate nekdo v planu projet bosnu na par dni v zari? Odlet norimberk/bratislava, je mi to jedno jsem z Prahy. Moc me to laka, ale naklady v jedne osobe za pujceni auta jsou zbytecne velke. Pokud ma nekdo stejne plany, prosim dej mi vedet, dekuju Lucka (lucieskaloudova@email.cz)

0 Citovat

Nevíte někdo, jestli některé půjčovny fungují i kolem 23. hod? Když jsem zkoušel známé agregátory s časem vyzvednutí 23. hodin, nedostal jsem žádnou nabídku. Výše zmiňovaný http://tuzlarent.com/ má na webu otevírací dobu 6-23.  Jde mi o to, jestli je možné po večerním příletu z Vídně ještě někde vyzvednout auto a vyrazit hned směr Sarajevo.  Zkoušel to takto někdo?

0 Citovat

Jen technická, koukni na přílety za poslední dobu, tak 8 z 10 těch nočních příletů má zpoždění, často i hodinu a víc. Pochybuju, že tam na Tebe budou čekat do půlnoci nebo ještě déle.

0 Citovat

Koukám, no a vůbec se mi to nelíbí :-D Čili tenhle scénář je asi pasé...

0 Citovat

můžeš vyzkoušet www.gumax.ba , vím že za příplatek (20e?) nabízeli předání kdykoli. Můžu doporučit.

0 Citovat

Jeli jste někdo autobusem z letiště do Tuzly? Podle jízdního řádu by měl jezdit i o prázdninách, ale čekali jsme na něj marně jak směrem z letiště, tak na letiště.

0 Citovat

Oni na tebe počkají, ale příplatek je vysokej, takže jsme radši přespali v Tuzle a auto vyzvedli ráno. Buď kontaktuj půjčovnu přímo nebo nech na rentalcars nastavený časy na default a po zaplacení jim řekni, že to chceš změnit. Já to tak udělal, protože jak píšeš, tak to mají nějaký rozbitý a i když měla půjčovna podle webu reálně otevřeno, tak rentalcars nic neukazoval. 

0 Citovat

Koukal jsem na půjčovnu taky a na konci září zajímavě vycházela Europcar s Fabií za 26€/den. Pobočku mají ve městě.

0