Ahoj,neměl byste někdo tip na českou společnost, co je schopna zajistit ubytování (ideálně v JV Asii) a vystavit k němu fakturu s českým IČ?Přítelkyně dostává od zaměstnavatele příspěvek 20 tis. Kč na dovolenou. Tento příspěvek bohužel nelze použít na nákup samostatných letek. Pouze na kompletní zájed od CK (což nechceme) nebo na ubytování.Má to ale zásadní háček, příspěvek je poskytován pouze na nepeněžní plnění, tj. peníze přítelkyni nevyplatí, ale proplatí ji pouze právě například ono ubytování (přímo prodejci ubytování). A to ještě za předpokladu, že fakturu vystaví česká společnost s českým IČ.Plán je utratit příspěvek za ubytování, případně za nějaké další služby (půjčení motorek na dobu pobytu, snídaně apod.) s tím, že letenky si už koupíme sami.Zatím jsme takto našli pouze relaxbali.cz, bohužel cena letenek v červenci/srpnu, kdy máme oba možnost urvat se z práce - ona dovolenou, já relativně klidné místo v roce v rámci mé podnikatelské činnost, nejde pod 22 tis. Kč. Což je nad náš buget. Hledáme proto další destinace, kam bychom se mohli podívat za cenu letenek pod 20k/os, ale nedaří se mi najít ubytování na FA s českým IČ.Za všechny tipy od vás, zkušených cestovatelů, budeme moc vděční.Díky, Kuba. :-) .

Ubytování na fakturu s českým IČO - JV Asie

Založil ve fóru Tipy na ubytování

4 reakce

Ahoj,

neměl byste někdo tip na českou společnost, co je schopna zajistit ubytování (ideálně v JV Asii) a vystavit k němu fakturu s českým IČ?

Přítelkyně dostává od zaměstnavatele příspěvek 20 tis. Kč na dovolenou. Tento příspěvek bohužel nelze použít na nákup samostatných letek. Pouze na kompletní zájed od CK (což nechceme) nebo na ubytování.

Má to ale zásadní háček, příspěvek je poskytován pouze na nepeněžní plnění, tj. peníze přítelkyni nevyplatí, ale proplatí ji pouze právě například ono ubytování (přímo prodejci ubytování). A to ještě za předpokladu, že fakturu vystaví česká společnost s českým IČ.

Plán je utratit příspěvek za ubytování, případně za nějaké další služby (půjčení motorek na dobu pobytu, snídaně apod.) s tím, že letenky si už koupíme sami.

Zatím jsme takto našli pouze relaxbali.cz, bohužel cena letenek v červenci/srpnu, kdy máme oba možnost urvat se z práce - ona dovolenou, já relativně klidné místo v roce v rámci mé podnikatelské činnost, nejde pod 22 tis. Kč. Což je nad náš buget. Hledáme proto další destinace, kam bychom se mohli podívat za cenu letenek pod 20k/os, ale nedaří se mi najít ubytování na FA s českým IČ.

Za všechny tipy od vás, zkušených cestovatelů, budeme moc vděční.

Díky, 

Kuba. :-)

0

Asi není problém oslovit jakoukoliv cestovní agenturu, která pro vás vystaví fakturu a následně se transakce zprocesuje :)

0 Citovat

A proc neni mozne cerpat toto nepenezite plneni na letenky? Pokud byste je koupili pres ceskeho zprostredkovatele ( CL, Student Agency.. ), tak by vam meli fakturu normalne vystavit.
Osobne si myslim, ze by to melo byt ok i pri nakupu letenky primo od zahranicni aerolinky - nejjednoduseji tak, ze letenky jsou zaplaceny primo platebni kartou zamestnavatele.

0 Citovat

Před lety jsem řešil stejný problém, naprosto bez problémů přes agenturu "nacesty" - šlo o čerpání FKSP.

Byl stejný požadavek - pouze zájezd nebo ubytování, volili jsme pouze ubytování.

0 Citovat

AndreaZ: souhlasím s tebou, podle mého názoru by to na letenky taky mělo jít, ale jedná se prostě o velkou korporaci a ta rozhodla, že na samosatné letenky prostě přispívat nebude. :-)

Brouk: díky! tohle je hodně super! Pravděpodobně asi tedy využijeme. :-)

0
4 reakce