Ahoj všichni,včera jsem pro sebe a dalších 5 přátel koupil letenky Katovice-Kyjev na 01.07.2017 a letenku Kišiněv-Berlín na 06.07.2017 (Odkud máme v plánu přestoupit akorát na RyanAir a letět do BTS).Plánujeme zůstat pár dní v Kyjevě a poté přeletět (samozřejmě s Motor Sichem, ne UIA :D  ) do Oděsy. odkud si vezmem bus do Kišiněva, kde strávíme den a další ráno odlétáma do BTS přes SXF.Je tu někdo, kdo absolvoval podobnou cestu? Máte nějáká doporučení, co na Ukrajině v těchto místech navštívit? Zatím máme jen letenky, tudiž náš plán je naprosto deformovatelný. :D Ocením každou radu. Druhá moje otázka je - Jak probíhá v praxi přechod hranic Ukrajina a Moldavska? Na internetu jsem četl nějáké zvěsti o úplatkách, tak se ptám, jestli někdo nemá aktuální zkušenost.Díky za jakékoliv komenty. :) .

Ukrajina+Moldavsko na 6 nocí - Tipy?

Založil ve fóru Co vidět a navštívit

17 reakcí

 Ahoj všichni,

včera jsem pro sebe a dalších 5 přátel koupil letenky Katovice-Kyjev na 01.07.2017 a letenku Kišiněv-Berlín na 06.07.2017 (Odkud máme v plánu přestoupit akorát na RyanAir a letět do BTS).

Plánujeme zůstat pár dní v Kyjevě a poté přeletět (samozřejmě s Motor Sichem, ne UIA :D  ) do Oděsy. odkud si vezmem bus do Kišiněva, kde strávíme den a další ráno odlétáma do BTS přes SXF.
Je tu někdo, kdo absolvoval podobnou cestu? Máte nějáká doporučení, co na Ukrajině v těchto místech navštívit? Zatím máme jen letenky, tudiž náš plán je naprosto deformovatelný. :D Ocením každou radu.
Druhá moje otázka je - Jak probíhá v praxi přechod hranic Ukrajina a Moldavska? Na internetu jsem četl nějáké zvěsti o úplatkách, tak se ptám, jestli někdo nemá aktuální zkušenost.

Díky za jakékoliv komenty. :)

0

Tak hranice Ukrajiny a Moldavska bude zajímavá. Tam se rozkládá skoro nikým neuznaný stát Podněstří. Jestli ho netoužíte navštívit, tak bych si zjistil, jestli některý hraniční přechod z Ukrajiny nevede přímo do Moldávie pod centrální vládou a vyhnete se přinejmenším polovině problémů.

0 Citovat

Ahoj, pamatuju si na cestopis od tonica co něco podobného podstoupil:
https://www.cestujlevne.com/diskuze/58-kde-prespat-a-co-videt/4613-letna-dovolenka-2016-kisinev-podnestersko-odessa-a-kyjev#prispevek-31772

0 Citovat

Ad Kyjev: máme-li na přestup v Boryspilu 5 hodin, tak zřejmě nemá smysl jezdit do centra, že? Asi by to bylo jen na otočku... Dá se rozumně (=levně a dobře) najíst na letišti nebo v blízkém okolí, tuší někdo?

0 Citovat

Vstup do Podněstří je úplně v pohodě, vstupoval jsem teda z Moldavska (nevím jak z Ukrajiny, ale nemyslím si, že by to bylo moc jiný), otázka 30 s. (projedou Ti pas, vyjede papírek - povolení vstupu a jdeš), dostal jsem povolení na 12 hodin, pokud se chceš zdržet dýl, tak je třeba se přihlásit na policii (tam spíš na milici :) Ale nemá smysl, Tiraspol je na pár hodin a pak maršutkou do Kišiněva.

0 Citovat
mirjur napsal(a):

Ad Kyjev: máme-li na přestup v Boryspilu 5 hodin, tak zřejmě nemá smysl jezdit do centra, že? Asi by to bylo jen na otočku... Dá se rozumně (=levně a dobře) najíst na letišti nebo v blízkém okolí, tuší někdo?

V městečku Boryspil je pár fajn restaurací a určitě se tam vyplatí zajet na jídlo, na letišti je to celkem hrůza.

0 Citovat

Díky, eremi.

0 Citovat

tak este je moznost okrem UIA a Motor Sichu letiet s Bravo Airways do Odessy (aj ked pravda ze s Antonovom to ma vacsi smrnc). Kedze idete v lete, radsej by som dal viac dni na Odessu ako Kyjev, kedze kupat sa tam da celkom dobre:)
Z Odessy by som siel do Kisineva vlakom cez Tiraspol, chodi ale len cez vikendy. Busom som do Kisineva siel par rokov dozadu (cez prechod Palanca, teda mimo Podnesterska), trvalo to 5-6 hodin a nic moc :D
Mna Kisinev ani na druhy krat velmi neocaril, je to zaspata diera s rozkopanymi cestami a jednym krajsim namestim (+ peknou zeleznicnou stanicou). Kludne si ho nechajte na posledny den pred odletom. Radsej by som sa opat fixoval na Tiraspol a Bendery, tam je to aspon zaujimave.
Busy z Odesy do Tiraspolu/Kisineva chodia kazdu chvilu.

0 Citovat
mirjur napsal(a):

Ad Kyjev: máme-li na přestup v Boryspilu 5 hodin, tak zřejmě nemá smysl jezdit do centra, že? Asi by to bylo jen na otočku... Dá se rozumně (=levně a dobře) najíst na letišti nebo v blízkém okolí, tuší někdo?

tak tak, odvezte sa Uberom do Boryspolu a tam pri radnici su nejake kafecka. Naspat kludne marsrutkou ak prave pojde, urcite nestracajte cas na letisku hladanim busu :)
Ak by vam cas nevychadzal, tak kusok od terminalu je hotel Boryspol a vedla taka restauracia, ale je to poslabsie jedenie...no vzdy lepsie ako na letisku v tranzite. V terminali uz je priamo dalsia restauracia, trosku drahsia, ale stale lacnejsia ako CZ/SK restiky:D

0 Citovat

Potom bacha pri spoliehani sa na ten Uber. Neviem ako teraz, ale minuly rok v juli (cca 2 mesiace po spusteni) sme sa pokusali na Zhulyany zohnat Uber asi 45 minut a nakoniec sme museli ist trolejbusom :D Pritom ten pomer cena/vykon je genialny. Na druhy den sa mi objednat z hotela podarilo a cez cele mesto to stalo tusim 2,20 eura za asi 15 kilometrov.

0 Citovat

no moze byt, funguje tam aj Taxify, takze dobre mat obe appky :) prip. este ukrajinska UKLON, ale ta je trochu nemotorna.

0 Citovat

Všem moc díky za rady. :)

@tonic
Prosím Tě, pokouším se najít, kde rezervovat let s tím Bravo Airways, ale nějak se mi to nedaří. Nemáš o tom bližší informace :) ? Když se dívám na jejich webovky, tak mi to neukazuje žádné dostupné lety..

0 Citovat

asi este nie su v ponuke...ja som nimi letel minuly rok...stranka www.bravoairways.com.ua
Dear passengers!
Bravo Airways informs the suspension of regular flights Kyiv - Odessa - Kyiv this season on 07.02.2017. Forced decisions associated with extremely low workload this route of the passenger business activities in the winter and points to strong seasonality direction.Bravo Airways puts of flights on routes Kyiv - Odessa - Kyiv at pause that would prepare for the summer season and return with renewed vigor. Going in July 2016 to market domestic flights fly with an unprecedented proposal for the price of ground transportation carrier we have become a favorite for many people in Kyiv and Odessa. Thanks to all the supporters of our company for support and see you in the new season.

0 Citovat

Jojo, přesně tam jsem hledal, díky. :) Vzhledem k tomu, že se blíží konec dubna, tak už by bylo na nejvyšším čase, aby otevřeli lety pro novou sezonu.. Nezbývá mi, než ještě pár týdnu počkat, jaké budou ty jejich "bezprecedentní" ceny :D

0 Citovat

u mna bola 19 euro one way :) jakob daval link na forum s mojim cestopisom, tu je priamo link, kedze prekliakvat sa neda:
https://tonicov.tumblr.com/post/149313161906/vychod2016

0 Citovat

Tak to je krásná cena... Pokud se na můj termín objeví cokoliv pod 30€, tak beru bez rozmýšlení.:)
Cestopis už mám rozečtenej, určitě se v něčem ispirujem:)

0
17 reakcí