Ahoj,omlouvám se, protože vím, že tenhle post tu už nedávno byl, ale zkouším ho už asi půhodiny marně najít a nic...Někdo tu psal, že když se nastaví země vydání karty na tu zemi, kam jedu, tak že se odečte servisní poplatek - nebo takhle nějak si to pamatuju - ale teď jsem to zkoušel a servisní poplatek zůstává stále stejnej. Mužete mě prosím trochu nakopnout a případně přispět dalšími tríčky? :-D  .

Airbnb – trik na odstranění servisního poplatku

Založil ve fóru Vyhledávače hotelů

10 reakcí

Ahoj,

omlouvám se, protože vím, že tenhle post tu už nedávno byl, ale zkouším ho už asi půhodiny marně najít a nic...


Někdo tu psal, že když se nastaví země vydání karty na tu zemi, kam jedu, tak že se odečte servisní poplatek - nebo takhle nějak si to pamatuju - ale teď jsem to zkoušel a servisní poplatek zůstává stále stejnej. 

Mužete mě prosím trochu nakopnout a případně přispět dalšími tríčky? :-D
 

0

https://www.cestujlevne.com/diskuze/58-kde-prespat-a-co-videt/1083-airbnb-cz-soukrome-apartmany/strana-2

Predposledný príspevok.

Každopádne to samozrjeme neopočíta celý servisný poplatok, ale len daň zo servisného poplatku, čiže cca 20% z 20%, inak povedané zhruba 4% z celkovej sumy.

Ale keď sa to spojí s tým tipom na ojebabranie poplatkov za prevod mien, tak to už je celkom fajn úspora cca 10%.

0 Citovat

Jo diky, to je ono. S tim Gibraltarem to funguje skvěle, jen mi nejde po zadání karty normálne ta dana karta odebrat. Muzu jen přidat nějakou další.

A zkoušel jsem i změnu na místní měnu a cena zůstala víceméně stejná.

0 Citovat

Ahoj, zapomněl jsem to tam pak dopsat, ale není potřeba kartu mazat a přidávat se zemí vydání v daném státě. Stačí tuto zemi nastavit jako zemi fakturace při platbě. Je potřeba ještě pak v typu platby přepnout na paypal a pak zpět na kartu, platba se přepočítá na měnu hostitele a nezapočítá se 3% poplatek.

0 Citovat

Takže až při konkrétní rezervaci? V nastavení účtu to nikde není.

0 Citovat

Ano až při konkrétní rezervaci.

Celý návod tedy takto:

1. V nastavení si nastavte zemi trvalého pobytu na některou ze zemí kde se platí 0% DPH (Hong Kong, Gibraltar...), sníží se tím servisní poplatek o DPH.

2. Při platbě vyberte jako zemi fakturace tu zemi, ve které se nachází ubytování a dále v typu platby zvolte paypal a hned poté zvolte vaši zadanou kartu (jinak neproběhne aktualizace ceny). Takhle vám to umožní platit ve stejné měně, jako je ubytování a vyhnete se zlodějskýmu kurzu airbnb na přepočet na koruny a 3% poplatku za převod.

0 Citovat

Supr, dík. To je užitečný a na internetu se nevyskytujici tip :)

0 Citovat

Ahoj,


Prosím jak je to s tím směnným kurzem na airbnb.cz?  Jedu teď do Maroka a zajímalo by mě, jestli si mám zobrazovat ceny v Dirhamech (MAD) a nebo v CZK, co je lepší? Mám zafixováno z Ryanair, že pokud rezervuji leletnmku např. z Polska tak odškrtnu DCC, tím nechám přepočet ze ZLT na vydavateli karty a následně na mé bance, funguje to stejně na airbnb.cz nebo ti mají "neodškrtnutelný" svůj DCC?


Díky.

0 Citovat

Pokiaľ viem tak už sa nedajú robiť žiadne finty. Platbu to vždy skasíruje v mene tvojej karty, čiže v CZK s 3% prirážkou voči bežnému kurzu. Zlatá eurozóna a platby v EUR :))

0 Citovat

Právě že teď už se dá v pohodě platit v měně ubytování bez přirážky. Není potřeba to obcházet jako dřív. Při platbě se dá vybrat v jaké měně platit. 

0
10 reakcí