Ahoj,četl jsem pár cestopisů z Dolomit a nabyl dojmu, že zde 90% lidí jezdí kvůli ferratám. Podle fotek zde příroda a výhledy vypadají nádherně. Chtěl jsem se proto zeptat, zda není problém v oblasti provozovat lehkou turistiku ve stylu ráno vyjdu z bodu A a odpoledne se do stejného bodu vrátím A s tím, že nejsme žádní lezci a já navíc trpím závratěma, takže žádné žebříky, lana nebo lanovky pro mě nejsou. :-) Jen klasická turistika, jakou člověk může absolvovat i na českých horách. Nejsme ani žádní zkušení turisti, párkrát do roka si vyjdeme na nějakou horu v Beskydech nebo Jeseníkách :-)Je něco podobného možné absolvovat i v Dolomitech nebo je to pro nás zbytečné se tam trmácet a mnohem lépe poslouží třeba Tatry/Alpy - kde jsme taky nebyli :-)Pokud ano, můžete doporučit nějaký itinerář na 3 - 4 dny s vhodným místem na ubytování - myslím městečko/vesničku.  .

Dolominity a lehká turistika?

Založil(a) ve fóru Co vidět a navštívit

5 reakcí

 Ahoj,

četl jsem pár cestopisů z Dolomit a nabyl dojmu, že zde 90% lidí jezdí kvůli ferratám. Podle fotek zde příroda a výhledy vypadají nádherně. Chtěl jsem se proto zeptat, zda není problém v oblasti provozovat lehkou turistiku ve stylu ráno vyjdu z bodu A a odpoledne se do stejného bodu vrátím A s tím, že nejsme žádní lezci a já navíc trpím závratěma, takže žádné žebříky, lana nebo lanovky pro mě nejsou. :-) Jen klasická turistika, jakou člověk může absolvovat i na českých horách. Nejsme ani žádní zkušení turisti, párkrát do roka si vyjdeme na nějakou horu v Beskydech nebo Jeseníkách :-)

Je něco podobného možné absolvovat i v Dolomitech nebo je to pro nás zbytečné se tam trmácet a mnohem lépe poslouží třeba Tatry/Alpy - kde jsme taky nebyli :-)

Pokud ano, můžete doporučit nějaký itinerář na 3 - 4 dny s vhodným místem na ubytování - myslím městečko/vesničku. 





0

Dolomity mám celkem proježděné na kole, takže rozhodně to nejsou jen ferraty:) Pokud chceš takovou tu běžnou "masňáckou" turistiku, můj osobní tip je Pustertal, resp. Hochpustertal, kde se dá nejen chodit, ale i leccos vidět, je tu dost památek z 1. války. Ubytování třeba v Innichenu, Sextenu. Dá se dojít až k Drei Zinnen, Pragser Wildsee, Rotwand, Monte Piana, je tam mraky zajímavých míst, které by jsi procházel měsíc. Navíc hned vedle jsou Karnské Alpy, které jsou zase úplně jiné než (Sextenské) Dolomity.
http://www.pustertal.org/de/pustertal/hochpustertal/
Druhý tip, který mě napadá je okolo Cortini, Cinque Torri, Lagazuoi atd.

0 Citovat

Přesně tak, je tam spousta klasických turistických tras... s tipem se připojuji k oblasti okolo Cortina d'Ampezzo, např. vyhlídkový okruh okolo Tre Cime, který zvládne i neturista, s dopravou busem až na místo, panoramata... u Cortiny se dá kempovat.

0 Citovat

my sme tam boli v zime cestou z Milana a dalo sa tam pekne prechadzat, vyhlady su paradne. Boli sme v St. Maddalene pri Bolzane (Val Di Funes), tam je to skor taka lepsejsia pahorkatina a v pozadi uz tie spicaky.

0 Citovat

Super, děkuji za tipy. Podívám se na ta místa. Co jsem četl, tak se většinou točilo kolem oblasti okolo Cortina d'Ampezzo. Rychle jsem checknul jen možnost ubytování a předpokládám, že je jedno pokud člověk bydlí v nějaké vesničce v okruhu 50 km kolem Cortiny, kde přeci jenom ty ceny jsou mnohem snesitelnější.

Teď jsem si všiml tohle škaredého překlepu v názvu tématu - nemůžu to opravit, tak jestli si toho všimne nějaký admin, prosím opravte :-)

0 Citovat

Pokud tam pojedeš, doporučuji přečíst knihu Milan Čepelka: Fronta v Dolomitech 1915 - 1917. Leccos z přírodních krás pak uvidíš v daleko zajímavějších souvislostech a po mnoha místech budeš našlapovat opravdu s pokorou...

0
5 reakcí