Nějak jsem se zakoukal do pouští, hrozně mě to v nich baví a i letos bych se do ní rád dostal. Asi jediná možnost bude při dlouhém přestupu v Dubaji. Přistaneme ve 14:40 a další den máme let ráno v 8:10.Koukal jsem se na nějaké túry do pouště, které se v Dubaji nabízí a nejsou moc lákavé a hlavně, skoro všechny začínají ve 14:30, což je na prd. I tak bych se do pouště chtěl podívat a napadlo mě pár nápadů, jak to udělat.1) Najít nějakou túru, která začíná po třetí hodině a je opravdu jenom o poušti. Nějak moc nepotřebuji si dávat "tradiční" oběd a tance, jak je to v ostatních. Nemáte někdo tip na nějakou agenturu?2) Půjčit si auto - koukal jsem, že třeba Fossil Rock Mapa - SAE (ikonka hory napravo od Dubaje) není vůbec daleko. Nejsem si akorát jistý, jestli se dá někam rozumně dostat do pouště v autě z půjčovny, aby ji člověk viděl a zároveň to bylo bezpečné (hlavně pro to půjčené auto). Nemáte někdo s návštěvou pouště kousek za Dubají autem z půjčovny zkušenosti?Dík Honza  .

Dubaj - výlet do pouště

Založil ve fóru Co vidět a navštívit

1 reakce

Nějak jsem se zakoukal do pouští, hrozně mě to v nich baví a i letos bych se do ní rád dostal. Asi jediná možnost bude při dlouhém přestupu v Dubaji. Přistaneme ve 14:40 a další den máme let ráno v 8:10.

Koukal jsem se na nějaké túry do pouště, které se v Dubaji nabízí a nejsou moc lákavé a hlavně, skoro všechny začínají ve 14:30, což je na prd. I tak bych se do pouště chtěl podívat a napadlo mě pár nápadů, jak to udělat.

1) Najít nějakou túru, která začíná po třetí hodině a je opravdu jenom o poušti. Nějak moc nepotřebuji si dávat "tradiční" oběd a tance, jak je to v ostatních. Nemáte někdo tip na nějakou agenturu?

2) Půjčit si auto - koukal jsem, že třeba Fossil Rock Mapa - SAE (ikonka hory napravo od Dubaje) není vůbec daleko. Nejsem si akorát jistý, jestli se dá někam rozumně dostat do pouště v autě z půjčovny, aby ji člověk viděl a zároveň to bylo bezpečné (hlavně pro to půjčené auto). Nemáte někdo s návštěvou pouště kousek za Dubají autem z půjčovny zkušenosti?

Dík Honza


 
0

Tak ak letis na DXB, urcite nehladaj nic po tretej, ale az po stvrtej hodine, na pasovke sa mozes kludne zaseknut na hodinu. My sme pocas dlheho layoveru pozicali auto, za dvacku s poistkami CHevrolet Spark a aj sme trosku pobehali s nim v oaze. Samozrjeme, ze nesli sme do piesku, ale take tie polne cesty su tam fajn, uplne rovny povrch. Ako pozeram na ten Fossil Rock, tak by som sa toho nebal, len posledny usek maximalne prejdete pesi Ale na Google Street View to vyzera fajn aj pre city auticko:
https://www.google.sk/maps/@25.1268704,55.847002,3a,75y,303.57h,87.35t/data=!3m6!1e1!3m4!1s9oMJwNmaoNoVzKPcXPkNAQ!2e0!7i13312!8i6656?hl=en

0
1 reakce