Ahoj,rád bych Vás požádal o tip na exotickou letní dovolenou (červenec - září 2017), která bude vlastně svatební cestou/líbánkamiIdeálně by to vypadalo asi takto Maledivy. Prostě ten domeček na pylonech, průzračná voda, bílý písek, válení na lehátku, koupání, dobré jídlo a pití ...Ani jeden nejsme vysloveně baťůžkáři, takže poznávání dalekých krajin tímto způsobem (Baťoh, vlak, místní jídlo na ulici ...) není nic moc pro nás. Navíc nás pak čeká roadtrip po USA, takže baťůřkářsko-cestovací choutky si naplníme tam.Cenově kdyby se to vešlo do 50tis na osobu ? Samozřejmě čím méně, tím lépe. Ale zase ne šetřit zbytečně na nepravém místě.Možná bych ještě dodal, že v srpnu budu týden na služebce v Singapuru, takže kdyby to bylo někde v daném regionu, tak by to bylo fajne, protože bych ušetřil za jedu letenku Praha - Singapur a zpět :) ... Ale nutné to není. Navíc nevím jak je to v srpnu v jihovýchodní Asii s dešti. ... Pokud třeba v daném období a ceně je nejlepší Mexiko/Kuba nebo já nevím co na druhé straně světa, tak ok. Třeba kamarád mě překvapil a na svojí svatební cestě byl v Panamě u moře. To je něco, co by mě vůbec nenapadlo a on si to hodně chválil. Už jsem celkem dost Googloval, tím víc jsem asi zmatenej. Takže díky moc za jakékoliv rady :) .

Letní exotická dovolené

Založil(a) ve fóru Co vidět a navštívit

24 reakcí

Ahoj,rád bych Vás požádal o tip na exotickou letní dovolenou (červenec - září 2017), která bude vlastně svatební cestou/líbánkamiIdeálně by to vypadalo asi takto Maledivy. Prostě ten domeček na pylonech, průzračná voda, bílý písek, válení na lehátku, koupání, dobré jídlo a pití ...Ani jeden nejsme vysloveně baťůžkáři, takže poznávání dalekých krajin tímto způsobem (Baťoh, vlak, místní jídlo na ulici ...) není nic moc pro nás. Navíc nás pak čeká roadtrip po USA, takže baťůřkářsko-cestovací choutky si naplníme tam.Cenově kdyby se to vešlo do 50tis na osobu ? Samozřejmě čím méně, tím lépe. Ale zase ne šetřit zbytečně na nepravém místě.Možná bych ještě dodal, že v srpnu budu týden na služebce v Singapuru, takže kdyby to bylo někde v daném regionu, tak by to bylo fajne, protože bych ušetřil za jedu letenku Praha - Singapur a zpět :) ... Ale nutné to není. Navíc nevím jak je to v srpnu v jihovýchodní Asii s dešti. ... Pokud třeba v daném období a ceně je nejlepší Mexiko/Kuba nebo já nevím co na druhé straně světa, tak ok. Třeba kamarád mě překvapil a na svojí svatební cestě byl v Panamě u moře. To je něco, co by mě vůbec nenapadlo a on si to hodně chválil.

Už jsem celkem dost Googloval, tím víc jsem asi zmatenej. Takže díky moc za jakékoliv rady :)

0

Perhentiany jsou tzv. malajské Seychely :-) Ze Singáče kousek.
Jinak v září VIE-Seychely za 16090 Kč, které krom chatek na kůlech splní očekávání.

0 Citovat

Seychely by prit těm Perhentian islands měly výhodu, že tam případně je i co vidět (asi :) ). Jako že večer se jít projít do města na večeři nebo tak něco.

0 Citovat

Jestli jedete do Států, tak si odtamtud "odskočte" na Havaj nebo do Karibiku.
Tu představu o destinaci by to chtělo asi trochu více konkretizovat... nad rámec nakašírované fotografie z katalogu CK "domeček na pylonech, průzračná voda, bílý písek, válení na lehátku, koupání, dobré jídlo a pití ..." a položit si otázku jak dlouho mne tohle bude bavit? Dva dny, týden, dva v jednom kuse? Respektive co jiného bych kromě toho chtěl během dovolené zažít?

0 Citovat

Státy a roadtrip budou asi až o půl roku později.

Havaj nebo Karibik by byly OK a klidně si je dovedu představit, že splňují moje požadavky výše napsané. Ale myslím, že se v těchto destinacích asi moc nepotkáme s cenou.

A konkretizovat samozřejmě můžu, i když moc už nevím jak. ... Prostě hledáme "válení". Nic moc jiného asi není potřeba. Nejsme tipy na takové ty fakultativní výlety "koupání s delfíny" apod. ... Ale zase večer si pěšky zajít do blízkého městečka na dobrou večeři, trocha romantiky, tak to jo.

Jo a mimochodem. Pokud možno, aby se jednalo o zemi, kde Vám nehrozí ukamenování za to, pokud Vás někdo přistihne při sexu na veřejnosti :) Přece jenom to jsou líbánky :D

0 Citovat

u nás Havaj - tři týdny, tři ostrovy, tři vnitrostátní letenky, 3
x půjčení auta, se vším všudy - 51 tis na osobu z PRG

0 Citovat

Bylo by možno poslat zhruba nějaký itinerář toho co jste zvládli, navštívili, co cena obsahuje atd ?

Díky moc.

0 Citovat

letenky mezinárodní 32 201
letenky místní 15 000
pronájem aut 13 000
ubytování 18 000
benzín 3 600
vstupné a MHD 3 100
jídlo 13 000
suvenýry 2 000
esta, pojištění 3 000
102 901
co jsme zvládli - Oahu, ubytování na Waikiki, pláž, výstup na Daimond Head, východní část ostrova, výstup na Koko Head, Lanikai Beach, po večer courání po městě, válení na Waikiki
Big Island - South Point, Volcano park 2 dny, trh v Hilo, Mauna Kea, 1 den jen pláže na severozápadní straně - nevím, co všechno napsat (nejlepší ostrov, nejdelší trip a nejvíc zážitků), přelet na Maui malou cessnou pro 7 lidí
Maui - 2 dny surfování v Lahaině, výlet za velrybami, 2 dny Road to Hana - výlet, který jsme nechtěli, ale nakonec to byl dost dobrý zážitek, Hookipa Beach
Nejsme lační turistických cílů jako je Dole plantáž, Pearl Harbor nám z časových důvodů neklapl. Spíš jsme se kocali přírodními krásami a hodláme se vrátit

0 Citovat

Díky moc :)
Na 3 týdny jsem tedy na Hawaii čekal víc :) ... Západní pobřeží USA nám na 3 týdny vyšlo ve 2 na 120.000,-Kč a to jsme většinou spali v autě :)

Tedy bylo to před 6ti lety, tak nevím jak moc se ceny změnily.

0 Citovat

cestopis plánuji, ale jaksi se nedostává času a takhle je těžké stručně napsat, co všechno jsme projeli. Mockrát jsme se odchýlili od itineráře, kupříkladu na Mauna Kea jsme neplánovaně strávili asi 8 hodin jen na vrcholu, pak nás dole překvapila vichřice a nocovali jsme taky v autě. Málo jedli v restauracích, hodně na ulici a v supermarketech. To bylo lowcostové řešení. Hodně jsem plánovala a platila z Prahy, vypustili jsme výlet vrtulníkem a přelétávali tou cessnou, na Big Islandu jsme spali převážně ve stanu, na Maui a Oahu v hostelech se snídaní.
Jela jsem tam okukovat sopku, velryby a surfaře na Hookipě, přítel chtěl hlavně schody na Koko Head a všechno ostatní byl bonus.
Shodli jsme se po návratu, že jiný typ dovolené (Chorvatsko, Egypt all inclusiv přes vánoce) už pro nás postrádá kouzlo. Takže o prázdninách děláme mototripy po Evropě se smočením ve Středozemním moři a v zimě exotika s batohem.

0 Citovat

V auguste zo Singapuru asi Bali... Na medové týždne oblasť Nusa Dua, s peknou Geger beach, pozrieť si Devdan show a urobiť pár výletov ....

0 Citovat

Nevím,ale co třeba zkusit plavbu jako svatební cestu ? Kabina s balkonem,nemusí se chodit daleko.

0 Citovat

Plavba po Karibiku na vyletni lodi by neprosla u pritelkyne :) ... To nam spis treba napresrok nadelim sam k vyroci nebo tak neco, protoze naopak ja bych to podniknul velmi rad :)

0 Citovat

Když ne plavba ,zkusil bych Dom. rep. Podmínkou je ale najít správný hotel.A správný hotel nebude jednoduchý najít.

0 Citovat

Můžete to prosím s tou Dom. rep. trochu rozvést ? Proč by tam bylo problémem najít správný hotel ? Myslím tím v době internetu a všemožných srovnávacích portálů pro ubytování.

0 Citovat

Správný hotel na svatební cestu- podle mě jsou na výběr hotelu kladeny vyšší nároky tzn. vyšší cena a musí ho schválit partnerka .Jinak bude partnerka otrávená a to na svatební cestě není ideál.

0 Citovat

Jo tak :) Já myslel, že třeba v Dom. rep. jsou obecně hotely tak nějak na štíru.

0 Citovat

Nevim v jaky termin to ma byt , ale napada me myslenka , kterou jsem si uvedomil uz vicekrat, proc porad vymyslet neco dalekeho. kdyz i blizko je pohoda a pokud chcete valecku na plazi tak co treba Fuerteventura , nejkrasnejsi koupani ze vsech Kanarskych ostrovu ( vcetne moznosti nudistickeho koupani - Jizni cast Fuerteventury Costa Calma - Morro Jable ,nebo pak kdyz je zajem i o aktivity tak Lanzarote - Puerto Carmen a treba si zajet na koupani na Papagayo ( pisecne duny u Playa Blanca , dalsi variantou pohody, vecerni romantiky dobreho jidla ,piti ,jsou Recke ostrovy a neodpustim si ani tip na obycejne Chorvatsko, opet ale ostrovy ,co treba takova Robinsonada .... lze vybrat neco ,kde budete sami . k dispocizi budete mit clun kterym se dostanete do civilizace -) a v Chorvatsku vas za libanky na plazi urcite neukamenujou -) navic treba na te Robinsonade, zajimave jsou v oblasti Kornatu , da se najit neco na Hvaru , dobry muze byt Vis ci Lastovo kam mohli drive jen mistni a nejsou tak zasazene turistikou , posledni dve letni dovolene jsme meli na Rodosu a na Korfu a nemelo to chybu , zrovna pred 14 dny jsme se vratili z La Palmy a taky parada , srovnaval jsem tyto dovolene s tim, kdy jsme se rozhodli vymenit jednou Silvestra na Kanarech za Dubaj a Oman ,,,ano bylo to jine zajimave , mozna ze Oman navstime jeste jednou ,ale to na co jsme zvykli z Kanaru nebo Recka , ci dalsich jiznich mist v Evrope , tam proste nebylo , verim ze Maledivy jsou super , na Hawaii jsem byl kdysi a koupal se na Waikiki , ale jak jsem si uvedomil , nekdy mene znamena vice ...je to ale jen muj nazor a tip a jen jeste pridam neni asi nikde snazsi pujceni auta jako na Kanarech a i v Recku na ostrovech mistni pujcovny jsou v pohode

0 Citovat

Díky za tip. Ale na Kanáry se díky cenám letenek, a že tam bydlí přítelkyně sestřenice, vlastně můžeme podívat kdykoliv. ... Chorvatsko určitě taky neodsuzuji, ale spíš ho vidím jako rodinnou dovolenou v příštích letech s dětmi :) ... Teď opravdu hledáme průzračné moře, palmy, bílý písek atd. v zemi, kde jsme ještě nebyli a zatím koukali jenom na obrázky na internetu :)

0 Citovat

No ja to taky myslel s temi blizkymi misty i proto ,ze exotika ma sezonu hlavne od posince do brezna , napada me ale jedno misto o kterem se pise , ze nema obdobi destu a lezi v mimohurikanove oblasti , tim mistem je ostrov Aruba ,nebo taky soustrovi Nizozemskych Antil kousek od pobrezi Venezuely , samozrejme cestovky co se zameruji na exotiku o tom vedi ,ale myslim , ze by se mohlo poves najit z Holandska nebo i odnekud jinud let na Arubu a tam si zajistit ubytovani sami podle gusta , Neni to dlouho co jsem videl trosku slozitejsi dopravu na Arubu a to let z Miami ,ovsem cena stala za to ,nizkonakladova spolecnost to nabizela za 180 dolaru zpatecni let a dostat se na Miami by nemuselo byt zas az tak hrozne nakladne . samozrejme bych se ale dival hlavne na neco z Nizozemi Holandani tam litaji cely rok a urcite budou mit i nejake last minutove ci jine promo akce

Tak protoze me to osobne taky nakonec zajima, tak jsem mrknul a z Amstrerdamu je primy let na Arubu s KLM od 2 . do 17. (18.)9. tedy na 15 dnu mozny za cca 750 euro na osobu z Deltou s prestupem v USA kolem 600 euro

Tak jeste pridavam ,prozkoumal jsem ubytovani pres booking.com a je tam toho na vyber docela hodne s pomerne vysokym hodnocenim ,cenove jsem se dival spis nize ,presto spousta mist s hodnocenim 8-10 pri 15 tidenim pobytu bych asi volil 2 mista cenove 1000-1500 euro pro oba za 15 noci

0 Citovat

Cassper napsal(a):

Díky za tip. Ale na Kanáry se díky cenám letenek, a že tam bydlí přítelkyně sestřenice, vlastně můžeme podívat kdykoliv. ... Chorvatsko určitě taky neodsuzuji, ale spíš ho vidím jako rodinnou dovolenou v příštích letech s dětmi :) ... Teď opravdu hledáme průzračné moře, palmy, bílý písek atd. v zemi, kde jsme ještě nebyli a zatím koukali jenom na obrázky na internetu :)

Průzračné moře, palmy a bílý písek je na mnoha místech... tak si najdi ten obrázek, co se ti nejvíc líbil, a jeďte tam. Na místě možná zjistíte, že není všechno tak, jak se to prezentuje v reklamě, ale co... Doporučuji se spíš trochu zamyslet, co od toho oba očekáváte a co bude oběma vyhovovat, resp. nevyhovovat. Např. bych se trochu bál přesně těch míst z obrázků, kde jsi nakonec nucen na 1km čtverečním strávit 14 dnů nicneděláním (pokud nechceš utratit další tisíce za přelety/přejezdy/výlety jinam). Přikláním se k mikirovi, že na romantiku bohatě stačí třeba ty Kanáry, Řecko, Španělsko apod., kde kromě toho průzračného moře atd. máš taky k dispozici v podstatě jakékoliv další vyžití, služby, dobré jídlo, pití... prostě pohoda. A když je pohoda, tak funguje romantika.

0 Citovat

Aruba je party destinace pro (bohatsi) holandskou a americkou omladinu, pro libanky bych doporucil spise Curacao. Ale zalezi na preferencich...

0 Citovat

Kousek od Singaporu je ostrov Tioman.Takové malajské Tahiti;)

0 Citovat

Vcera jsme se vratili z tzv. thajskych Malediv - z Koh Lipe a pokud za sebe muzu rict, tak plaze, koupani i ubytko naprosto perfektni. A pro toho, kdo nema problem jit 20 minut na opacnou stranu ostrova od Pattay Beach smerem na Sunset Beach a najit si prakticky private beach, je to o dalsi level vyssi zalezitost..

0 Citovat

Před nedávnem: Baku, Ázerbájdžán. Výtečné město kontrastů, úžasná cesta, a hlavně - jídlo.

Pokud se poštěstí, najíte se hodně zalevno, ale 1 manat = 1 euro. I když se dají najít místa.

Kámoš pak řekl o tom, že áz. kuchyně se nachází i v čr - buď v Praze (rest. Mangal), nebo ještě další v Krumlově či Lipně - http://hotel-lipno.cz/cs/restaurace/

0
24 reakcí