Ahoj, :) v srpnu letíme na 10 dní do NY a vzhledem k tomu, že už jsme tam jednou byli, tak bychom se rádi podívali i do jiného města poblíž NY. Jeli bychom Megabusem a přemýšlíme nad Filadefií, Bostonem a nebo Washingtonem. Nejlepší by pro nás byla ta Filadelfie, protože bysme chtěli jet jen na jeden den a Filadelfie je nejblíž, asi jen hodinka a půl cesty Megabusem. Ale nevíme, jestli zrovna tohle město je nějak zajímavé. Byli jste v některém z těchto měst a jak na Vás zapůsobilo?  .

Filadelfie x Boston x Washington

Založila ve fóru Co vidět a navštívit

22 reakcí

 Ahoj, :)

v srpnu letíme na 10 dní do NY a vzhledem k tomu, že už jsme tam jednou byli, tak bychom se rádi podívali i do jiného města poblíž NY. Jeli bychom Megabusem a přemýšlíme nad Filadefií, Bostonem a nebo Washingtonem. Nejlepší by pro nás byla ta Filadelfie, protože bysme chtěli jet jen na jeden den a Filadelfie je nejblíž, asi jen hodinka a půl cesty Megabusem. Ale nevíme, jestli zrovna tohle město je nějak zajímavé. Byli jste v některém z těchto měst a jak na Vás zapůsobilo?

0

Ahoj, bol som vo vsetkych a vo Philly a DC megabusom
Na jednodnovy vylet je najlepsia filadelfia... mne sa osobne velmi paci, kedze centrum je kompaktne, lezi to pri rieke a niktore casti okolo tych "stromovych" ulic ako Spruce st. sa viac podobaju na UK ako na Anglicko. Liberty bell je skor taka zabavka, ale da sa - americky hype ako sa patri. Na jeden den akurat.

Washington je uz ina liga, tam to je na dva dni urcite najma kvoli muzeam svetovej kvality, ktore su zadarmo. Aj ten sme otocili za jeden den z NYC, ale je to taka rychlovka - Capitol, Biely dom, the Mall, prebehnut cez most na Arlington a naspat. Ale da sa, len 4+4 hodiny v buse dokazu aj tak odrovnat.

Boston mne sa paci asi najviac, ale ten je fakt od ruky a tiez radsej ist na 2-3 dni a spojit to napr. s Providence a Rhode Island, na otocku busom to nevidim.

Kludne daj Philly, urcite tym nic nepokazis :) Prip. Jeden den Washington, prespat a naspat cestou Philly.

0 Citovat

Já jsem byl před třemi týdny NY, Philly, Atlantic city a Washington. Vše na 14 dní.
Ve Philadelphii skoro nic není a klidně bych vynechal (podotýkám, že Rockyho schody byly zakrytý podiem pro NFL draft, jinak by byl zážitek asi lepší :) ). Celkem zajímavé tam ale mají free tour zaměřené na historii (do roku 1800) - první banka, prezidenti. Náplavka tam má velkej potenciál, ale to by museli prodávat pivo jako u nás :)
Nadšenej jsem byl ale z Washingtonu, ta cesta za to rozhodně stojí, ideál 2-3 dny. Krásná architektura, plno zeleně a nápaditý memoriály. Muzeum americký historie mě krutě nebavilo (celkem na ně moc nejsem)

0 Citovat

Philadephia je dobrá jako zastávka autem po cestě do Washigtonu. Radši bych tedy zvážil ty dva dny ve Washingtonu v tvém případě.

0 Citovat

Přidávám se k výše uvedenému - ve Philadelphii nic moc není, pokud nejsi sportovní fanoušek nebo nestuduješ historii USA, Washington je mnohem zajímavější (Lincoln Memorial a spousta dalšího) a navíc je to oproti NY velký kontrast - jiné město, jiný styl... je dobrý to vidět

0 Citovat

Boston je plný americké historie. Samotné město je ale spíše na jeden max dva dny. Zaujala mě ještě plavba za velrybami. Z New Yorku jsi tam za chvíli letadlem.

0 Citovat

Za mě Boston, Washington, Philly v tomto pořadí, ale ani s Philly chybu neuděláte.

0 Citovat

zalezi kolko maju casu, ked fakt jeden den, tak su dve moznosti.
1. Philly v pohodice
2. Washington rychlovka

Boston by som ani nebral do uvahy, to uz radsej by som (ak by bolo este stale teplo) sa siel pozriet na Long Island a plaze, prip. kupat na Staten Island :D

0 Citovat

Vrátila jsem se minulý týden, absolvovala jsem megabusem Washington, přespávaly jsem tam. A cesta byla parádní, velice pohodlný autobus. Celé jsem to zaspaly. Jely jsem v 9:15 tam, v 10:00 druhej den zpátky. Washington paráda, případně doporučuji hotel HI DC hostel, nejlepší bagely k snídani, které jsem v životě jedla.

0 Citovat

Boston i Philly mají dost míst spjatých s historií USA, i když ty místa jako takový nejsou (aspoň z pohledu běžného Středoevropana) zas nijak extra. DC je pro milovníky muzeí a památníků, obojího si tu člověk užije požehnaně. Muzeum letectví a kosmonautiky bylo asi nejzajímavější muzeum , co jsem v USA viděl. Ve Philly pak věznice, muzeum námořnictví, akvárium a USS New Jersey ;). Boston má taky nějaký muzea (MOFA), zajímavé kampusy Harvardu v old england stylu a MIT v "crazy" stylu. Po cestě nahoru se dá udělat zastávka v New Haven (Yale kampus, muzeum umění) a jestli těch bitevních lodí nemáte dost, tak Fall River.

0 Citovat

Jo, ta věznice ve Philly s komentářem Buscemiho je super..cca na 2 hodky

0 Citovat

Děkuju moc všem za odpovědi! My bysme klidně do toho Washingtonu nebo Bostonu na dva dny jeli, ale už máme zarezervované i zaplacené ubytování přes AirBnb na všech devět nocí v NY...

0 Citovat

Pak je vaše otázka ryze akademická... Philadelphia na otočku je škoda času a peněz, větší část centra je "inner city ghetto", všichni co si to mohou dovolit, bydlí na předměstích.

0 Citovat

Neřekl bych, že je to škoda času a peněz a 9 nocí v N.Y. je celkem dost, takže pokud se vám bude chtít, tak bych určitě vyrazil. Osobně jsem si žádnýho ghetta nikdy nevšiml a centrum je úplně v pohodě.

0 Citovat

@Petr76, s tym ghettom velmi nesuhlasim, bol som tam 3x. Medzi 30th street station (kde je zastavka megabusu) po rieku Delaware, kde sa vlastne nachadza drviva vacsina zaujimavosti je vsetko standardne. Horsie stvrte su skor na zapade od 30th st. station a okolo university of philadelphia, ale tam aj tak nie je dovod ist. Na jednodnovy vylet je to akurat.

0 Citovat

Tak vcera jsem dal na otocku Philadelphii, a za me teda zklamani. Ani toho Rockyho nenechali nahore. Nejvetsi atrakce 200 let starej zvon :) V Budejcich mame na Cerny vezi starsi a vetsi.... :)

0 Citovat

akoze oproti DC je to slaby odvar, ale vyhoda je, ze to z NYC je fakt na otocku na jeden den, kym DC na jedne den uz je velmi unavne :D

Samozrejme pre tych, co idu prvy krat do NYC na par dni, tak sa neoplati o Philly ani uvazovat.

0 Citovat

Ahoj, máme celých 9 dní v New Yorku, na který si myslím bude stačit 5-6 dní, zbytek bychom chtěli věnovat výletům mimo NY. Určitě se chceme podívat do Washingtonu, i třeba jen na otočku. Stačí nám procházka jen přes to hlavní, nejsme milovníci muzeí. Přemýšlel jsem tedy nad 2 variantama:

1) Washington buď  na 1 den, nebo na 2 dny s přespáním a spojit to s Philly, 1 den Boston na otočku (opravdu stačí jen procházka, byť krátká tak na 6 hodin, městěm, prostě vidět i něco jiného než jen NY, byť mi je jasný, že to bude obdobné) , na NY tedy zbyde 6-7 dní. 

2) Washington buď  na 1 den, nebo na 2 dny s přespáním a spojit to s Philly, výlet k Niagarskym vodopadum na 2 dny (kvůli úspoře času a vzdálenosti bych to viděl tak, že jednou bychom jeli nočním busem a jednou denním), na NY tedy zbyde 5-6 dní 

O co mi tedy jde. Jestli ten wow efekt z vodopádů stojí za to se tam trmacet 2x10 hodin. Kvůli 7 denní jizdence v NY bych rád dal výlety hned na začátek a pak si v klidu užít NY. Jenže na začátku budeme unavení z dlouhé cesty. Myslíte, že se i přes únavu a dlouhou cestu vyplatí vodopády vidět nebo bude lepší se soustředit na východní pobřeží a nechat je na jindy? Díky :) 

0 Citovat

Niagarské vodopády určitě stojí za to, rozhodně víc než Philadelphia. 

Washington je super, dva dny tam jsou mnohem lepší.

5-6 dní v NY? 3 celé dny stačí, si myslím,  zejména pokud nejste na muzea.

Boston bych dal autem a spojil s Cape Cod, abyste viděli i něco jiného než paneláky.

0 Citovat

Petr napsal(a):

O co mi tedy jde. Jestli ten wow efekt z vodopádů stojí za to se tam trmacet 2x10 hodin. Kvůli 7 denní jizdence v NY bych rád dal výlety hned na začátek a pak si v klidu užít NY. Jenže na začátku budeme unavení z dlouhé cesty. Myslíte, že se i přes únavu a dlouhou cestu vyplatí vodopády vidět nebo bude lepší se soustředit na východní pobřeží a nechat je na jindy? Díky :) 

A nechcete tam přeletět? Letenky se dají sehnat za 50-80 USD jeden směr. Já v březnu letěl na NHL do NY, na druhý den jsem přeletěl z letiště La Guardia do Buffala (78 USD)  - odtamtud shuttlem na Niagáry, kde jsem strávil celý den a večer jsem letěl z Buffala do Bostonu (52 USD), kde jsem další den byl na dalším zápase NHL. Z Bostonu jsem pak letěl zase do NY (82 USD) a zpátky do Evropy.


Nicméně klidně můžete Niagáry otočit letecky ráno tam, večer zpátky. Letů z/do NY je každý den spousta a letí to hoďku a půl. A když vyletíte s ranním sluníčkem, třeba budete mít štěstí na podobný výhled na Manhattan, jaký se naskytl při odletu do Buffala mně. :)


54798534-10155931224311363-8829508232843100160-o.jpg

0 Citovat

Ok,  tak pokud opravdu stojí za to, tak to zkusíme a tentokrát si i priplatime za komfort, jak pise Proky. Koukám, že ze všech možných relaci je nejdražší Boston - Washington. Tak bych to videl +- takto: NY - Buffalo s deltou, Buffalo - Boston s deltou, Boston - Washington se spirit a Washington - NY s megabusem. A na NY nam toho zbyde spousta. 

0 Citovat

Phl urcite vynechat, jedine co jsem tam za X navstev objevil (a co bych doporucil) je delfriscos.com/steakhouse/philadelphia/ (skvely steakhouse v budove nejstarsi banky v US) - jinak dira plna fetaku, vypada to tam jak Compton v 90tych letech..


Pennsylvanie je jinak docela hezka na roadtripy v jakemkoliv rocnim obdobi, ale vetsi paradu urcite udelate v New England.. :)

0 Citovat

New York může být až na 4-5 dny, Washington tak 2 dny, Boston 2 dny + road trip New England (Nová Anglie). Rozhodně vynechat Philadelfii, je tam jen ten zvon a jinak nic.

Niagara Falls stojí za to, ideálně s přespáním na 1 noc v Niagara Falls.
0
22 reakcí