Dobry den, muzete poradit zkusenosti z dovolenych na posledni tyden v zari / prvni tyden rijna (min 10 dni)?Rozpocet mam max 13-15K, chtel bych polopenzi, tzn asi CK, co uvazuji tak Recko nebo Tunis.Minuly rok jsem byl ve stejnem terminu na Krete a teplota byla tak nejak hranicni. Na Rhodosu jsem uz byl, tak koukam i jinde, ale obavam se, ze tam bude jeste chladneji.Naopak pro Tunis ta teplota by mela byt o par stupnu vetsi, ale mam obavu, ze tam bude vse vyprahle a malo zelene (byl jsem v Maroku, predpokladam, ze to bude dost obdobne). Je na Tunisu nejaka zelenejsi cast napr s parkem nebo nejaka destinace kde se daji dobre kombinovat vylety nejen na plaz?Jake jsou Vase zkusenosti, co by jste doporucili ?Vetsinou nas byva vic, bereme max polopenzi a pres den cestujeme a objizdime pamatky a pripadne se flakame na plazi. .

Kam na dovolenou zacatkem rijna?

Založil(a) ve fóru Zájezdy s CK

15 reakcí

Dobry den,

muzete poradit zkusenosti z dovolenych na posledni tyden v zari / prvni tyden rijna (min 10 dni)?

Rozpocet mam max 13-15K, chtel bych polopenzi, tzn asi CK, co uvazuji tak Recko nebo Tunis.

Minuly rok jsem byl ve stejnem terminu na Krete a teplota byla tak nejak hranicni. Na Rhodosu jsem uz byl, tak koukam i jinde, ale obavam se, ze tam bude jeste chladneji.

Naopak pro Tunis ta teplota by mela byt o par stupnu vetsi, ale mam obavu, ze tam bude vse vyprahle a malo zelene (byl jsem v Maroku, predpokladam, ze to bude dost obdobne). Je na Tunisu nejaka zelenejsi cast napr s parkem nebo nejaka destinace kde se daji dobre kombinovat vylety nejen na plaz?

Jake jsou Vase zkusenosti, co by jste doporucili ?

Vetsinou nas byva vic, bereme max polopenzi a pres den cestujeme a objizdime pamatky a pripadne se flakame na plazi.

0

Hraniční teplota?? Do Středomoří jezdíme už léta v září nebo říjnu a vždycky je poměrně dost teplo...v pohodě na koupání, na objíždění památek snesitelně... kamkoliv. Zkuste pro změnu Španělsko. Třeba okolí Barcelony, Costa Brava, i Mallorca je fajn, Málaga...

0 Citovat

Bez CK bych doporučil Sicílii - Trapani nebo Španělsko - Malagu. Výhodou je odlet z Prahy, ubytování relativně levné, počasí by mělo být pěkné. Na Sicílii má v tomto období moře okolo 25°C. Určitě by dobrá volba byly také Kanáry, ale odlet z Německa nebo Polska.

0 Citovat

zakladne pravidlo jesennych dovoleniek - Stredomorie chladne od zapadu, tak kym sa da este na Krete kupat pomaly cely oktober/rijen, tak Spanielsko uz je passe. Tunis by bol OK, lenze tam uz budu velmi kratke dni, o 6 vecer uz zapada slnko. Istota bude ta Kreta, Cyprus, alebo juh Turecka..

0 Citovat

V Turecku a na Mallorce jsem uz byl... Tzn z toho co ctu, tak skutecne zbyvat tak Kypr / Tunis popripade to recko (Zakynthos me laka, ale ta teplota asi taky nebude nic moc, navic minuly rok jsem byl na krete a par let predtim na rhodosu, tak abych uz nemel prerekovano).... Ani na Kypru / Tunisu jsem nebyl, je tu nekdo kdo byl v obojim a muze porovnat?

0 Citovat

Ahoj,

v říjnu jsme byli na Kapverdách a bylo teplo až až :)

0 Citovat

ja mozem hovorit len za severny Cyprus, ten bol super, aj pekne plaze a aj priroda. Len bez auta tazko.

0 Citovat

Severní i jižní Kypr bude v tu dobu OK. Více se nám líbilo na severním a až na dopravu tam, vyjde taky levněji.

0 Citovat

Za ty prachy by možná šel i Egypt a v říjnu je to u Rudého moře nejlepší.

0 Citovat

nicméně počítej s tím, že v Egyptě dáš $60 za vizum

0 Citovat

Ohledne egyptu - tam bych rad, ale mam strach z masoveho turismu (tzn nazenou "stado" lidi do pyramid a zpatky atd..) - muzete nekdo pripojit zkusenosti?

0 Citovat

pozri si letenky airmalta z prahy, dostaneš sa aj pod 100 €. ubytovanie podľa chuti...

0 Citovat

google mi nasel pelikana (ze ma air malta). Da se tady vyhledavat i podle "kamkoliv"?

0 Citovat

tonic napsal(a):

ja mozem hovorit len za severny Cyprus, ten bol super, aj pekne plaze a aj priroda. Len bez auta tazko.

Severnim myslis tureckou cast ? , byli jsme tam uz davneji na vanoce v Paphosu , meli jsme auto , docela fajn , byli jsme se podivat i na tom jejich horskem stredisku i v Agia Napa i v tech laznich Afrodite ,,takze cele to pobrezi co nebyla turecka cast , leteli jsme tam jeste ze SkyEurope nez zkrachovali do Larnaky,

Pokud vidim nabidku cestovek tak vetsinou levnejsi je severni Kypr , docela bychom se tam i podivali doprucis misto ? jak s pujcenim auta ?

Samozrejme bez cestovky -)

0 Citovat

tonic napsal(a):

zakladne pravidlo jesennych dovoleniek - Stredomorie chladne od zapadu, tak kym sa da este na Krete kupat pomaly cely oktober/rijen, tak Spanielsko uz je passe. Tunis by bol OK, lenze tam uz budu velmi kratke dni, o 6 vecer uz zapada slnko. Istota bude ta Kreta, Cyprus, alebo juh Turecka..

Nevim ,ale myslim si ze vyslovene se to tak neda rict ,,ve Spanelsku jsme v takovou dobu byli a nic studeneho jsme nezazili ,,ano Portugalsko zapadni pobrezi to jo , Siclie byla taky v pohode nebal bych se ani Balearu , Malorcu jsem navstivil na Mikualase a vykoupal jsem se -) zvazuju taky neco na zari tak jsem taky premyslel o Ibizze

Samozrejme s Kretou a Cyprem mas pravdu , ale spis bych to porovaval treba s Chorvatskem nebo severnimi castmi Recka ,, tam uz je v zari chladneji nemyslim z to Stredomiri v miste jako jako je Sicilie a podobne chladne rychleji

Tunis spatny nebyl ale uz je to davno ,, dnesni pomery k ceste do Tunisu nelakaji chybi mi Djerba ale nechce se mi tam ted , Egypt ani nahodou -)

0 Citovat

K tomu Egyptu: spousta lidí letí s cestovkou, protože to vyjde výrazně levněji než samostatná letenka a ubytování. Na místě si pak víceméně můžete dělat program podle sebe, delegáta ani hotelové restaurace nemusíte za celou dobu pobytu vidět. I většinu výletů na místě pořídíš levněji než před delegáta včetně cest z resortů za památkama. Pokud poletíte na Sinaj (Šarm aš-Šajch), tak vízum ani potřebovat nemusíte, pokud byste ze Sinaje neodjeli. Tedy pokud se to nezměnilo, ani egyptské weby v tom nejsou jednotné. Já jsem měl hodně rád Dahab, kde nikdy nebyly ty mega resorty, protože tam nejsou klasické pláže a je tam super šnorchlování a potápění. Samozřejmě, za předpokladu, že se nebudete bát cestovat do muslimské země.

0
15 reakcí