Albánie - Postřehy a tipy?
Právě :)) mají tam být 2 lokality, ale nic mě nepřesvědčilo. Budeme se teda soustředit na průzkum :)
No podle toho kde budeš je možný zajet do Makedonie, kde Mavrovo i Popova Šapka jsou oba na dobrý úrovni a lyžařský terény lepší než v ČR. Navíc ski pass za pakatel.
Mrknu na podmínky autopůjčovny a na ty střediska pro případ, že Albánii zvládneme do 10 dní celou. Díky.
Pokud by ses ještě pohyboval na jihu Albánie, tak 2 pěkný lyžařský střediska jsou kousek od hranice v Řecku: Vasilitsa a Pisoderi. Nicméně předpokládám, že jet s albánským autem do EU bude složitější, než do Makedonie a navíc to Mavrovo je stejně nejlepší. Jinak dobrá střediska jsou i v Kosovu (Brezovica) a Černý Hoře (Kolašin). Taky nejsou daleko od Albánie. V samotné Albánii je lyžování úplně zabitý.
Tip na jedno místo, které se na google objevilo teprve nedávno, takže jsme i v plné letní sezoně a poloze pár km od Kruje, měly možnost tam být sami (to je v letní sezóně už skoro zázrak) a protože si myslím, že stačí pár týdnů a už to tak nebude, dávám doporučení sem, pokud se někdo chystáte v nejbližší době.
Penzion Oxhaku i lames, na google, vede k němu nová asfaltka, takže neporušíte pravidla offroad (jak na nás naše úžasná půjčovna Surprice zkoušela) a pěkná 15 min procházka k vodopádu Hurda e kecit, kde se dá i koupat.
Zaparkovat se dá jen u nich (ale i tak doporučuju, jídlo připravované starým způsobem, vše domácí, sýry, maso, zelenina, ovoce - příprava tohoto oběda trvá dvě hodiny, tak ideální zaparkovat tam, objednat, jít k vodopádu a vrátit se k obědu / večeři). Pro odvážnější vede "cesta" až přímo kolem vodopádu a jezdí tam dokonce dvakrát denně místní MHD. Cca deset minut autem dál by měl být ještě nějaký koupatelný kaňon, bohužel jsme neměli prostor vyzkoušet. A samotná cesta SH38 z Kruje do Oxhaku i lames je moc hezká :)
Ahoj, prosím o radu ohledně dat v Albánii. Nechci kupovat druhou místní SIM, takže buď zaplatit data od T-mobile co mám - Data Svět A 5GB 549kč/ 2GB 379kč, nebo nějakou esim od někoho.. Na fórum jsou dost různé názory na poskytovatele, máte prosím nějakou zkušenost? Děkuji předem
Tak nejak mi prijde, ze Albanie je "letosni Chorvatsko". Jen z uzkeho okurhu znamych vim o nekolika lidech co tam v lete vyrazi. A ruzne diskuze jsou toho plne
buduci tyzden ti mozem dat vediet, ci Manet.travel dobre funguje aj v Albansku :D
Ale hlavne sa mi paci ten pristup... NECHCE SA MI KUPOVAT MIESTNU SIM, NECHCEM SI VYBAVOVAT KREDITKU KVOLI AUTU, NECHCEM PLATIT PRIORITY KVOLI KUFRU, NECHCEM RANNY ODLET...
@tonic
Děkuji Ti. Ta cena od nich je super.
Našel jsi někde, že se dá i sdílet data u nich?
Dále jsem četl nějaké problémy s nastavením APN.. víš něco blíže?
Na trustpilot jsou jak dobré, tak špatné recenze... 3,6*/5*
pozrite si na trustpilot recenzie na Emirates alebo Qatar Airways :)
ja som skusal Manet v Turecku, Ciernej Hore, Ukrajine alebo Gruzinsku a nejaky problem som nepostrehol. Tak o tyzden skusim .. a teda zdielanie dat by cez hotspot malo ist
Na platební stránce klikni na odkaz "eSIM specifications" a uvidíš, jestli podporuje hotspot.
ja fakt nechcem tu nikoho urazat, ale vsak Manet ma svoj web a tam je sekcia FAQ
Can I share my Manet Travel eSIM connection via hotspot or tethering?
Yes, you can share your data using hotspot or tethering, just like with a regular SIM card.
Simply enable the hotspot/tethering option in your device’s settings.
aj ked chapem ze sa asi NECHCELO HLADAT
Zdravím, také se do toho letošního Chorvatska chystám a nebudeme půjčovat auto, proto bych se rád zeptal na zkušenosti s místní dopravou. Počítám, že přejezdy mezi většími městy by měly být v poho? Tirana - Berat, Tirana - Skadar, Tirana - Durres. Jak moc se lze spolehnout na časy na Gjirafa travel?
Dále mě zajímá cesta Skadar - Valbone, odkud pak půjdeme do Thethu a Theth - Skadar.
Na podzim jsem měl na 10 dní z letiště v Tiraně nějaký malý SUV od Kie ("třída Polo"). Celé to stálo asi 210 €.