Ahoj,přemýšlíme nad tripem do Ameriky na cca 3 týdny a chtěli bychom poznat hlavně Floridu, Kubu a Jamajku. Na Floridě by to asi nebylo na dlouho, chtěli bychom vyzkoušet hlavně nějaký zábavní park, na Kubě a Jamajce bychom pak chtěli strávit víc času, jak nějakým poznáváním, tak válením na pláži. Máte někdo zkušenost s tím, že by se tahle 3 místa dala stihnout za nějaké ty 3 týdny? Má to smysl, stojí to za to, nebo je to blbost? Pokud ano, máte někdo tip na to, jak hledat nejlevnější přelety (případně přejezdy lodí)? Stály by za návštěvu ještě nějaké okolní ostrovy?Díky, Martina .

Florida - Kuba - Jamajka

Založila ve fóru Co vidět a navštívit

8 reakcí

Ahoj,

přemýšlíme nad tripem do Ameriky na cca 3 týdny a chtěli bychom poznat hlavně Floridu, Kubu a Jamajku. Na Floridě by to asi nebylo na dlouho, chtěli bychom vyzkoušet hlavně nějaký zábavní park, na Kubě a Jamajce bychom pak chtěli strávit víc času, jak nějakým poznáváním, tak válením na pláži. Máte někdo zkušenost s tím, že by se tahle 3 místa dala stihnout za nějaké ty 3 týdny? Má to smysl, stojí to za to, nebo je to blbost? Pokud ano, máte někdo tip na to, jak hledat nejlevnější přelety (případně přejezdy lodí)? Stály by za návštěvu ještě nějaké okolní ostrovy?

Díky, Martina

0

Ahoj, cestovať z USA na Kubu na turistické účely je nelegálne.

Pozri tu: http://www.mzv.cz/jnp/cz/encyklo.../visa.html

a tento dokument (otázka č. 7 v bode II): https://www.treasury.gov/resourc...qs_new.pdf

0 Citovat

Aha, díky moc za upozornění, myslela jsem, že už jsou vztahy uvolněné a zákaz přestal platit. Co mě ale napadlo.. vzít to druhou stranou by nešlo? :D Letět na Kubu, zajet na Jamajku a pak na Floridu a z Floridy domů? ;)

0 Citovat

Koleduješ si o problémy. Ak by Vás na Kube aj pustili do lietadla, na prílete v USA by ste pravdepodobne mali vážny problém z dôvodu porušenia federálneho zákona. Osobne by som do toho nešiel. Neviem, ako letenky vychádzajú cenovo, ale je možné, že lacnejšie víde letenka z Európy ako prelety USA - Kuba, USA - Jamajka alebo Kuba - Jamajka. Ja osobne by som to rozdelil na 2, príp. 3 cesty. Kubu a USA by som dohromady by som v žiadnom prípade nedával. Porušenia federálneho zákona je veľmi vážna vec končiaca pokutou alebo väzením a okrem toho na dlhé roky môžete prísť o možnosť vstupu do USA.

0 Citovat

Jasně tomu rozumím, dík moc za info!! :) Nejen kvůli tomuto se taky stejně asi přikláníme k tomu, že Kubu necháme na sólo výlet.. ;)

0 Citovat

To už máte lepšie USA, Portoriko / Vieques /, AVI Americké panenské ostrovy, samozrejme za viac bubákov....

0 Citovat

To už máte lepšie USA, Portoriko / Vieques /, AVI Americké panenské ostrovy, samozrejme za viac bubákov....

0 Citovat

mispi napsal(a):

To už máte lepšie USA, Portoriko / Vieques /, AVI Americké panenské ostrovy, samozrejme za viac bubákov....

Díky za tip, máš s tím takto zkušenost? Líbilo se? :)

0 Citovat

Samozrejme, spiatočný let do San Juanu sa dá nájsť z Miami do 100 USD, požičať auto, prejsť Portoriko a trajektom na Vieques/Culebra, existuje aj možnosť preletu.

Dtto letenka San Juan - St. thomas cca 120 €. V rámci BVI trajekty na Virgin Gorda, prípadne na Tortolu.

Pozor!, ubytovanie je zhruba za US ceny...

0
8 reakcí