Dobrý den,letos v únoru jsme prožili skvělé tři týdny v jižní indii, pobyt ve vnitrozemí jsme ukončili na plážích ve státě Goa (Agonda beach). Letos jsme započali s plánem další cesty do Indie, tentokrát chceme absolvovat klasická turistická lákadla (Delhi, Jajpur, Agra, Varanasi ....). Cestu plánuji ukončit opět na nějaké pláži, tentokrát na východním pobřeží. Má někdo zkušenosti s těmito místy? Konkrétně mám na mysli pláže v Puri či okolí, nebo severněji, pláže Digha, Mandarmani a poté přes Kalkatu zpět? Budu rád za tipy na pláže, ubytování, zajímavosti v okolí a další informace. Děkuji Milan. .

INDIE, pláže Bengálského zálivu

Založil ve fóru Co vidět a navštívit

6 reakcí

Dobrý den,

letos v únoru jsme prožili skvělé tři týdny v jižní indii, pobyt ve vnitrozemí jsme ukončili na plážích ve státě Goa (Agonda beach). Letos jsme započali s plánem další cesty do Indie, tentokrát chceme absolvovat klasická turistická lákadla (Delhi, Jajpur, Agra, Varanasi ....). Cestu plánuji ukončit opět na nějaké pláži, tentokrát na východním pobřeží. Má někdo zkušenosti s těmito místy? Konkrétně mám na mysli pláže v Puri či okolí, nebo severněji, pláže Digha, Mandarmani a poté přes Kalkatu zpět? Budu rád za tipy na pláže, ubytování, zajímavosti v okolí a další informace. Děkuji Milan.

0

Zkusím oživit téma. Cestoval někdo v Uríse?  Nemusí jít nutně o pláže, ale třeba staré chrámy,  národní parky....

Má někdo zkušenost s tímto státem?  Díky

0 Citovat

Byl jsem před pár lety v Uríse (Odisha) a musím říct, že je to úplně jiná Indie než Goa. Puri má sice dlouhou pláž, ale moře je tam dost divoké a prostředí spíš místní než turistické. Pokud jde o památky, určitě stojí za to chrám Jagannáth v Puri a komplex Konárak – ten je opravdu působivý.

Co se týče přírody, zajímavý je národní park Bhitarkanika (mangrovy a krokodýli), případně jezero Chilika s ptactvem. Digha a Mandarmani už jsou víc víkendová letoviska pro Indy z Kalkaty, spíš jednodušší atmosféra. Večery v těchto klidnějších oblastech mohou být hodně tiché, takže pokud hledáte trochu vzrušení z pohodlí hotelu, můžete zkusit online zábavu na https://morospin-cz.com/

Možná se o téhle části Indie moc nepíše, ale jsem rád, že se to tady znovu otevřelo – je to region, který má svoje kouzlo, jen je potřeba trochu jiná očekávání než u západního pobřeží.

0 Citovat

Díky za reakci.

0 Citovat

jules.revenor napsal(a):

Byl jsem před pár lety v Uríse (Odisha) a musím říct, že je to úplně jiná Indie než Goa. Puri má sice dlouhou pláž, ale moře je tam dost divoké a prostředí spíš místní než turistické. Pokud jde o památky, určitě stojí za to chrám Jagannáth v Puri a komplex Konárak – ten je opravdu působivý.

Co se týče přírody, zajímavý je národní park Bhitarkanika (mangrovy a krokodýli), případně jezero Chilika s ptactvem. Digha a Mandarmani už jsou víc víkendová letoviska pro Indy z Kalkaty, spíš jednodušší atmosféra.

Možná se o téhle části Indie moc nepíše, ale jsem rád, že se to tady znovu otevřelo – je to region, který má svoje kouzlo, jen je potřeba trochu jiná očekávání než u západního pobřeží.

O koupačku mi uplně nejde, spíš o ty národní parky a památky. Chtěli jsme si tam dát tak týden - 4 noci někde v dosahu Puri a Konáraku a 4 noci příroda. Přemýšlím mezi národním parkem Similipan a Satkosia/Tikarpada. S angličtinou jste fungovali v Uríse v pohodě? dá se domluvit. A ubytování jste řešili na místě, nebo přes Agodu apod? 

Díky

0 Citovat

Na Agodu bych v Indii nespolehala, jednou nam v hotelu tvrdili, ze rezervaci nemaji i kdyz byla zaplacena a v jinem hotelu nam zaplacene ubytovani zrusili, Agoda nijak nepomohla, penize nam vratili, ale zbytecna komplikace

0 Citovat

Ubytování asi budu řešit přes whatsapp co najdu na mapách,  jedu do Uríši přes Vánoce,  ale zkouším postupně hledat nějaké informace předem. Na netu jsem toho moc nenašel, vypadá to, že tam jezdí spíš poutníci a rekreanti z Kalkaty. Pokud by někdo měl nějaké konkrétní doporučení a zkušenost ( ubytování,  průvodce, šofér, národní park) budu vděčný za každou řadu.

0
6 reakcí