Dobrý den,máme zakoupené letenky s Air France na St. Maarten na prosinec 2017 (ubytování přes airbnb). Máte někdo zkušenosti / znalosti, co se v daném případě (vyšší moc - hurikán) děje? Nechají se vrátit nějaké peníze (aerolinky / ubytování)? Ubytování máme ve francouzské části na Orient Beach, která byla postižena nejvíce, takže ani nepředpokládám, že by do té doby mohlo být ubytování obnoveno. Letiště asi do té doby obnoveno bude. Určitě ale letět nechceme - máme malé děti a přece jenom infrastruktura a vybavení ještě nebude taková. Letenky jsme kupovali nejlevnějí (bez storna / upgradu...). Děkuji za odpovědi. .

Zrušení dovolené St Maarten Irma

Založil(a) ve fóru Co vidět a navštívit

9 reakcí

Dobrý den,

máme zakoupené letenky s Air France na St. Maarten na prosinec 2017 (ubytování přes airbnb). Máte někdo zkušenosti / znalosti, co se v daném případě (vyšší moc - hurikán) děje? Nechají se vrátit nějaké peníze (aerolinky / ubytování)? Ubytování máme ve francouzské části na Orient Beach, která byla postižena nejvíce, takže ani nepředpokládám, že by do té doby mohlo být ubytování obnoveno. Letiště asi do té doby obnoveno bude. Určitě ale letět nechceme - máme malé děti a přece jenom infrastruktura a vybavení ještě nebude taková. Letenky jsme kupovali nejlevnějí (bez storna / upgradu...).

Děkuji za odpovědi.

0

Na december vám bohužiaľ na 95% nikto nič nedovolí zmeniť ani refundovať. Stojí ale minimálne za to zavolať do aerolinky (alebo agentúre kde ste to kupovali), či náhodou nebudú ochotní spraviť nejaký rebooking, prípadne zistiť koľko by stála zmena destinácie (niekedy to nemusí byť nejaká fatálna suma).

Čo sa týka Airbnb (ak to ubytovanie ešte vôbec stojí...) , tiež im treba napísať. Záleží akú máte cancellation policy - vo väčšine prípadov sa pri storne viac ako mesiac dopredu platia len service fees (pár percent z ceny). Ale oni majú všeobecne super customer service, takže tam si myslím, že spravia full refund v takomto prípade.

No a ak aerolinka neustúpi a nechcete prísť o peniaze / dovolenku, poobzeral by som sa po nejakom lokálnom prelete (alebo presune loďou) zo St. Maartenu na okolité ostrovy, ktoré neboli tak poškodené.

0 Citovat

Myslím také, že s odletem v prosinci máte smůlu, co se kompezací týče. U letenek určitě ne, a co se týče AirBnb, je to otázka jak storno podmínek, tak i komunikace s hostitelem, AirBnB má přírodní katastrofy jako polehčující okolnost při rušení pobytů a lze dostat vyšší kompenzaci než dle podmínek hostitele. Měli jsme ubytování od 19.9. také v Orient Bay, storno podmínky přísné, resp. při stornu vrácení 50% ceny, a dostali jsme zpět vše.

Co se letenek týče, zkuste zvážit změnu do jiné destinace, ale s poplatkem 150,- Eur za letenku, se to pěkně prodraží.

Jinak pro cestovatele, kteří mají koupeny letenky od AirFrance / KLM na Sv. Martin s odletem mezi 5.9. - 30.9.2017, aktualní info zde:

https://www.airfrance.com/CZ/en/...france.htm

0 Citovat

Hlásím úspěšný bezplatný rebooking letenek od Air France na SXM, které byly na prosinec, nově na červen.

0 Citovat

Ano, já také bezplatný rebooking letenek na SXM na prosinec

0 Citovat

I já měl letenky na SXM na říjen(s Deltou) a nebyl vůbec žádný problém je přehodit na jinou destinaci.Jediná podmínka byla odlet do 5.12 2017 a použít Deltu,KLM nebo AF.Jinak bylo možno letenky změnit kamkoliv kam tito tři létají.Takže hold SXM odkládám a bude HKG.Vše bylo jen o komunikaci,dlouhé,ale úspěšné :)

0 Citovat

@Tomas:

To jsi teda hodně přeskočil z SXM na HKG, ale Hongkong je dobrá volba, k tomu výlet do Macaa, nebudeš litovat :-)

0 Citovat

Ano, já také bezplatný rebooking letenek na SXM na prosinec.

Tak jen aby to nebylo z louže pod okap. Když sleduji zprávy z místa, tak dost pochybuji, že z toho během 2-3 měsíců udělají znovu destinaci na bezstarostnou dovolenou.

0 Citovat

No já to nedopsal, ale ze St. Maarten prosinec jsme se posunuli na Curacao v lednu, doplatek cca 3000kč

0 Citovat

Tak to jo:-)

0
9 reakcí