Ahoj všem, 12.10. 2017 letím na Ukrajinu - zde budu týden. Moje první město je LVOV, poté chci směr KYJEV a možná návštěva ČERNOBYLU. Doporučujete na této trase něco, kde je odchylka maximálně 200km ? Byl jste někdo v Černobylu za nižší částku než jsou 2000,- a jak ? Pohybovat se budu vlakem, busem nebo stopem. Je něco co se dle Vás absolutně nesmí vynechat ? Základní info mám vyhledané - bohužel detailní itineráře cest nejsou nikdy vypsány tak jako je u ostatních zemí. Chci hlavně zažít město jak přes den tak večer, kdybych na aspon na jeden den zažil venkov byl bych štastný. Díky všem za jakoukoliv informaci. .

Ukrajina

Založil ve fóru Co vidět a navštívit

Ahoj všem, 12.10. 2017 letím na Ukrajinu - zde budu týden. Moje první město je LVOV, poté chci směr KYJEV a možná návštěva ČERNOBYLU. Doporučujete na této trase něco, kde je odchylka maximálně 200km ? Byl jste někdo v Černobylu za nižší částku než jsou 2000,- a jak ? Pohybovat se budu vlakem, busem nebo stopem. Je něco co se dle Vás absolutně nesmí vynechat ? Základní info mám vyhledané - bohužel detailní itineráře cest nejsou nikdy vypsány tak jako je u ostatních zemí. Chci hlavně zažít město jak přes den tak večer, kdybych na aspon na jeden den zažil venkov byl bych štastný. Díky všem za jakoukoliv informaci.

0

O tohle nemůžeš přijít - je to v Kyjevě, Rajdužna 11a

https://www.google.cz/search?q=b...BBgQsAQIJQ

0 Citovat

Must see je Černobyl a na agentuře zajišťujíc prohlídku bych fakt nešetřil, ceny kolem 100 USD (dá se ale od 79 USD) jsou běžný a jeď určitě s nějakou z nejlépe hodnocených (sám můžu vřele doporučit Solo East Travel), těch ušetřených pár stovek zrovna na tomhle zážitku za to nestojí.

0 Citovat

jasný Černobyl to chce vidět (taky jsem byl se Solo East) , ale zajeď si nočním vlakem do Oděsy a zajdi na místní vyhlášený "Rynok"

0 Citovat

tak ja by som to asi nedal priamo Lvov-Kyjev, ale sa mozno pomotal... Lvov-Stryj-Ivano Frankivsk-Vinica ... vlaky chodia a keby si fakt nemal co robit, tak to dat elektropojezdami az do Kyjeva:D

0 Citovat

Super díky moc. Plán je zatím LVOV-KYJEV-ČERNOBYL - A možná nějaké menší město až vesnička někde na půl cesty... Co navštívit ve městech už tak nějak představu mám - všem díky za tipy i tady.. :). Ubytování budu řešit hostel-couchsurfing , byl někdo na týden tímto styl a věděl co utratil ? Celkem se chci vejit do 8 000,- + letenky, ty mám již zaplacené.

0 Citovat

hostel rataj 10e max vsade na jeden den.. tam najdrahsie ta vyjde cernobyl. lvov kyjev je tiez 10euro cesta. Takze do 8000 CZK sa vojdes jedna radost.

Mna predlzeny vikendovy vylet po zakarpati + kluz s letenkami a leo expresom vysiel 100 euro.

0 Citovat

Ahoj, v létě mám v plánu projet jižní Slovensko a zajet až do Užhorodu (přesouvat se chci hlavně pomocí vlaku, ať ještě využiji poslední měsíce studia k jízdnému zdarma). Poslední zastávku před Ukrajinou jsem plánoval ve Slovenském krasu (nejspíš tedy v Rožňavě). Mé naivní představy o relativně lehkém a rychlém přesunu z Rožňavy do Užhorodu se však rozplynuly při pohledu na jízdní řády vlaků a busů.

Přemýšlel jsem o odpolední cestě vlakem do Michalovců z příjezdem v 20:10. Poslední autobus do Užhorodu dle IDOSU jede v 19:10 pak až noční autobusy s příjezdem po půlnoci. Otázka tedy zní, jak se dostat z Michalovců do Úžhorodu po příjezdu tohoto vlaku. Existují ještě nějaké další spoje, které IDOS/CP nevidí? Alternativně jsem myslel, že bych se byl schopný dostat do Výšného Nemeckého a přejít pěšky, což však asi přes tento přechod není možné. Na přechod ve Velkých Slemencích už se vůbec nedá rozumně dostat.

0 Citovat

zial, tam je to na chuja, teraz to tiez riesim (ako sa dostat zo zapadu SK) a jedine mi vychadzaju tie busy s odchodom okolo jedenastej vecer z Kosic. Velke Slemence ti je na nic, ten je otvoreny len do osmej vecer. Takze asi jedine ist skor z Roznavy, alebo ist neskorsim busom do Uzhorodu

0 Citovat

oprasujem toto vlakno .. o tyzden idem do hor na Zakarpatie - 2 dni pri dedinke Izki a 3 dni Kolocava. nastudovane co to mam, chystame sa najma na nejake tury do okolia , ale ak by ste mali nejake dobre tipy na tiet dve lokality, dajte vediet. 

V okoli Izky/i asi Magur Zid, Gimba prip. lanovka Podobovec a turicka po plonine Borzava.

V Kolocave to vidim na prieskum tohto ceskeho putnickeho miesta a vystup na Strimbu, alebo Tapeš. 

0 Citovat

Já byl loni v Synevyru, cesta k jezeru a vesnice Svoboda byly celkem fajn. U jezera prodávali pivko a gorilku, maršrutem z Koločavy je to kousek

0 Citovat

Synevyr si nechavam v zalohe, co citam je to trosku kolotocarina :D

0 Citovat

z koločavy určitě na poloninu krásná, přišla mi hezčí než boržava.

0 Citovat

Strimbu doporučuji, vůbec nikoho jsme tam za 2 dny nepotkali a pěkná kratší tůra. My jsme nahoře i přespali.

0 Citovat

Zdravím ve spolek,


čerstvě jsme si udělali takový prodloužený víkend na osa - Užghorod - Koločava (cca 25km dlouhá super hřebenovka) -  jezero Siněvir a pochod do Svobody, kde se fakt zastavil čas - Mukačevo. Za sebe můžu jen doporučit. Rozpočet pod 4 000Kč a parádní zážitky.


Sepsal jsem i vydatný elaborát, pokud by se někdo nechal inspirovat: http://nohynacestach.cz/slava-uk...-kolocava/

0 Citovat

V Charkově Mama Manana - skvělá gruzínská restaurace, ZUZU brasserie a Lumber (tady doporzučuju ukrajinskou small batch vodku Destil No. 9 :) - všechno jsou to celkem drahý restaruace/hospody, teda na ukrajinské poměry, takže pořád super poměr cena/výkon, ale podle mě na Ukrajině nemá cenu rešit ceny:) Jinak klasika jsou tam sítě jako Puzata i Mafia. Jo abych nezpomněl luxusní bar/restaurace s craft beer "Мысли вслух"

V Záporoží můžu velmi doporučit Kafe-bar Druzi.

0 Citovat

Pokud se někdo teď chystáte na Ukrajinu, mohu věnovat 2 sim Kievstar s neomezenými daty + 300 minut volání (tarif Maximum Unlimited), platné do 1.8.

0 Citovat

Zdravím, chtěli bychom projet západ Ukrajiny přibližně na trase Lvov - Ivano-Frankivsk - Černovice - Kamenec Podolský. Máte někdo doporučení na zajímavá místa v těchhle městech (kromě Lvova, ten už lehce známe) nebo na nějakou zastávku cestou? Má cenu se stavit v Halyči nebo v Chotyni? A uvítám i případné rady na dobá jídla všech kuchyní, díky moc všem :)

0 Citovat

Zdarec, chystám se (doufám) v červenci na 9 dní na Ukrajinu, přílet do Charkova, odlet z Kyjeva. Máte nějaký zajímavý tip? (západ mám už projetej, včetně Karpat, Oděsy a Kyjeva) Díky

0 Citovat

Ve středu mám vyrážet na týden směr Ukrajina a pořád váhám jestli výlet zrušit nebo ne. Plánujeme akorát Zakarpati, byli jsme tam i v roce 2014 a v pohodě, ale stejně mě současné manervy nechávají poněkud neklidnym.

Je mi jasné, že rozlousknout si to musím sám, ale přesto: vykašlali byste se na to nebo ne? 

0 Citovat

Nevykašlal, vzhledem k tomu, že rušení letů postihlo Kyjev a Oděssu, ale Lvov ne, tak bych řekl, že i aerolinky si myslí, že to je bezpečná oblast. Já bych teda letěl i do toho Kyjeva... 

1 Citovat

Do Oděsy i Kyjeva třeba Ryan lítá vesele dál... Jinak já bych v pohodě jel, nic nebude.

0 Citovat

Do Kyjeva porad leti i Wizzair, nechal jsem propadnout letenku vcera z Pardubic. Nemyslim ze by to bylo nebezpecny ale zpatecny let by klidne mohli zrusit a tyhle komplikace zrovna neptotrebuji :)

0 Citovat

aj ja som nechal prepadnut let do odesy z bologni :)

2 Citovat

Tak jsem nakonec zrušil. Především kvůli možným komplikacím při návratu. Díky za názory. 

0