Ahoj, nejprve děkuji za skvělé informace! Chystáme se vyrazit na tři týdny na přelomu dubna a května a byla bych moc ráda, pokud byste mrkli na první rámcový plán - jestli se dá reálně stihnout :-) Naše představa je nocovat co nejvíc v autě, případně v kempech a tak mít trochu větší svobodu. Nebude tam moc zima? Máte někdo zkušenost? Plán zatím vypadá takto: 26/4- Přílet do LA, půjčení auta a přesun do hotelu v San Diegu27/4 - San Diego, vyjet do Joshua Tree, kemp28/4 - Joshua Tree, vyrazit do Grand Canyon, přespat cestou29/4 - Grand Canyon, camping30/4 - Přejezd k Horseshoe Bend a Monument Valley 1/5 - Arches National Park a pak vyrazit k Yellowstone, přespat cestou 2/5 - Yellowstone NP, ubytování v moteu 3/5 - Yellowstone, večer vyrazit směr Salt Lake City 4/5 - Salt Lake City, Bryce Canyon, camping5/5 - Bryce Canyon, Zion, camping6/5 - Las Vegas, hotel 7/5 - Mohavská poušť, camping8/5 - Death Valley a Sequoia National Park, camping9/5 - Sequoia a Yossemite Valley, camping10/5 - San Francisco, camping11/5 - San Francisco a Glass Beach, přespat v autě12/5 - Vyrazit směrem na jih do San Barbara13/5 - ???14/5 - ???15/5 - Los Angeles, hotel16/5 - Odlet Moc ráda se potom na oplátku podělím, jak nám to nakonec vyšlo :))  .

3 týdny na západě USA

Založila ve fóru Co vidět a navštívit

Vegas máme 3 noci po Zionu. Havasu falls mě zaujali a jdu googlit☺ 

Vím, že to není jen Skywalk, rozdíl v ceně je cca 45usd za 2, což už není moc, a když už tam budeme... 

Do LA vůbec nepůjdeme, Universal je jasný, Hollywood, Griffith a Venice také, centrum fakt ne. Midway mě láká, ale manželce to nic neříká, půjdu v SF na  USS Hornet a manželku vyhodim v Outletu☺

0 Citovat

Zdravím, my jsme procestovali západ Ameriky v březnu a měli jsme čistých deset dní a stihli jsme vše, co jsme chtěli - viz příloha. 

Kupovali jsme si tam Annual Pass - který je platný až do března 2020 - druhé políčko na podpis je prázdné. Pořizovací cena 80 dollarů - prodali bychom za 40 dollarů - jestli máte někdo zájem, napište mi na kralova.ivis@seznam.cz. 



plan-amerika-2019.png

0 Citovat

Marek napsal(a):

Vegas máme 3 noci po Zionu. Havasu falls mě zaujali a jdu googlit☺ 

Hledej a cti pozorne. Vstup je tam, co si pamatuju, hodne omezenej a neni lehky se tam dostat. 
0 Citovat

Už jsem to rychle pročetl. Musíš se registrovat, vstup 35usd a cesta tam 3:15 a zpět 3:45. Vzdálenost problém není, ale vedro... Budeme tam konec srpna,  ve vedru jsme šli pouze Samarii, Tatry a Alpy to je v létě proti tomuto kosa😁. Ty jsi to šel? Jestli má vůbec cenu na den. 2,5hod cesta z Kingmanu. Nejlepší by bylo přespat v autě na tom parkovišti a vyrazit za svítání. Ale to spaní nebude košer...

0 Citovat

San Diego super. USS Midway paráda a hlavně bílé město, na rozdíl od LA.

0 Citovat

Nebyl jsem tam (mam prochozeny traily jen na GC South Rim), protoze pokud me pamet neklame, vstup tam byl/je na rezervaci. Dodnes me to mrzi, ale neni vsem dnum konec. 

Teploty bych se nebal, leda byste na tom byli zdravotne zle nedobre. 45 stupnu se da prezit, dole se zchladis. Hlavne mit vodu a nejaky jidlo.

Z Peach Springs je to cca 2 hodky a 100 km. To bych se vsadil, ze s autem z pujcovny se to neda projet rychleji… 😃 jestli se da spat na parkovisti nevim, spis bych rekl, ze ne.

0 Citovat

Díky za rady. Kouknu na to Sand Diego, že bychom udělali deal v podobě  Midway a akvária třeba.

Tak Havasu falls vypadá, že mají nová pravidla od 2019 a musíš už nocovat v kempu. Registroval jsem se a nemůžu rezervovat nic jiného než kemp, mrknu ještě dnes na PC. Ten je samozřejmě vyprodaný. Stejné stojí nesmysl 100usd/noc. Na tom parkovišti se ofiko spát nedá, ale četl jsme různé diskuze, že právě na parkovištích u vícedenních treků to moc nekontrolují. Že bývá běžné, že dorazíš dřív a ještě si zdřímneš než vyrazíš. Akorát tohle je asi území indiánu, o tom jsem se nic nedočetl...

0 Citovat

Přidávám se k doporučení San Diega - z měst rozhodně to nejlepší, co můžete na západním pobřeží vidět. Vůbec to není jen USS Midway (ikdyž návštěvu vřele doporučuji) - doporučuji mrknout na La Jolla, Old Town, Balboa Park, Seaport Village, Gaslamp Quarter a Coronado.

0 Citovat

Tiujana je naprostá ztráta času, je to o ničem. Jestli chcete spát v Ash Fork kvůli ceně, tak se podívej na Hotels.com, ted tam tam vbyskočilo super ubytko 15 km za Flagstaffem, Ski Lift a Cabins, chata se snídaní za  52 pro 4 .

0 Citovat

A ještě: podívej se na stránky www.earthtrekkers.com  , jsou tam super tipy na zajímavá místa, m.j. dost odpuzující recenze Skywalk.

0 Citovat

Souhlas, Ash Fork je strašná díra. Připadal jsem si tam jak v těch filmech o zombies z 80. let. Včetně vytrhané a počmárné bible na pokoji.


dsc-0688.jpg

0 Citovat

Mrknu na to. Ash Fork kvůli ceně, ale je to i po cestě. Jelikož pojedu z Joshua, tak přemýšlím, že to dám ještě blíž.

Jinak Havasu falls padají, od 2019 to je jen s přespáním uvnitř, škoda.

Rozhodnu se asi mezi LA (Dodgers hrají s NYY ) a SD na Airbnb je ubytko levné.

Díky všem!

0 Citovat

tiez si spominam na Ash Fork, tieto mestecka , ktore tazia zo zaslej slavy Route 66 maju nieco do seba :)

0 Citovat

Nerad bych ti něco vnucoval, ale nám se velmi osvědčilo vždy jet okruh jako osmičku, se středem v Las Vegas.  

Takže za mě : Joshua - LV, další den vyjet z LV po poledni - Hoover Dam - Williams/Flagstaff, další W/F - Grand Canyon atd.

My letíme ted 1.5., kdybys potřeboval ještě nějaká doporučení, tak mi napiš na JSLIWKA@SEZNAM.CZ , byli jsme tam 10 x.

0