Je to reálné veřejnou dopravou za 18 dní včetně cesty z Evropy?(Belize - Honduras bude trajektem)https://goo.gl/maps/4KW5z4YhbvR2 .

Střední Amerika - plán cesty

Založil(a) ve fóru Co vidět a navštívit

10 reakcí

Je to reálné veřejnou dopravou za 18 dní včetně cesty z Evropy?

(Belize - Honduras bude trajektem)

https://goo.gl/maps/4KW5z4YhbvR2

0

To je dobrý masakr...

0 Citovat

pekna tour po najnebezpecnejsich mestach strednej Ameriky :))

predpokladam, ze prilet/odlet Salvador, tak by som si vybral este jednu krajinu a tak urobil plan. Zase to silit na 4 krajiny...

0 Citovat

Když jsem viděl autora a čáry na mapě, čekal jsem nějaký sprostý obrázek ;-) Padrino mě překvapil seriózním dotazem.

0 Citovat

Budeme se za Padrina modlit a držet palce... Bez jeho občasných postů by tu bylo smutno:-)

0 Citovat

tonic napsal(a):

pekna tour po najnebezpecnejsich mestach strednej Ameriky :))

predpokladam, ze prilet/odlet Salvador, tak by som si vybral este jednu krajinu a tak urobil plan. Zase to silit na 4 krajiny...

Ono je to sice 5 států, ale jsou opravdu malé a vzdálenost kolem 3 tis. km není za cca 16 dní moc (letos např. cesta kolem Indie za stejnou dobu cca 7 tis. km).

Spíš mi jde o kvalitu hlavních cest a collectivos a případné záseky na hranicích.

Nejhorší co se mi může po cestě stát je, že mě přepadne nějaký agresivní homosexuální gang abstinentů. S mojí španělštinou to neukecám a ani je neopiju. Pro tyto případy přibalím indulonu a zesílené kondomy.

0 Citovat

Povedlo se podle plánu  - 3000 km veřejnou dopravou za 19 dní včetně letů s Evropou.

Musím říci, že Střední Amerika už není zdaleka tak nebezpečná jak uvádí průvodce, což mě trochu zklamalo. Očekával jsem alespoň nějakou menší akci, ale je to vše podobné JV Asii a to i cenově. Počet vošoustů za celou dobu nepřekročil počet jaký se běžně zdržuje kolem jednoho kalifornského Walmartu. Překvapila šíře palubního prodeje v autobusech - Ryanair a ostatní mají co zlepšovat. Aeroméxico - po cestě zpět podávali jídlo výhradně potmě - to jsem zažil poprvé.

Pár postřehů:

Salvador - všichni velmi přátelští a družní - opustit bar a dostat se do hotelu byl obrovský nápor na játra, protože ostatní místní hosté stále posílali panáky tequily. Super koupání v Pacifiku.

 Guatemala - země fastfodů a nejvíce turistická. Tolik rozteklých holek jsem v životě neviděl. U nás se mi líbí tak jedna z 10-ti, tam to bylo tak jedna ze 150-ti.

Belize - zajímavá země s atmosférou karibského zapadákova. Adrenalinový zážitek byla plavba lodí do Guatemaly - je opravdu rychlá a soky na vlnách jsou hodně tvrdé.

 Honduras - podle průvodce nejnebezpečnější země - srovnávají to s Mogadišem, ale žádný problém jsem neměl. Jen mě jeden kolemjdoucí upozornil ať se vyhnu jedné opuštěné čtvrti v San Pedro Sula. Lákali na párty, nabízeli i kokain, ale nerad nakupuji od někoho koho neznám.

Nikaragua -  asi nejzajímavější ze zemí centrální Ameriky a určitě se Salvadorem nejlevnější. Ale tak ošklivé prostitutky jako tam  jsem ještě nikde neviděl. To by snad člověk raději zaplatil aby odešly. Pěkná letoviska na pobřeží Pacifiku.

0 Citovat

Už jsi tu chlape chyběl. Díky za pěkné shrnutí, Nikaraguu tedy škrtám...

0 Citovat

Super, padrino je spat, zivy a zdravy :) A ak je GUA najturistickejsia, tak to sa tesim na ten zvysok Strednej Ameriky, pretoze uz v GUA mi prislo, ze je tych turistov nie je moc. Pocula som ale, ze v Belize je brutalne vela amikov, hlavne na tych ostrovoch. :)

0 Citovat

Ahoj, mám prosím otázku na cestovní pojištění do těchto zemí, Na mzv je spousta z nich označená jako nedoporučené k cestování atp. Bojím se tedy vychytralých výluk různých pojišťoven. Máte tedy prosím tip na spolehlivou cestovní pojišťovnu? Klidně zahraniční :) Děkuju! :)

0 Citovat

Prectete si podminky  pojistoven - zeme, kde pojisteni neplati (a cim se ridi) tam byvaji celkem precizne vyspecifikovany. Samotne nedoporuceni na webu mzv nic neznamena.

Treba CSOB to ma ve svem pojisteni specifikovane celkem jasne, a vyluk je minimum.

1
10 reakcí