Madeira

Založil(a) před 13 lety panzerdragon ve fóru Co vidět a navštívit

138 reakcí

S výše zmiňovanou https://www.funchalcarhire.net/ mám dobrou zkušenost - odvoz od letiště na zavolání do nedaleké kanceláře, bleskové sepsání smlouvy a převzetí auta, návrat možný buď opět na letišti, nebo v našem případě v kanceláři s odvozem na letiště - dvě zápujčky, auta vždy OK, cena all inclusive. 

0 Citovat

Na Madeiře jsem byl v prosinci 2025, auto jsem měl půjčeno nadvakrát - jedno na týden asi za 450 Kč, a druhé tuším na 4 dny za nějakých 350 Kč. To první od Magic Islands - vyhnout se na 100 honů, už jsem to tu myslím někde psal, že jsem se s nima 3 měsíce dohadoval o vrácení depozitu cca 30 000 Kč, to druhé od OK Mobility - naprosto bez problémů, depozit vrácen okamžitě po odevzdání auta. Pokud jde o overturismus - neměl jsem pocit, že by tam bylo natřískáno, řekl bych, že přiměřeně atraktivitě lokality.

0 Citovat

já byl v listopadu 2025, byl to můj třetí pobyt (první byl v covidu - nejnejnej) a řekl jsem si, že pobyt i poslední. nárust turistů byl enormní. nejvíc mě dostalo Sao Lourenco. ty dva pobyty předtím jsem parkoval na tom kruháči před vstupem na stezku, nebo kousek před ním, v tom listopadu 2025 parkovaly auta cca 1,2 km před kruháčem a to ještě dopravu řídila policie! Jo -Madeira je nádherná a asi stojí zato jet aspoň jednou, ale ten overturismus je tady fakt extrém... Budu asi sám proti sobě (když doporučím za mně stejně pěkné místo ale o dost míň turistů) ale Azory jsou za dneska lepší volba...

0 Citovat

Já byl poprvé 2008 a to ještě nebyly na severu ty tunely a jezdilo se po těch , dnes zavřených, stezkách. Vyhnout se šlo jen na vyhýbaích místech, to bylo hardcore. A vůbe cnikde nebyl problém zaparkovat, mimo Funchalu ale tam žije hodně lidí i bez turisů...

450kč za auto za týden?

0 Citovat

Taky sdílím zoufalství z toho, jaký se z Madeiry za poslední roky stal Disneyland, ale stejně mě to tam nějak pořád táhne... Chtěli bychom to zkusit v únoru nebo březnu - nebyl jste někdo poslední dobou v těchhle měsících? Nevadí mi, že bude chladno a pršet, ale hrozně bych chtěla slyšet, že je tam málo turistů...

0 Citovat

Já jsem tam byla poprvé na jaře 2023 a podruhé loni v listopadu. I za tu krátkou dobu byl další posun k overturismu a zdražení znát. Neplánuju se tam vracet, radši některý z menších Kanárských ostrovů nebo Kapverdy.

0 Citovat

Kapverdy asi jedině některé ty hůře dostupné ostrovy. Ty dva, co se na ně lítá, jsou nic moc. Jediné příjené překvapení bylo, jak teplý je tam Atlantik v zimě. Jinak se tam rozhodně vracet nebudu.

Na Madeiře jsem byla v únoru 2023, levady byly ještě zadarmo a turistů tam tak hrozný hordy nebyly. Zato do hor jsme se vůbec nedostali, neb pršelo a dokonce i sněžilo, takže uzavírka silnic.

0 Citovat

tak já mám v plánu ubytování s velkou terasou kde je vířivka. jestli mě budou štvát lidi tak budu z vířivky pozorovat Atlantik a popíjet... Levady neprolejzám protože mě chození po rovině nebaví.

Doufám, že tohle lze ještě v klidu projít bez nějakého poplatku.
https://mapy.com/s/recenonuro

1 Citovat

bugr napsal(a):

450kč za auto za týden?

Ano, nekecám. Přes EconomyCarRentals. I teď jde půjčit na týden za 800 Kč, např. termín 5.-12.12. První, co jsem zkusil. :-)

0 Citovat

Je pravda, že v exponovaných místech, např. to Sao Lourenco, Pico Areeiro, parkoviště u Rabacalu nebo Fanal, bylo aut hodně, ale v terénu se lidé rozprostřeli a nějaké návaly na stezkách se nekonaly. A na těch méně profláklých jsem byl kolikrát sám.

0 Citovat

mirjur napsal(a):

kecám. Přes EconomyCarRentals. I teď jde půjčit na týden za 800 Kč, např. termín 5.-12.12. První, co jsem zkusil. :-)

předpokládám, že to je s depositem a kreditkou bez kompletního pojištění,. Jak zadám debetní kartu tak 8000 za  8 dnů.

Jinak v tom lednu je to celkově dražší, tam vyskočí minimum 3000 i když by člověk akceptoval kreditku a se spoluúčastí. Jsem myslel, že leden je off season víc než prosinec(teda mimo vánoc a silvestra)

0 Citovat

TAP dnes zlevnil letenky, 13600 pro dva s kuframa mi přijde supr, tak jsem to vzal. Nemám rád lednovou depresi tady a ty krátký dny tak snad na Madeiře nebude týden pršet :)

0 Citovat

na auto zkuste MADPOINT - maji dobré recenze a taky si od nich teď za tyden budeme pujčovat tak pak nahodim recenzi :)

0 Citovat

já zkusím jak mi tu někdo psal tu domácí půjčovnu. ono to v tom lednu vychází cenově u všech podobně takže jen řeším kvalitu a ojeby.

0
138 reakcí