Nějaké tipy kam cestovat přes Vánoce?
Boli sme pred par rokmi na Vianoce na Malorke, a super. Pocasie cez den na tricko, vecer bunda. Obcas zafukalo. Tieto Vianoce Lanzarote kupovane 9.12. kedy boli najnizsie ceny. Takze da sa. Na buce Vianoce uz mam kupene Maroko s Budapesti za 125€ aj s batozinou. Kedze je to Wizz, tak ocakavam zmeny, a mozno by s toho mohli byt aj Kanary.
Dik za info o Vianocnom Marrakeshi. Stavil som 75 € na jednu zmenu, dalsich 75 € a taktiez na jednu zmenu som stavil na Sharm el Sheikh. Snad teda nieco klapne
Ten Marrakech tam stale este je za trosku vyssiu cenu. Boli sme cez Vianoce pred 7 rokmi, a bolo super. Teraz ak to vyjde bude nasledovat ina cast Maroka. Zatial to este neplanujem.
Vím že to není až takový terno, ale třeba někoho zaujme Bombaj s LOT z Prahy so 20.12. tam a ne 4.1. zpět za 17tis. Krátkej let s jedním přestupem ve Varšavě. Na dva týdny na výlety po Západním Ghátu. Pro ty kdo mají volno jen na vánoční prázdniny....:)
Ahoj! Co si o tom myslíte? Cena není úplně nízká, ale na Vánoce je těžké něco sehnat za málo....
(Qatar Airways)
Qatar má teď akci na letenky do Kuala Lumpur z Vídně. 780 EUR na Vánoce. 100 EUR rozdíl je v tomto případě minimální a řekl bych tedy, že cena odpovídající.
Celkem za rozumné peníze se teď dá pořídit Indie.
WIZZ BUD-DXB 13.12.25 za cca 1.800Kč. Na to celkem slušně navazuje DXB-MCT-COK s OMAN AIR za cca 3.000Kč a zpátky jsem teď kupoval BOM-DOH-BER s Qatar Airways odlet 31.12.25. Samotná letenka je za 4.800Kč s noclehem na Silvestra v Hilton Doha Old Town za cca 5.500Kč.
Takže celkem cena cca 10.000Kč (400 Euro)
asi budu hnidopich, ale opravdu někomu stojí pár tisíc za tu cestu do Budapeště, šílenej let s Wizzem a hlavně obrovský risk při změně/zpoždění/zrušení letu s Wizzem? Ještě jsem chápal Maledivy za 6 tisíc. Ale teda tahle celá skládačka zní jako pěkně nekomfortní a stresující cesta. Minimálně za cestu do BUD + z BER to je za 2 tisíce. A co si budem, letenky do Indie jsou v akci z Prahy/Vidne s pořádnýma aerolinkama od 11 tisíc skoro pořád... (samozřejmě chápu Vánoce/silvestr, ale mě by to za to nestálo) :) omlouvám se za šťourání...
Můžeš mi prosím poslat kdy byla Indie na Vanoce pod 11.000 a kde jsi přišel na to že cesta do BUD a z Berlina stojí 2000?
A co je podle tebe "pořadna aerolinka" když to neni Qatar?
Minulý týden jsem koukal a na Vánoce s Etihadem nebo Qatarem Praha/Vídeň–Indie stála 20–22 tisíc minimálně.
Poslední dvoje Vánoce jsem trávil na Madeiře a mohu vřele doporučit. Počasí ve stínu kolem 20 stupňů, v noci 15, na slunku klidně 25. Celý ostrov krásně zelený, vodopády v plné síle. První rok jsme letěli na vlastní pěst letenky kolem 5k. A druhé Vánoce jsme brali čedok za 20k z Prahy s polopenzí. Ve výsledku jsme se dostali na stejnou cenu. Jaká je Madeira přes Vánoce si můžete přečíst v cestopise na mém profilu. Letos tam poletíme znovu. V minulých letech jsme byli v Dubaji a na Mallorce oboje na zahřátí super. Na Mallorce musíte mít štěstí na počasí.
nám třeba na Madeiře sněžilo. Takže do hor jsme vůbec nemohli jít, protože zavírali silnice. V nižších polohách lilo. Měli jsme štěstí i na pěkné počasí, ale jako zimní destinaci jsem si Madeiru škrtla
Byl jsem v Portugalsku přes Vánoce – v Lisabonu, Portu a na Azorech – a rozhodně to nemohu doporučit. Jen déšť, déšť a déšť – nejhorší sezóna pro návštěvu této země.
Asi je to o štěstí na počasí. Byl jsem na Vánoce v Andalusii - luxus, teplo, koupání. V předchozích letech taky v Lisabonu - luxus, teplo, v Apulii - luxus, teplo, koupání... na Madeiře sice ne na vánoce, ale taky v prosinci - luxus, teplo. Možná je to nejhorší sezóna, možná ne. :-)
Na Madeiře je z mého pozorování nejvyšší pravděpodobnost špatného počasí (resp. vítr, mrholení, mlhy a nejnižší teploty) mezi řekněme polovinou ledna a polovinou března. Vánoce jsou v hluchém období, kdy může být počasí na koupání, ale taky jsme tam zažili celý sváteční týden 16 st, srážky, vítr a dost vlezlo. Pokud chce mít člověk jistotu dobrého počasí, tak bych na Vánoce Madeiru nebral.
"Minimálně za cestu do BUD + z BER to je za 2 tisíce."
nechci být hnidopich, ale doporučuju kupovat jízdenky včas, pak se do tisíce vejdeš...
Přesně tak. Pardubice-Budapest za 344 a Berlín - Pardubice 483 .... Vzhedem k tomu, ze bych stejně musel z Pardubic jet někam na letiště odkud litá "pořádná aerolinka" tak je to je to skoro jedno. Cesta do Prahy rozdíl cca 500, do Vídně nastejno.
A změny u Wizzu se nebojím. Nemám problém letět dříve, nebo to změnit na odlet z Vídně Částečně na to i spoléhám :-)
Vlákno je letenkach na Vánoce, tak je zbytečné řešit, že během roku to je levnější.
Já budu taky hnidopich. Ta tisícovka úspory za koupi včas, jo, jasně, to mě přesvědčilo. Jako Pražačka určitého věku kupuju primárně letenky z Prahy/přípoj z Prahy a ano, v tomto případě co nejdřív. Když si člověk spočítá cenu dopravy na letiště, ta malá úspora často nestojí za ten opruz. Pokud to na jakékoliv letiště máte sto kilometrů, tak je vám to samozřejmě buřt.