Nějaké tipy kam cestovat přes Vánoce?
Komu nevadi cestovat 25.12 o 6:00, tak VIE - Hurgada s navratom 1.1 (odlet 11:35) za 179 € u Wizz.
Catania z BUD na tie iste datumy ako Hurkada je stale za 77€ spiatocne
Ano, je celkem brzo, ale osobně mám zkušenost, že v létě už je zase spíše pozdě, tak kdyby náhodou někdo na něco narazil, tak ať to vlákno nezapadne
Nie sú to Vianoce ale Wizz má veľa dobrých cien na veľkú noc z Bratislavy tento rok. Napr Tel Aviv tam je za necelých 80€ (bez WDC) na čisto veľkonočný termín.
Patrik Č napsal(a):Kdyby někdo narazil na zajímavou nabídku přes příští svátky, tak sem s ní :)
Katowice - Fuerta s Wizz, aktualne pres svatky (18.12.26 - 1.1.27) od cca 3.400 Kc (s WDC). Prelety na muste mezi ostrovy od 23EUR za jednosmerku.
romancient napsal(a):Počkal bych aspoň na léto, teď něco sehnat za 11 měsíců dopředu chce štěstí..
Letěl jsem takhle přes Vánoce několikrát a mám spíš zkušenost, že 11 měsíců dopředu byly ty letenky za lepší cenu než v létě. To už je většinou pozdě.
Turci mají solidní cenu PRG-MRU 17.12.-2.1. za nějakých 18k - krátký přestup a noční long-haul. Vietnam Airlines pak za 18-20k z Prahy jižní Vietnam. Dají se dělat i OJ kombinace (já jsem testoval SGN, DLI, CXR, VCA, PQC), včetně delšího stopoveru v SGN (odlet 16.1. z PRG, návrat 1.1. ze SGN). Pro cestující s dětmi přes Vánoce do tepla solidní poměr cena/výkon.
Díky za sdílení, Mauricius je lákavý. Někdo osobní zkušenost jak to tam v tomto období vypadá s počasím? Dočetl jsem se, že v prosinci už je období dešťů.
Ahoj Patriku,
Byli jsme tam tyto Vánoce a počasí se liší na každé straně ostrova. Nejvíc deštivý byl východ, naopak západ a jih byl super (max s krátkou přeháňkou). Teploty 25-30 s tím že pořád tak nějak foukalo, takže se to dalo v pohodě zvládat. Navíc oceán byl osvěžující 😀
PS: Odlétali jsme 28.12. a druhý den měl přijít cyklon, takže jde taky o štěstí jako všude v těchto destinacích.
Boli sme tam v tom období na týždeň a mali sme perfektne počasie úplne bez dažďa, o rok na to išli známy a kôli cyklónu tri dni nemohli vyjsť ani z hotela. Takže asi ťažko povedať ako to bude tento rok....
Pro ty kdo už jste na Vánoční termíny v posledních pár letech vycestovali - za kolik jste vůbec ulovili nějakou Asii (Thajsko, Sri lanka, Indo...)?
Ale ono to není jen o letenkách, ale taky o ceně ubytování, která bývá taky vyšší... (všechna aspoň trochu turistická místa) Plus omezené služby v místech, kde se slaví Vánoce - zavřené památky, muzea, obchody, omezené množství otevřených restaurací, omezení dopravy atd.
Mauricius vanoce 2024 termin priblizne 13.-31.12., pocasi super, slejvak asi 2x za celou dobu, more teple, auto a ubytovani (apartmany) levne. 18k s Lufthansou.
Michaela _8 napsal(a):Pro ty kdo už jste na Vánoční termíny v posledních pár letech vycestovali - za kolik jste vůbec ulovili nějakou Asii (Thajsko, Sri lanka, Indo...)?
Jak píše Michal, vedle dražších letenek i ceny ubytování jsou o dost dražší, to je třeba brát v úvahu a na těch hodně i středně turistických místech bývá lidí jako sraček. Ale abych odpověděl, poslední 3 roky létáme dítětem a tam mám target za co nejméně bolestivý itinerář (minimum a krátké přestupy, noční long-haul) platit do 20k/osoba (1x indonésie, 2x Thajsko - většinou odlet do 15.12. a návrat kolem 30.12.)
Pokud máš dost odvahy a sneseš nepohodlí, tak budou i levnější možnosti, ale už to zdaleka není, co to bývalo.
My se zrovna teď taky díváme a řešíme podobně jako Vojta co nejméně bolestivý itinerář kvůli juniorovi a máme podobné zkušenosti. Z minulých let (Thajsko, Vietnam) odlet do cca 10.12. a návrat mezi svátky se dá z PRG s rozumnými přestupy sehnat za 16-18k/osoba. Samozřejmě když kupujete více než půl roku dopředu, pak cena roste a jak bylo zmíněno výše, není to jen o ceně letenky, ale i všeho ostatního. Teď zvažujeme odlet okolo 25.-26.12. a návrat cca 16.1. a tam vychází Vietnam do 23k/osoba, což je za mě pořád OK, myslím vzhledem k době, kdy to je.
Sever Vietnamu přes prosinec a leden nedoporučuju. Bývá tam silná inverze a kvůli tomu i extrémní znečištění vzduchu, přes které není vidět slunce. AQI běžně 150 až 200.
Kupovala jsem dlouho předem, cca 8-9 měsíců, a 2025 jsme měli Saigon za 16 tis s Qatar ( návrat na Silvestra) a vloni s nimi cca stejný termín Keňu, ještě o něco levněji.
Letos mě ale čeká oříšek - potřebovala bych pro 5 lidí letenky na Havaj, odlet v půlce prosince, návrat klidně zas na Silvestra (těsně po Novém roce by to bylo drahé). Uvítám jakýkoliv tip, co sledovat, případně kdy optimálně koupit. Jo, a ideálně chceme koupit alespoň trochu lidský itinerář. Asi jsme taky schopni skoro kamkoliv dojet - polská letiště, Vídeň, Budapešť, Praha i Berlín. Pokud by kdokoliv cokoliv, tak předem díky moc.
Mandarinka napsal(a):Kupovala jsem dlouho předem, cca 8-9 měsíců, a 2025 jsme měli Saigon za 16 tis s Qatar ( návrat na Silvestra) a vloni s nimi cca stejný termín Keňu, ještě o něco levněji.
Letos mě ale čeká oříšek - potřebovala bych pro 5 lidí letenky na Havaj, odlet v půlce prosince, návrat klidně zas na Silvestra (těsně po Novém roce by to bylo drahé). Uvítám jakýkoliv tip, co sledovat, případně kdy optimálně koupit. Jo, a ideálně chceme koupit alespoň trochu lidský itinerář. Asi jsme taky schopni skoro kamkoliv dojet - polská letiště, Vídeň, Budapešť, Praha i Berlín. Pokud by kdokoliv cokoliv, tak předem díky moc.
Co takhle Air Canada z Mnichova s 1 přestupem ve Vancouveru za cca 22.500,-?
Prg-PDL momentalne za 10,5k s TAPem.
Nam sa povedlo minuly rok 26.12-4.1 za 7,5k kupovane v Kvetnu..
sokali napsal(a):[citace="Mandarinka "]
Kupovala jsem dlouho předem, cca 8-9 měsíců, a 2025 jsme měli Saigon za 16 tis s Qatar ( návrat na Silvestra) a vloni s nimi cca stejný termín Keňu, ještě o něco levněji.
Letos mě ale čeká oříšek - potřebovala bych pro 5 lidí letenky na Havaj, odlet
Co takhle Air Canada z Mnichova s 1 přestupem ve Vancouveru za cca 22.500,-?
[/citace]
Dík za tip, koukám na to. Zrovna ten Mnichov je pro nás ze severní Moravy ale fakt daleko.
Ovšem Air Canada z Krakova v mém termínu již za 988 eur, což už za zvážení určitě stojí. Nevýhodou je absence zavazadel a nutnost nocování ve Vencouveru na cestě zpět. Nevím, zda je šance na něco ještě lepšího. V loňském roce měl akce prakticky téměř jen Condor, a s tím se nám fakt nechce, málo místa na nohy a pod.